Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 3680 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

načtení výšek terénu od geodeta - vytvoření 3D sít

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Koluch Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 04.dub.2012
Lokalita: ČR (OS)
Používám:
AutoCAD 2018
Stav: Offline
Bodů: 138
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Koluch Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: načtení výšek terénu od geodeta - vytvoření 3D sít
    Zasláno: 16.úno.2021 v 10:51
Ahoj,
prosím Vás, mám od geodeta zaměření v dwg + souřadnice s výškami v txt.

Potřeboval bych nějak vytvořit síť ze zaměřených bodů a poté bych kdekoliv do sítě kliknul, tak aby mi to ukázalo výšku daného bodu - jakože se vytvoří z bodů plachta z malých trojůhelníků mezi jednotlivými body a někde uvnitř trojúhelníku bych si vypisoval výšky.

Tím bych vyřešil chybovost při interpolaci výšek mezi vrstevnicemi.

Poradíte prosím?

AC2018

Děkuji, L.
Zpět nahoru
zdrk Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 03.kvě.2007
Lokalita: ČR (KV)
Používám:
Začínám bojovat s AutoCad 2015 respektive BDS 2015
Stav: Offline
Bodů: 1774
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace zdrk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.úno.2021 v 11:04
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 19766
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.úno.2021 v 13:34
Ano, náš DTM by na toto měl stačit. Vytvoří trojúhelníkovou 3D síť modelu terénu a jeho příkaz DTMZ pak zobrazí Z-souřadnici libovolného místa v modelu.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 6755:Převod textů s výškami na 3D body zaměření.
Tip 5874:VIPVytvoření 3D hmoty terénu (okraje+podloží) v Civil 3D.
Tip 238:Dostáváme podklady od geodetů, kde zaměřené body a spojnice jsou umístěny v různých výškách. Potřebovali bychom je nějak "splacatit" do roviny - do výšky 0.
Tip 10144:Převod modelu terénu na 3D těleso (např. pro 3D tisk).
Tip 2702:Jak v AutoCADu nebo Mapu generovat a popisovat vrstevnice?
Tip 1080:Import seznamu bodů pro model terénu.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,110 sekund.