Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 4292 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Nastavenie začiatku UCS

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Jan Trgina Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér
Avatar

Přihlášen: 07.dub.2008
Lokalita: Slovensko
Používám:
CIVIL 3D, AutoCAD
Stav: Offline
Bodů: 65
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Jan Trgina Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Nastavenie začiatku UCS
    Zasláno: 19.úno.2021 v 10:01

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 7522/Snímka.JPG

Dobrý deň
chcel by som poprosiť o radu. Mám priečny profil tunelu exportovaný z 3D modelu a potrebujem nastaviť začiatok súradnicového systému na os tunela. To by nebol problém, ale akonáhle načítam dxf-ko do programu pre vrtný voz je to všetko posunuté. Následne keď otvorím výkres počiatok UCS je tam kde bol predtým, čiže ako keby zmenu ani neuložil, i keď bod kde som predtým zadefinoval začiatok UCS má súradnice 0,0


Upravil Jan Trgina - 19.úno.2021 v 10:10
JT
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Online
Bodů: 20071
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 19.úno.2021 v 14:45
Pokud správně rozumím, tak vkládáte DXF do existujícího výkresu. A teď potřebujete aby byl vložen relativně k UCS nebo relativně ke globální souřadnici 0,0,0? Nerozumím otázce, protože počátek UCS má vždy souřadnice 0,0 (v daném UCS).
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
Jan Trgina Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér
Avatar

Přihlášen: 07.dub.2008
Lokalita: Slovensko
Používám:
CIVIL 3D, AutoCAD
Stav: Offline
Bodů: 65
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Jan Trgina Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 24.úno.2021 v 23:44
Ďakujem za odpoveď. Keď som nad tým premýšľal tak mňa zaujíma v podstate tá prvá časť odpovede. Ono keď mu zadám vytvoriť bod so súradnicami 0,0,0 tak sa mi vytvorí pekne bod na nule a potom tam posuniem celý profil a už to sedí. Ale keď len posuniem začiatok UCS tak po reštartovaní výkresu sa vráti profil na pôvodné súradnice.
JT
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Online
Bodů: 20071
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 24.úno.2021 v 23:56
Ne, nastavení UCS zůstává i po znovuotevření výkresu. Nebo mluvíte o otevírání jiného výkresu?
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
Jan Trgina Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér
Avatar

Přihlášen: 07.dub.2008
Lokalita: Slovensko
Používám:
CIVIL 3D, AutoCAD
Stav: Offline
Bodů: 65
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Jan Trgina Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.úno.2021 v 04:04
Dobrý deň, hovorím stále o tom istom výkrese. ono to v podstate nie je až taká chyba len by som chcel vedieť či sa to dá nejak vyriešiť ľahšie. Takéto veci som už riešil x-krát ale cez iné programy. Tento export priečneho rezu je z programu 3DReshaper.
JT
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Online
Bodů: 20071
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.úno.2021 v 07:56
V jakém souborovém formátu byl ten export? DWG?

Zkuste provést _AUDIT onoho DWG výkresu - standardní DWG soubory se rozhodně takto chovat nemají. Tak jak jej uložíte, tak jej příště otevřete, k žádnému posunu samozřejmě nemá dojít.

Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 5143:VIPJak přenést nastavení 3D SpaceMouse či SpacePilot na jiné PC?
Tip 5218:VIPOtočení pohledu v Revitu (jako USS).
Tip 6394:VIPSdílený souřadnicový systém AutoCAD-Revit (principy, postupy, tipy).
Tip 4559:VIPSnadný přenos pojmenovaných pohledů a UCS z jiného DWG.
Tip 6443:Volba měřítka výřezu v AutoCADu verze 2009.
Tip 180:impossible to join Heavy pline after rotate of UCS


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,188 sekund.