Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 3710 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Správce bloků - Autocad

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
KoZi_man Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 04.srp.2014
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
Autocad 2020
Stav: Offline
Bodů: 36
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace KoZi_man Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Správce bloků - Autocad
    Zasláno: 23.úno.2021 v 09:33
Dobrý den,  

bylo mi zde poraděno, abych 3D modely co používám ve výkresech a opakují se převedl na bloky.


Vzor výkresu, který používám, ale obsahuje již spoustu bloků a je v tom guláš.

Nikde se mi nepodařilo dohledat "správce knihovny boků ", kde bych mohl nepotřebné bloky například vymazat.

Lze nějak vytvořit knihovnu, abych si v ní udělal kategorie s bloky ? 

Konkrétně mam lego bloky , které se opakují, ale mají pouze jiné šířky.. Chtěl bych si pro ně vytvořit šablony a pak je vkládat z knihovny do výkresu.

Děkuji Vám za rady
Zpět nahoru
johny Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 24.led.2006
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
C3D 2020
Stav: Offline
Bodů: 1579
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 23.úno.2021 v 10:23
Použijte  ČISTI (_PURGE)
Speciálně v novějších verzích je to velmi přehledné. 
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 19906
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 23.úno.2021 v 11:02
A pro knihovnu můžete použít funkci sdílené knihovny v paletě Bloky (_INSERT) v nových verzích AutoCADu - umožní sdílet knihovny i mezi počítači nebo s webovou verzí AutoCADu.
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 7695:Úprava a doplnění rozměrů ocelových profilů v AutoCAD Mechanical.
Tip 2768:Jak předejít vytváření hladin typu 'xxx$0$yyy' při vázání Xrefů?
Tip 2916:VIPJak zkombinovat starší verzi licenčního serveru (AutoCAD 2002, Inventor 6) s novou verzí FlexLM 8.3 (řada 2004)?
Tip 7660:Snadné přejmenování atributu bloku.
Tip 3413:Jak rychle vytvořit sérii hladin?
Tip 11730:Příkaz „Compress database“ zmizel z menu Plant3D 2018.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,125 sekund.