Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 3300 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Změna velikosti celého výkresu rozdílně v x y

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
TomášK Zobrazit panel
Nováček
Nováček
Avatar

Přihlášen: 23.bře.2021
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD LT 2018
Stav: Offline
Bodů: 3
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace TomášK Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Změna velikosti celého výkresu rozdílně v x y
    Zasláno: 23.bře.2021 v 10:32
Mohu nějak jednoduše změnit v AutoCAD LT velikost celého výkresu rozdílně v ose x a ose y. 
Zpět nahoru
Sedláček Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 15.dub.2005
Lokalita: Czech Republic
Používám:
AutoCad 2017 LT
Stav: Offline
Bodů: 369
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Sedláček Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 23.bře.2021 v 10:37
Udělat z výkresu blok, ten pak lze modifikovat přes VLASTNOSTI (změnit měřítko X, Y, Z).
Poté blok ROZLOŽIT.
Zpět nahoru
TomášK Zobrazit panel
Nováček
Nováček
Avatar

Přihlášen: 23.bře.2021
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD LT 2018
Stav: Offline
Bodů: 3
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace TomášK Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 23.bře.2021 v 12:01
Děkuji. Nějakou funkci kde by šlo přímo po označení nastavit velikost X, Y to náhodou nemá. Potřebuji ty rozměry v X, Y , občas měnit, že bych nemusel ještě extra počítat poměr na kalkulačce, ale rovnou nastavil novou velikost X, Y
Zpět nahoru
vbehun Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Autocad R10 >>> Autocad 2020 / alt. QCad Prof.
Stav: Offline
Bodů: 1194
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace vbehun Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 23.bře.2021 v 12:26
Mohu se zeptat, k čemu je dobré měnit velikost celého výkresu s různými měřítky v osách [x,y]?
Myslíte v modelovém prostoru?
Nebyl by pak lepší (dynamický) blok?

=^..^=
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 2124:VIPJak změnit měřítko výkresu pouze v jedné ose (jen X, jen Y, jen Z)?
Tip 3289:VIPOdvození součástí s nestejnoměrným měřítkem X/Y/Z v Inventoru.
Tip 6745:Jak měnit měřítko objektu vkládaného ze schránky (ctrl+v)?
Tip 2788:VIPJak do výkresu vložit rastrový obrázek s nestejnými měřítky X,Y?
Tip 5570:VIPJak vytvořit odvozenou součást s nestejnoměrným měřítkem X/Y/Z ?
Tip 5262:Globální změna velikosti textu atributů bloků.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,219 sekund.