Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 3410 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

tvarování ploch

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
pako_sako Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 16.čer.2009
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD210
Stav: Offline
Bodů: 5
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace pako_sako Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: tvarování ploch
    Zasláno: 19.dub.2021 v 14:10
Dobrý den, v AutoCADu2016 byly nástroje pro tvarování ploch, nyní ve 2020 je nenacházím. Jak zprohýbat plochu? Děkuji.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 20242
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 19.dub.2021 v 15:49
Pro 3D v ribbonu si přepněte pracovní prostor na 3D Modelování - ozubené kolo dole (jinak samotné příkazy jsou k dispozici vždy).
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
pako_sako Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 16.čer.2009
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD210
Stav: Offline
Bodů: 5
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace pako_sako Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 19.dub.2021 v 16:28
Díky, mám pracovní prostor nastaven na 3D Modelování, ale nástroj pro tvarování plochy nenacházím. Konkrétně vytvořím 3D plochu třeba o tloušťce 1 mm, ale nelze v ploše vytvořit síť s úchyty a nalézt nástroj pro tvarování posunem úchytu. 
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 20242
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 19.dub.2021 v 18:07
Záleží na tom, co je to za typ entity - např. pro NURBS plochy úprava funguje:


Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 9/modsurf.gif


Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
pako_sako Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 16.čer.2009
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD210
Stav: Offline
Bodů: 5
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace pako_sako Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 19.dub.2021 v 20:37
Děkuji za to video, ale mám 3D objekt se sítí a když označím místo pro vytažení, vyznačí se bod s osami v těžišti a pouze se přemisťuje, přestože se vyznačí příkaz protažení. Tedy nejde vyznačit bod a nejde protažení jen posun.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 20242
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 19.dub.2021 v 22:57
Pokud je to objekt typu 3D Síť (Mesh), můžete uzly a hrany vybírat se stisknutou klávesou Ctrl (a následně je posouvat, editovat).

Viz též:


Upravil Vladimír Michl - 19.dub.2021 v 23:32
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
pako_sako Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 16.čer.2009
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD210
Stav: Offline
Bodů: 5
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace pako_sako Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.dub.2021 v 19:38
Díky, ta informace o CTRL je pro mě zásadní. Ještě jednou díky.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 10227:VIPJak vynutit rastrový typ výplně ploch v PDF? (bez proužků)
Tip 9755:VIPJak vybrat pracovní rovinu nebo plochu definující daný 2D náčrt Inventoru?
Tip 7788:VIPJak změnit výšku pro výpočet plochy místností?
Tip 3906:VIPPřesné informace čisté plochy desky ve výkazu Architectural Desktopu.
Tip 8301:Jak vykázat plochu oken jako procentuální podíl plochy místnosti?
Tip 5513:Jak rozdělit plochu fasády na více různobarevných částí?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,125 sekund.