Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 3387 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Maska pozadí textu

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
hrbacekp Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 20.dub.2012
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Autocad2019
Stav: Offline
Bodů: 17
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace hrbacekp Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Maska pozadí textu
    Zasláno: 08.lis.2021 v 09:28
Dobré ráno,

prosím o radu. Jde nastavit maska pozadí textu tak, aby obtékala ve víceřádkovém textu pouze samotný text a ne celý rámeček?

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 41321/Snímek_obrazovky_2021-11-08_092746.jpg


Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 20242
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.lis.2021 v 09:30
To asi nepůjde - maska je na úrovni celého objektu. Jedině MText rozložit a zamaskovat jednotlivé řádky samostatně.
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
hrbacekp Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 20.dub.2012
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Autocad2019
Stav: Offline
Bodů: 17
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace hrbacekp Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.lis.2021 v 09:32
No toho jsem se bál. :-( :-)
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 20242
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.lis.2021 v 11:33
Můžete ale místo masky použít např. TextHalo:
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
hrbacekp Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 20.dub.2012
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Autocad2019
Stav: Offline
Bodů: 17
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace hrbacekp Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.lis.2021 v 14:31
To asi v LT nenačtu. :-( ŠKODA.
Zpět nahoru
Kosík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 06.říj.2004
Lokalita: Czech Republic
Používám:
ACA 2017 + DT+, Revit 2017
Stav: Offline
Bodů: 522
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Kosík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.lis.2021 v 14:53
Ještě jedna možnost tu je, ale nefunguje pro tuetype. Zkopírovat text na sebe a ke spodnímu přiřadit větší tloušťku a jinou barvu, pak ze musí ovšem editovat oba texty samostatně. Je z nich možné udělat skupinu, aby se nerozeběhly. Já to používám u obloukového textu.
Jan Kosík

Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 3723:Nesprávně zobrazená maska pozadí textů v AutoCADu 2004 u výkresů z AutoCADu 2005.
Tip 3730:VIPPřidání masky pozadí pro vybrané texty výkresu najednou.
Tip 7176:Jak k atributu bloku přidat masku pozadí?
Tip 4784:Snadno čitelné kóty.
Tip 3732:Na jednom počítači se nezobrazuje šedivé pozadí polí.
Tip 5002:Chybný tisk masky textu.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,203 sekund.