Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 4199 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Zadaní bodu x,y

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
tielka Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 11.úno.2022
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
AutoCAD2022
Stav: Offline
Bodů: 5
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace tielka Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Zadaní bodu x,y
    Zasláno: 16.úno.2022 v 21:53
dobrý den,
mám problém s tím AutoCad  jsem v prváku na Geodézii.Dostala jsem  práci se kterou si už nevím rady.
Mám zadat příkaz BOD - ENTER a mám zadat souřadice (souřadnice jsem dostala od učitele).Do cadu mi  jdou zadat max  tři body víc  mi už nejde.Když si nějaké souřadnice  vymyslím tak mi to ukáže všechny body v cadu ale jakmile  mám zadat souřadnice ze zadáni  tak to prostě nejde.Mohl by mi prosím někdo poradit.Předem děkuji za odpověd.                       
Nikol:)

Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 20511
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 17.úno.2022 v 06:12
To "nejde" by chtělo nějak blíž specifikovat. Hlásí nějakou chybu? Klávesnice přestane reagovat? Bod se neobjeví? Objeví se jinde?

Zadáváte ty body po jednom? Tedy na výzvu BOD numericky zadáte souřadnice X,Y,Z, pak ENTER, pak znovu příkaz Bod?
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
Kotlaba Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 06.říj.2004
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
už žádné
Stav: Offline
Bodů: 373
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Kotlaba Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 17.úno.2022 v 09:57
Kdysi se na mne obrátil kolega, potřeboval navrhnout vačku, tak si spočítal jednotlivé body a měl podle toho nakreslit tu vačku.
Tak jsem si souřadnice těch bodů přetáhl do textového souboru (trochu upravil, aby se to dalo použít v dalším), např.
1,2
3,4
5,6
...
soubor zkopíroval do schránky, v AutoCADu dal příkaz KŘIVKA, jako souřadnice vložil obsah schránky a nakreslilo mi to vačku jak malovanou co s ní kolega mohl dál pracovat.
Nedalo by se něco takového použít pro vkládání většího počtu bodů?


Upravil Kotlaba - 17.úno.2022 v 10:00
Zpět nahoru
tielka Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 11.úno.2022
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
AutoCAD2022
Stav: Offline
Bodů: 5
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace tielka Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 17.úno.2022 v 15:53
Chybu to nehlasí , klávesnice reaguje. Body se objeví jenom tři je to nejvíc co mi to ukázalo, víc mi to už vážně neukáže, a jinde se mi neobjeví můžu to přibližovat a oddalovat jak chci.

Ano, zadávám po jednom.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 20511
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 17.úno.2022 v 16:05
Žádný limit nebo něco takového tam neexistuje. Zkuste zadat jiné body. Nejsou třeba definovány souřadnicí s desetinnou čárkou místo tečky? Nebo nemáte zapnuté uchopení a nepřichytávají se k těm, co už jsou nakreslené? Nebo nemáte příkazem MEZE omezenou oblast kreslení?
To bude nějaká podobná triviální chyba.
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
tielka Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 11.úno.2022
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
AutoCAD2022
Stav: Offline
Bodů: 5
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace tielka Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 17.úno.2022 v 19:19
Dostala jsem DÚ v autocadu  udělat kometu ze souřadnic ( davám sem  deset souřadnic celkem jich je 49)     Y              X      
1 494568,65 1088435,66
2 494564,71 1088440,04
3 494569,40 1088438,72
4 494568,57 1088441,48
5 494570,54 1088439,51
6 494569,97 1088444,41
7 494573,08 1088440,04
8 494573,60 1088443,85
9 494574,56 1088440,96
10 494577,80 1088443,93
Pokud začnu zadávat souřadnice tam se objeví body v cadu první 3 a pak se už nezobrazují.Mám další dú kde mám další souřadnice  a taky mi jdou jen 3 .
Pokud si zkusím zadávat souřadnice které si  vymyslím a zadám  tak mi jdu normálně , body se mi zobrazují všechny .
Souřadnice zadávám takhle :BOD-ENTER    494568.65,1088435.66 ENTER
Nejsem si  vědoma že bych tam něco pomačkala na klávesnici , nastavovala jsem si cad podle učitele který nám ukazoval jak.
Zpět nahoru
tielka Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 11.úno.2022
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
AutoCAD2022
Stav: Offline
Bodů: 5
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace tielka Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 17.úno.2022 v 20:18
Děkuji  za rady :).Chyba  byl na moji straně body byly příliš u sebe a tak jsem je neviděla musela jsem to hodně  přiblížit , a  tak se mi už ukázaly .
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 4931:Jednoduchá tabulka se souřadnicemi zadaných bodů.
Tip 6745:Jak měnit měřítko objektu vkládaného ze schránky (ctrl+v)?
Tip 5835:Snadný import souřadnic bodů a čar z Excelu do AutoCADu.
Tip 1723:VIPJak popsat bod textovou popiskou s jeho staničením (souřadnice X/Y) v AutoCADu LT?
Tip 494:VIPJak načíst (importovat) textový seznam souřadnic bodů X/Y/Z do AutoCADu LT nebo AutoCADu?
Tip 3289:VIPOdvození součástí s nestejnoměrným měřítkem X/Y/Z v Inventoru.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,266 sekund.