Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 940 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Vytvoření křivek pomocí skriptu

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
whiskeybravo Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 10.čer.2019
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Acad LT 2022
Stav: Offline
Bodů: 2
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace whiskeybravo Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Vytvoření křivek pomocí skriptu
    Zasláno: 05.dub.2022 v 13:18
Dobrý den,

používám Autocad 2022 českou lokalizaci a pro vložení skriptu soubor *.scr který obsahuje kód níže, pro vytvoření skriptu používám excel, který vypočítá přesně souřadnice. Vložení skriptu si řeší už samotný cad. Problém nastane při vložení skriptu vykreslí se vše, ale náhodně se dokončí to co chci špatně.

edit:
narazil jsem na chybu v mém vypočtu takže už script dejme tomu funguje i s automatickým exportem do souboru pomoci VBA diky kolegovi.

mám jiný problém potrebuji rozdelit jednotlive obdelniky do ruznych hladin a nedari se mi prijit na to jak to rozdelit aby to fungovalo. Pokud pridam vice hladin do skriptu tak mam vsechny cary v jedne hladine.

edit2:
skript nakonec funguje jak se mu zachce. ted jsem odzkoušel pokud mam zoom na max oddaleny tak vznikaji chyby ve vykresleni praveho horniho rohu. pokud jsem zoom na nejvetsi priblizeni tak se script vykresli spravne. pri pouziti stejneho skriptu.

skript vnejsi obdelnik s dubingem 1mm v ose xy, vnitrni obdelnik se standard rohy to vse v jedne nove hladine:

-Má někdo zkušennosti s rozdělením jednotlivých čar pod různé hladiny?
-setkali jste se s problémem vykreslování při změně zoomu?

_layer Y 42 B T 255,0,0
 
_line
2,1
498,1

_line
498,1
499,2

_line
499,2
499,398

_line
499,398
498,399

_line
498,399
2,399

_line
2,399
1,398

_line
1,398
1,2

_line
1,2
2,1

_line
70.6,74.6
429.4,74.6

_line
429.4,74.6
429.4,325.4

_line
429.4,325.4
70.6,325.4

_line
70.6,325.4
70.6,74.6

Při chybě konzole vypíše tyto hodnoty:
Příkaz: _layer
Aktuální hladina:  "0"
Zadejte možnost [?/vYtvořit/nastavIt/Definovat/přeJmen/Ano/Ne/Barva/Typč/tLčáry/prŮhlednost/Materiál/Vykreslit/Zmrazit/Rozmrazit/zamknOut/odemKnout/Stav/Popis/sjEdnotit/Xref]: Y
Zadejte název pro novou hladinu (stane se aktuální) <0>: 42 Zadejte možnost [?/vYtvořit/nastavIt/Definovat/přeJmen/Ano/Ne/Barva/Typč/tLčáry/prŮhlednost/Materiál/Vykreslit/Zmrazit/Rozmrazit/zamknOut/odemKnout/Stav/Popis/sjEdnotit/Xref]: B
Nová barva [Truecolor/Kniha barev] : T Červená,Zelená,Modrá: 255,0,0
Zadejte seznam názvů hladin pro barvu 255,0,0 <42>:  Zadejte možnost [?/vYtvořit/nastavIt/Definovat/přeJmen/Ano/Ne/Barva/Typč/tLčáry/prŮhlednost/Materiál/Vykreslit/Zmrazit/Rozmrazit/zamknOut/odemKnout/Stav/Popis/sjEdnotit/Xref]:
Příkaz: _line
Určete první bod: 2,1
Zadejte další bod nebo [Zpět]: 498,1
Zadejte další bod nebo [Zpět]:
Příkaz: _line
Určete první bod: 498,1
Zadejte další bod nebo [Zpět]: 499,2
Čára s nulovou délkou vytvořena v (498.0000, 1.0000, 0.0000)
Zadejte další bod nebo [Zpět]:
Příkaz: _line
Určete první bod: 499,2
Zadejte další bod nebo [Zpět]: 499,398
Zadejte další bod nebo [Zpět]:
Příkaz: _line
Určete první bod: 499,398
Zadejte další bod nebo [Zpět]: 498,399
Čára s nulovou délkou vytvořena v (499.0000, 398.0000, 0.0000)
Zadejte další bod nebo [Zpět]:
Příkaz: _line
Určete první bod: 498,399
Zadejte další bod nebo [Zpět]: 2,399
Zadejte další bod nebo [Zpět]:
Příkaz: _line
Určete první bod: 2,399
Zadejte další bod nebo [Zpět]: 1,398
Čára s nulovou délkou vytvořena v (2.0000, 399.0000, 0.0000)
Zadejte další bod nebo [Zpět]:
Příkaz: _line
Určete první bod: 1,398
Zadejte další bod nebo [Zpět]: 1,2
Zadejte další bod nebo [Zpět]:
Příkaz: _line
Určete první bod: 1,2
Zadejte další bod nebo [Zpět]: 2,1
Čára s nulovou délkou vytvořena v (2.0000, 1.0000, 0.0000)
Zadejte další bod nebo [Zpět]:
Příkaz: _line
Určete první bod: 70.6,74.6
Zadejte další bod nebo [Zpět]: 429.4,74.6
Zadejte další bod nebo [Zpět]:
Příkaz: _line
Určete první bod: 429.4,74.6
Zadejte další bod nebo [Zpět]: 429.4,325.4
Zadejte další bod nebo [Zpět]:
Příkaz: _line
Určete první bod: 429.4,325.4
Zadejte další bod nebo [Zpět]: 70.6,325.4
Zadejte další bod nebo [Zpět]:
Příkaz: _line
Určete první bod: 70.6,325.4
Zadejte další bod nebo [Zpět]: 70.6,74.6
Zadejte další bod nebo [Zpět]: *Storno*


Při zoom na max a ok vykresleni

Příkaz: _layer
Aktuální hladina:  "0"
Zadejte možnost [?/vYtvořit/nastavIt/Definovat/přeJmen/Ano/Ne/Barva/Typč/tLčáry/prŮhlednost/Materiál/Vykreslit/Zmrazit/Rozmrazit/zamknOut/odemKnout/Stav/Popis/sjEdnotit/Xref]: Y
Zadejte název pro novou hladinu (stane se aktuální) <0>: 42 Zadejte možnost [?/vYtvořit/nastavIt/Definovat/přeJmen/Ano/Ne/Barva/Typč/tLčáry/prŮhlednost/Materiál/Vykreslit/Zmrazit/Rozmrazit/zamknOut/odemKnout/Stav/Popis/sjEdnotit/Xref]: B
Nová barva [Truecolor/Kniha barev] : T Červená,Zelená,Modrá: 255,0,0
Zadejte seznam názvů hladin pro barvu 255,0,0 <42>:  Zadejte možnost [?/vYtvořit/nastavIt/Definovat/přeJmen/Ano/Ne/Barva/Typč/tLčáry/prŮhlednost/Materiál/Vykreslit/Zmrazit/Rozmrazit/zamknOut/odemKnout/Stav/Popis/sjEdnotit/Xref]:
Příkaz: _line
Určete první bod: 2,1
Zadejte další bod nebo [Zpět]: 498,1
Zadejte další bod nebo [Zpět]:
Příkaz: _line
Určete první bod: 498,1
Zadejte další bod nebo [Zpět]: 499,2
Zadejte další bod nebo [Zpět]:
Příkaz: _line
Určete první bod: 499,2
Zadejte další bod nebo [Zpět]: 499,398
Zadejte další bod nebo [Zpět]:
Příkaz: _line
Určete první bod: 499,398
Zadejte další bod nebo [Zpět]: 498,399
Zadejte další bod nebo [Zpět]:
Příkaz: _line
Určete první bod: 498,399
Zadejte další bod nebo [Zpět]: 2,399
Zadejte další bod nebo [Zpět]:
Příkaz: _line
Určete první bod: 2,399
Zadejte další bod nebo [Zpět]: 1,398
Zadejte další bod nebo [Zpět]:
Příkaz: _line
Určete první bod: 1,398
Zadejte další bod nebo [Zpět]: 1,2
Zadejte další bod nebo [Zpět]:
Příkaz: _line
Určete první bod: 1,2
Zadejte další bod nebo [Zpět]: 2,1
Zadejte další bod nebo [Zpět]:
Příkaz: _line
Určete první bod: 70.6,74.6
Zadejte další bod nebo [Zpět]: 429.4,74.6
Zadejte další bod nebo [Zpět]:
Příkaz: _line
Určete první bod: 429.4,74.6
Zadejte další bod nebo [Zpět]: 429.4,325.4
Zadejte další bod nebo [Zpět]:
Příkaz: _line
Určete první bod: 429.4,325.4
Zadejte další bod nebo [Zpět]: 70.6,325.4
Zadejte další bod nebo [Zpět]:
Příkaz: _line
Určete první bod: 70.6,325.4
Zadejte další bod nebo [Zpět]: 70.6,74.6
Zadejte další bod nebo [Zpět]: *Storno*
Příkaz: '_.zoom
Určete roh okna, zadejte faktor měřítka (nX nebo nXP), nebo
[Vše/Střed/Dynamický/Maximálně/Předchozí/měříTko/Okno/oBjekt] <rychlý>: _e Regeneruji model.




Upravil whiskeybravo - 06.dub.2022 v 10:02
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 20600
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.kvě.2022 v 08:26
(příspěvek se ocitl ve spamu, takže se zpožděním)

Co znamená to "špatně"? Nejsou tam všechny body? Body jsou jinde než mají být? Nebo jde o ty "čáry s nulovou délkou"? Ty jsou evidentně způsobeny uchopováním. Buď si uchopování zcela vypněte (OSNAP=0) nebo jej vypněte alespoň pro scripty (OSNAPCOORD=1).
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
Petr75 Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 16.úno.2007
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD LT 2023
Stav: Offline
Bodů: 339
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Petr75 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.kvě.2022 v 11:19
Špatné vykreslení při různém zoom bude dáno nastavením přichytávání, jak už bylo uvedeno.
Změna hladiny pro jednotlivé čáry lze zařídit jednoduše. Napřed se hladina vytvoří a nadefinuje, protože dopředu nevíme, jestli existuje. Později už víme, že hladina existuje, tak ji lze už jen nastavit jako aktuální.

_-layer Y 42 B T 255,0,0 42 I 42

_line
2,1
498,1

_-layer Y 43 B T 0,255,0 43 I 43

_line
498,1
499,2

_-layer I 42

_line
499,2
499,398

_-layer I 43

_line
499,398
498,399

...
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 20600
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.kvě.2022 v 12:28
Příkaz:
_LAYER _Make MojeHladina
tu hladinu vytvoří a přepne na ni (a nevadí mu, pokud už existuje).
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 7243:VIPVytvoření filtru hladin řádkovým příkazem z menu nebo skriptu.
Tip 4635:VIPNedokumentovaný příkaz ADT pro vytvoření obvodové křivky.
Tip 4304:VIPSnadné vytvoření pole prvků rozmístěných podél křivky v Inventoru.
Tip 3718:Jak převést obecné křivky na parcely Land Desktopu?
Tip 1721:VIPŘešení chyby "offset" při pokusu o vytvoření ekvidistanty křivek na velkých souřadnicích.
Tip 2412:Jak v Inventoru nakreslit evolventu, cykloidu, řetězovku či jinou křivku?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,363 sekund.