Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 4207 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Nelze uchopit střed kóty se zapnutím pomočních čar

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
K4BlOs Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 20.srp.2018
Lokalita: Czech Republic
Stav: Offline
Bodů: 20
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace K4BlOs Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Nelze uchopit střed kóty se zapnutím pomočních čar
    Zasláno: 13.dub.2022 v 08:57
Ahoj, prosim o radu. Nevím o tom, že bych někde něco přenastavil, ale nejde mi teď uchopit střed kóty (střed kótovací čáry pod textem kóty) když mám zaplé v uchopovacích bodech pomocnou vynašecí čáru. Když najdu kurzorem na čáru kóty kde chci uchopit její střed, tak se sice objeví trojúhelník ve středu, ale hned na to zmizí a objeví se křížek s uchopením v místě kde mám kurzor. Tohle mi nedělalo a nevím jak se toho zbavit. 
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 20511
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 13.dub.2022 v 11:49
Je to v holém AutoCADu? Ne třeba v Mechanicalu? Není to ve 3D?
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
K4BlOs Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 20.srp.2018
Lokalita: Czech Republic
Stav: Offline
Bodů: 20
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace K4BlOs Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 13.dub.2022 v 11:54
Ano je to holý Autocad
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 20511
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 13.dub.2022 v 12:41
A je to "osnapový" křížek? Vypněte si režimy Protažení nebo Nejbližší.
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
K4BlOs Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 20.srp.2018
Lokalita: Czech Republic
Stav: Offline
Bodů: 20
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace K4BlOs Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 13.dub.2022 v 13:19
vím, že to dělá režim protažení... protože po vypnutí ten střed normálně uchopím. Ale štve mě to, protože jsem zvyklý kreslit se zapnutým protažením a ted to proste nefunguje jak předtím. A neinstaloval jsem žádnou aktualizaci.. nic... Je možné že jsem to nějakou systémovou proměnnou změnil, ale fakt o tom nevím. Chová se to takto: chci nakreslit čáru že středu kóty. Mám tedy vybrano linie a kurzorem přejedu blíže středu (nechci vybrat střed přímo najetím na střed)  na čáru kóty pod jejím textem, objeví se správně trojúhelník ve středu ale hned zmizí a v místě kde mám kurzor na čáře, tak se zobrazí křížek, ale myslim že je bílí a ne zelený jeko klasické uchopovacích body. 
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 7882:Volně umístitelný text kóty v Inventoru.
Tip 13059:Jak zapnout uchopování vynášecí čáry v AutoCADu Mechanical?
Tip 3626:VIPDalší možnosti odfiltrování některých typů objektů při uchopování.
Tip 6128:Nastavení kroku pro vkládání nebo kreslení prvků v Revitu.
Tip 3663:Jak se zbavit čar protínajících texty či kóty?
Tip 7753:Globální vypnutí/zapnutí masky MTextů.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,172 sekund.