Diskuzní fórum, poradna
CAD diskuze, rady, výměna zkušeností |
Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi.
Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
Změna orientace vysunutí v i-prvku |
Odpovědět | archiv |
Autor | |
sucha.ladislava
Zasloužilý člen Přihlášen: 31.led.2020 Lokalita: ČR (HK) Používám: Autocad 2020, Inventor 2020 Stav: Offline Bodů: 125 |
Téma: Změna orientace vysunutí v i-prvku Zasláno: 05.čer.2022 v 12:59 |
Dobrý den,
jak prosím Vás pomocí i-součástí udělám změnu orientace vysunutí? Mám nějaký tvar plný křivek, který potřebuji mít vyrobený ve 3 různých způsobech. Potřebuji mít možnost jednou, aby to byla: a) kapsa tvaru v desce (odebrání z plochy desky) b) ostrůvek tvaru na desce (přidání na plochu desky) c) samotný tvar bez desky (vypnu desku v i-součásti) PS. ráda bych měla jeden soubor a ne tři samostatné. Proto to dělím pomocí i-součástí Děkuji
|
|
issin
TOP uživatel Přihlášen: 11.čvc.2015 Lokalita: ČR (ZL) Používám: Inventor, Fusion 360 Stav: Offline Bodů: 600 |
Zasláno: 05.čer.2022 v 15:58 |
Kdysi jsem řešil něco podobné - zápich v otvoru i na hřídeli.
Nakonec jsem to udělal dvěma náčrty, jeden pro hřídel a druhý pro otvor a pomocí parametru jsem zapnul jeden nebo druhý. V nabídce parametrů při vkládání iPrvku to potom byla volba Hřídel/Otvor. |
|
sucha.ladislava
Zasloužilý člen Přihlášen: 31.led.2020 Lokalita: ČR (HK) Používám: Autocad 2020, Inventor 2020 Stav: Offline Bodů: 125 |
Zasláno: 05.čer.2022 v 16:55 |
Dobrý den,
děkuji za odpověď. Něco podobného jsem udělala i já. Pokud je to to samé, co jste napsal. Tedy zkopírovala jsem skicu do nového náčrtu. Blbé je, že z plně zavazbené geometrie se mi najednou vyhodilo skoro dvacet chybějících kót. Ale negativum vidím v tom, když změním geometrii v jednom náčrtu, tak se mi nezmění v druhém. A předělat v kopii kóty na parametrické, tedy d352=d1 apod. je extrémně náročné. Děkuji pokud by někoho něco napadlo. |
|
issin
TOP uživatel Přihlášen: 11.čvc.2015 Lokalita: ČR (ZL) Používám: Inventor, Fusion 360 Stav: Offline Bodů: 600 |
Zasláno: 07.čer.2022 v 10:11 |
Pokud je změna jen rozměrová tak v prvním náčrtu pojmenovat kóty a ve druhém je použít. Potom v tabulce iPrvku bude méně parametrů. Z některých je možné udělat klíčové parametry, které budou definovat konkrétní variantu při definování prvku při vkládání.
|
|
pavel.janovsky
Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Diskutér Přihlášen: 16.lis.2007 Lokalita: ČR (SČ) Používám: Inventor Prof. 2023 Stav: Offline Bodů: 91 |
Zasláno: 07.čer.2022 v 10:20 |
Dobrý den,
jenom drobnost, ale do druhého náčrtu by šly entity z prvního náčrtu promítnout. Akorát nejde vybrat celá smyčka a musí se úsečky, oblouky a křivky vybrat jednotlivě. |
|
issin
Zasláno: 07.čer.2022 v 10:41 |
Moje zkušenost je, že bylo lepší druhý náčrt nakreslit. Promítání prvků nebo zrcadlení dělalo problémy. Proto bych šel cestou jeden náčrt jeden prvek a jednotlivé prvky zapínat a vypínat.
|
|
RadkaV
Diskutér Přihlášen: 10.pro.2021 Lokalita: ČR (LB) Používám: Autocad, Inventor Stav: Offline Bodů: 58 |
Zasláno: 07.čer.2022 v 12:22 |
Dobrý den,
děkuji Vám moc za postřehy a rady k další práci. |
|
pavel.janovsky
Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Diskutér Přihlášen: 16.lis.2007 Lokalita: ČR (SČ) Používám: Inventor Prof. 2023 Stav: Offline Bodů: 91 |
Zasláno: 07.čer.2022 v 12:32 |
@issin To máte pravdu, když vypnete prvek, tak se tím závislé prvky ovlivní. Já jsem ale psal o promítnutí entit náčrtu, který vypnout nemusíte i když vypnete prvek (když je náčrt sdílený). Samozřejmě nevím, nakolik je to pro tento případ vhodné.
Upravil pavel.janovsky - 07.čer.2022 v 12:35 |
|
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět | |
Přejít na fórum | Oprávnění fóra Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,643 sekund.