Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 2598 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Změna orientace vysunutí v i-prvku

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
sucha.ladislava Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 31.led.2020
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
Autocad 2020, Inventor 2020
Stav: Offline
Bodů: 86
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace sucha.ladislava Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Změna orientace vysunutí v i-prvku
    Zasláno: 05.čer.2022 v 12:59
Dobrý den,
jak prosím Vás pomocí i-součástí udělám změnu orientace vysunutí?

Mám nějaký tvar plný křivek, který potřebuji mít vyrobený ve 3 různých způsobech.
Potřebuji mít možnost jednou, aby to byla:
a) kapsa tvaru v desce (odebrání z plochy desky)
b) ostrůvek tvaru na desce (přidání na plochu desky)
c) samotný tvar bez desky (vypnu desku v i-součásti)

PS. ráda bych měla jeden soubor a ne tři samostatné. Proto to dělím pomocí i-součástí

Děkuji
Zpět nahoru
issin Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 11.čvc.2015
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 592
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace issin Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 05.čer.2022 v 15:58
Kdysi jsem řešil něco podobné - zápich v otvoru i na hřídeli.
Nakonec jsem to udělal dvěma náčrty, jeden pro hřídel a druhý pro otvor a pomocí parametru jsem zapnul jeden nebo druhý. V nabídce parametrů při vkládání iPrvku to potom byla volba Hřídel/Otvor.
Zpět nahoru
sucha.ladislava Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 31.led.2020
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
Autocad 2020, Inventor 2020
Stav: Offline
Bodů: 86
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace sucha.ladislava Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 05.čer.2022 v 16:55
Dobrý den,
děkuji za odpověď.

Něco podobného jsem udělala i já. Pokud je to to samé, co jste napsal.
Tedy zkopírovala jsem skicu do nového náčrtu. 
Blbé je, že z plně zavazbené geometrie se mi najednou vyhodilo skoro dvacet chybějících kót.

Ale negativum vidím v tom, když změním geometrii v jednom náčrtu, tak se mi nezmění v druhém.
A předělat v kopii kóty na parametrické, tedy d352=d1 apod. je extrémně náročné.

Děkuji pokud by někoho něco napadlo.

Zpět nahoru
issin Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 11.čvc.2015
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 592
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace issin Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 07.čer.2022 v 10:11
Pokud je změna jen rozměrová tak v prvním náčrtu pojmenovat kóty a ve druhém je použít. Potom v tabulce iPrvku bude méně parametrů. Z některých je možné udělat klíčové parametry, které budou definovat konkrétní variantu při definování prvku při vkládání.
Zpět nahoru
pavel.janovsky Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 16.lis.2007
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
Inventor Prof. 2023
Stav: Offline
Bodů: 91
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace pavel.janovsky Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 07.čer.2022 v 10:20
Dobrý den,
jenom drobnost, ale do druhého náčrtu by šly entity z prvního náčrtu promítnout. Akorát nejde vybrat celá smyčka a musí se úsečky, oblouky a křivky vybrat jednotlivě.


Zpět nahoru
issin Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 11.čvc.2015
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 592
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace issin Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 07.čer.2022 v 10:41
Moje zkušenost je, že bylo lepší druhý náčrt nakreslit. Promítání prvků nebo zrcadlení dělalo problémy. Proto bych šel cestou jeden náčrt jeden prvek a jednotlivé prvky zapínat a vypínat.
Zpět nahoru
RadkaV Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 10.pro.2021
Lokalita: ČR (LB)
Používám:
Autocad, Inventor
Stav: Offline
Bodů: 4
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace RadkaV Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 07.čer.2022 v 12:22
Dobrý den,
děkuji Vám moc za postřehy a rady k další práci. 






Zpět nahoru
pavel.janovsky Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 16.lis.2007
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
Inventor Prof. 2023
Stav: Offline
Bodů: 91
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace pavel.janovsky Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 07.čer.2022 v 12:32
@issin To máte pravdu, když vypnete prvek, tak se tím závislé prvky ovlivní. Já jsem ale psal o promítnutí entit náčrtu, který vypnout nemusíte i když vypnete prvek (když je náčrt sdílený). Samozřejmě nevím, nakolik je to pro tento případ vhodné.

Upravil pavel.janovsky - 07.čer.2022 v 12:35
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 4304:VIPSnadné vytvoření pole prvků rozmístěných podél křivky v Inventoru.
Tip 2131:Lze změnit barvu pouhé části komponentu?
Tip 7058:Automatické pojmenovávání konstrukčních prvků Inventoru.
Tip 4460:Parametrické potlačení prvků v iSoučásti.
Tip 6012:Rychlé 3D konstrukční příkazy i v režimu náčrtu Inventoru.
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,156 sekund.