Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 3887 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Vše do z=0

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
hrbacekp Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 20.dub.2012
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Autocad2019
Stav: Offline
Bodů: 22
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace hrbacekp Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Vše do z=0
    Zasláno: 06.čer.2022 v 12:08
Dobré odpoledne.

Nevíte jak jednoduše příkazem v autocadu dát všem bodům a čarám z souřadnici 0?
Zpět nahoru
splonk Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 25.lis.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD/ACA'19, RVT'18 20
Stav: Offline
Bodů: 1166
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace splonk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.čer.2022 v 12:11
DD, zkuste prosím příkaz _FLATTEN
JASponza

ACA (AutoCAD) 2019,
RVT 18, 20

Win 10 x64
Zpět nahoru
hrbacekp Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 20.dub.2012
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Autocad2019
Stav: Offline
Bodů: 22
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace hrbacekp Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.čer.2022 v 12:23
Na to je potřeba express tool co?
Ty nemáme nainstalované.
Máme jen Autocad LT

Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2020
Stav: Offline
Bodů: 2394
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mantlík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.čer.2022 v 12:34
V LT asi nejjednodušeji (i trochu pracněji) přes vlastnosti. Vybrat vše a pak podle druhu entit změnit hromadně výšky na 0
PS. Teď jsem si všiml tip 238 (ale nevím, jestli v novějších verzích funguje)
J. Mantlík

Zpět nahoru
hrbacekp Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 20.dub.2012
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Autocad2019
Stav: Offline
Bodů: 22
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace hrbacekp Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.čer.2022 v 13:32
jj přes vlastnosti samozřejmě ano. Ale je to zdlouhavé.
Zpět nahoru
Machacek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
AutoCAD 2020LT + subscription
Stav: Offline
Bodů: 689
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Machacek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.čer.2022 v 13:43
Co je na tom zdlouhavého? CTRL+A a ve vlastnostech pro všechny entity nastavit souřadnici Z = 0 ...
Jiří Macháček

AutoCAD LT 2020
Zpět nahoru
hrbacekp Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 20.dub.2012
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Autocad2019
Stav: Offline
Bodů: 22
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace hrbacekp Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.čer.2022 v 13:50
Postupně člověk musí brát jednotlivé entity. Texty nemají z souřadnici, šrafy, bloky apod.
Zpět nahoru
Machacek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
AutoCAD 2020LT + subscription
Stav: Offline
Bodů: 689
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Machacek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.čer.2022 v 14:01
Nevím, tato varianta CTRL+A a vlastnosti mě nijak zásadně nezdržovala ... 
Ještě myslím na to bylo i nějaké tlačítko v LT extensionu, které Arkance dodává k licencím LTéček ... 
Jiří Macháček

AutoCAD LT 2020
Zpět nahoru
zdrk Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 03.kvě.2007
Lokalita: ČR (KV)
Používám:
Začínám bojovat s AutoCad 2015 respektive BDS 2015
Stav: Offline
Bodů: 1786
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace zdrk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 07.čer.2022 v 09:07
Pro LT to bez problému řeší TIP 296. Stačí chvilku hledat, ale to asi zabere spoustu času.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 238:Dostáváme podklady od geodetů, kde zaměřené body a spojnice jsou umístěny v různých výškách. Potřebovali bychom je nějak "splacatit" do roviny - do výšky 0.
Tip 2070:Příkaz AMDETAIL nezobrazí v detailu všechny objekty.
Tip 6921:Jak do všech hladin přidat předponu nebo příponu?
Tip 9442:Nedokumentované nastavení: automatické zoom vše pro pohledy Inventoru
Tip 5577:Po exportu z Civil 3D do starší verze DWG jsou všechny vrstevnice v nule.
Tip 10014:Jak vybrat a upravit objekty najednou, hromadně ve VŠECH rozvrženích DWG?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,172 sekund.