Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 2671 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Viditelnost atributu

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
JanaKor Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 03.čer.2022
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
Revit
Stav: Offline
Bodů: 6
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace JanaKor Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Viditelnost atributu
    Zasláno: 20.čer.2022 v 15:32
Potřebovala bych mít ve výkresu vložený stejný blok vícekrát, ale v některých případech bez hodnot atributu. Takže vlastně ten atribut někdy skrýt a někdy ne. Jde to nějak udělat v Autocadu?
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 20618
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.čer.2022 v 15:36
Pokud to musí být opravdu stejný blok a nejde ten atribut rovnou "vymezerovat", pak si musíte pomoci nějakým trikem. Těch možností je vícero, třeba zmenšit jeho velikost na 0.0001, nastavit mu "bílou" barvu, přesunout jej do neviditelné hladiny (-ATREDIT), překrýt jej Wipeout entitou, apod. Anebo ten blok předělat na dynamický, s parametry/stavy viditelnosti.
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
JanaKor Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 03.čer.2022
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
Revit
Stav: Offline
Bodů: 6
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace JanaKor Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.čer.2022 v 15:44
Děkuji
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 20618
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.čer.2022 v 15:46
A ještě jedna pokročilejší volba skrývání (ale bez jednoduché cesty zpět) - LISP makro:

(setq elist (entget (car (nentsel "Skrýt co: "))))
(entmod (append elist (list (cons 70 1))))

Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 7427:Přestaly se mi zobrazovat atributy bloků.
Tip 9617:Jak se zbavit zobrazení "----" v prázdných polích?
Tip 10760:Proč atribut dynamického bloku nereaguje na stav viditelnosti?
Tip 12171:Jak objekt skrýt či zobrazit ve všech stavech viditelnosti?
Tip 7024:Jak vložit značku drsnosti povrchu?
Tip 11401:Operace s atributy uvnitř bloku - dynamické pole.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,109 sekund.