Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 3166 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Soubor na jednom PC hlásí kritickou chybu ...

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2020
Stav: Offline
Bodů: 2394
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mantlík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Soubor na jednom PC hlásí kritickou chybu ...
    Zasláno: 01.čvc.2022 v 17:08
Dobrý den všem
Mám jeden -a to dost zásadní problém, který jsem nedokázal vyřešit ani najít jeho příčinu.
Na jednom souboru (SITUACE) jsem dělal cca 2 roky na jednom PC a jedné verzi Civilu - 2020.
Je to situace, takže tam ze civilu jsou pouze věci z exportu (místa řezů, popisy, apod) Vše bylo v pořádku až do minulého týdne, kdy jakýkoliv způsob otevření okamžitě po načtení souboru vyvolal hlášku o kritické chybě a následně civil/acad spadl ....Cry
Nepomohlo žádné čištění, _RECOVER nahlásil 0 chyb, zachráněnou databázi výkresu - a hned nato KRITICKÁ CHYBA!!!
Nepomůže restart acadu ani vypnutí počítače. Soubor má cca jen 3,5 MB + nějaké xrefy
Problém se sám nevyřešil, neotevřu to ani dnes

Štěstí v neštěstí je v tom, že tento soubor se bez problémů otevře na PC kolegů jak se civilem 2020, tak i 2022 ... _RECOVER i DIAG u nich hlásí opět 0 chyb a zachráněnou databázi výkresu ...
Ale ať se to u nich uloží v jakékoliv verzi DWG, na mém PC to je zase bez šance !!Angry
Zkoušel jsem to i přes DXF (2018 i 2010) - skončilo to hláškou "neplatný nebo neúplný DXF"
Dostupné zálohy jsou stejně problematické
Moje PC rozhodně není horší, než kolegů, spíše naopak
Žádný jiný soubor z této i jakékoliv jiné akce se takto nechová

V čem může být problém?
Díky
J. Mantlík

Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 20618
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 01.čvc.2022 v 18:29
Nemůže být na vašem počítači jiná úroveň service packů a hotfixů Civilu (a AutoCADu) než u ostatních? Je to stejný a stejně aktualizovaný operační systém?

Chování naštěstí spíš ukazuje na problém instalace Civilu než na problém DWG souboru ale stejně raději asi ostražitost (držet delší zálohy).
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2020
Stav: Offline
Bodů: 2394
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mantlík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 01.čvc.2022 v 23:00
Děkuji za odpověď.
Vzhledem k tomu, že příští týden nejsem, tak se pokusím odpovědět z hlavy ...
mám Windows 10 Pro verze 21H2 (ale teď nevím, jestli kolegové mají 21H2 nebo 21H1)
Civil je 2020.6?, jiní kolegové mají myslím 2020.4, dva už mají čerstvě civil 2022. Na 2022 přejdeme všichni, ale zatím byl takový fofr, že nebyl čas ...
Doma jsem teď zkoušel spustit tu situaci, mám 2020.4 a pustilo se to ...
Máte pravdu, že to asi bude mým civilem, ale proč? U žádného jiného souboru to nedělá - kdyby ano je to naprosto jasné ...
Opravovat 2020 nemá cenu, za stejný čas si snad konečně nainstaluji a nastavím 2022...
J. Mantlík

Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 9194:Unhandled Exception 0 nebo Unhandled Exception 0 při spuštění AutoCADu LT 2013.
Tip 6235:VIPExport .SHP souboru z Civil 3D skončí kritickou chybou.
Tip 6567:VIPKRITICKÁ CHYBA: Unhandled e06d7363h Exception at 7c812a5bh
Tip 13:Havárie MTextu na 2-procesorovém PC.
Tip 7575:VIPKRITICKÁ CHYBA: Unhandled Access Violation Reading 0x007c Exception at 4923c15ch
Tip 5827:VIPMap 2008 - Unhandled Access Violation Reading 0x0000 Exception at 61b351d6h.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,141 sekund.