Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 2366 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Export SketchUp

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Jílková Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 28.zář.2019
Lokalita: ČR (PA)
Používám:
AutoCAD 2016
Stav: Offline
Bodů: 36
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Jílková Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Export SketchUp
    Zasláno: 24.čvc.2022 v 15:48
Kooperant po mně chce vyexportovat model z Revitu do programu SketchUp. Nevím přesně co s tím bude potom dělat, ale jaká je cesta jak to exportovat? Našla jsem že formát asi bude SKP, ale ten mi přímo exportovat nejde. Nějaký IFC? Nebo DWG?
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 20618
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 24.čvc.2022 v 17:08
S IFC si SketchUp asi moc dobře neporadí, DWG pro něj může být také komplikované, ale DXF by asi mělo zafungovat nejlépe. Vyexportujte tedy 3D DXF (z 3D pohledu).
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
Jílková Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 28.zář.2019
Lokalita: ČR (PA)
Používám:
AutoCAD 2016
Stav: Offline
Bodů: 36
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Jílková Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 24.čvc.2022 v 17:29
Děkuji, zkusím jim tedy poslat DXF.
Zpět nahoru
PepaR Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 29.lis.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
ruky a hlavu (občas ;)
Stav: Offline
Bodů: 6139
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace PepaR Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 24.čvc.2022 v 17:59
Spíše než s DXF, bych šel cestou DWG

Před pár lety, když jsem hledal odpověď na podobnou otázku jako pokládáte jsem narazil na pluginy, které umí export přímo do SKP, ale jsou placené. Lze dohledat článek staršího data, kde je i provnání metod exportu, viz How to Export a Revit Model to SketchUp.
Zpět nahoru
TomasPolak Zobrazit panel
Arkance Systems support
Arkance Systems support
Arkance Systems - Autorizovaný dealer Autodesk
Arkance Systems

Přihlášen: 04.úno.2022
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Revit, AutoCAD,
Stav: Offline
Bodů: 1
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace TomasPolak Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 03.srp.2022 v 09:46
Dobrý den,

zde máte návod přímo ze stránek SketchUp helpu. Možný je export jak přes dwg, tak přes ifc. Na konci je pak odkaz na tři možné pluginy pro Revit včetně výše zmíněného SimLabu.


S pozdravem,

Tomáš Polák
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 11173:VIPPřevod modelů mezi SketchUp a Revit.
Tip 8023:Jak přenést 3D modely ze SketchUp do AutoCADu?
Tip 4989:Načtení SketchUp modelů (.SKP) do Revitu.
Tip 8143:Revit chyba: Čára je příliš krátká
Tip 6232:Jak vytvořit vizualizaci Revit projektu v aplikaci Piranesi?
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,156 sekund.