Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 2759 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Název modulu, který selhal: mscorlib.dll

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
JosPav Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 14.srp.2022
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
Autocad LT 2023
Stav: Offline
Bodů: 5
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace JosPav Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Název modulu, který selhal: mscorlib.dll
    Zasláno: 15.srp.2022 v 00:14
Dobrý večer,
mám nový počítač, nově nainstalovaný Autocad LT 2023 i s aktualizací.
Po otevření situačního výkresu mi to vyhlásí tuto chybuCry:

Aplikace: acadlt.exe
Chyba: Access violation - code c0000005 (first/second chance not available)
Název modulu, který selhal: mscorlib.dll
Adresa výjimky: 0x00007ffdfb7eb30b
Kód výjimky: c0000005

Neřešili jste něco v minulosti? Jsem laik a nevím si rady.
Pokud budu muset něco doinstalovat prosím poraďte mi spolehlivý odkaz.
Jsou to i jiné dwg, ne jenom jedno.
Děkuji za radu.

S pozdravem
JosPav
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 20722
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.srp.2022 v 07:48
Zkuste AutoCAD reinstalovat - tento typ chyb je většinou způsoben narušenou instalací (např. antivir zablokoval nějaký soubor, neproveden restart Windows, nedostatečná práva, apod.). Nejde ale o nějakou jasnou chybu s jasnou příčinou. Také může být narušen systémový modul .NET Framework ve Windows. Je to ve Windows 10/11?
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
JosPav Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 14.srp.2022
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
Autocad LT 2023
Stav: Offline
Bodů: 5
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace JosPav Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.srp.2022 v 10:10
Dobrý den, je to ve Win 10
Zpět nahoru
JosPav Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 14.srp.2022
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
Autocad LT 2023
Stav: Offline
Bodů: 5
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace JosPav Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.srp.2022 v 10:40
Tak reinstalace nepomohla.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 20722
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.srp.2022 v 13:49
Opravy .NET Framework ve Windows jsou trochu komplikované. Takže ještě před případnými výzkumy kolem .NET: Byl při (re)instalaci vypnut antivir? Máte plná práva (admin)? Šlo by změnit verzi (novější/starší) grafického driveru?
Každopádně je to něco specifického na vašem počítači, takováto chyba běžná není.
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
JosPav Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 14.srp.2022
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
Autocad LT 2023
Stav: Offline
Bodů: 5
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace JosPav Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.srp.2022 v 23:07
Při reinstalaci nebyl vypnut Antivir. Mám koupenou zkušební měsíční verzi, která hned přebíhá do plné verze...za necelý měsíc. 
Stává s to u dokumentů, které obsahují DWG mapy vytažené z katastrálních map - takže asi něco obsahují, co se mému AutoCadu nelíbí...Dodavatel HW zatím nechce pomoci, ale dostal jsem kontakt na odborníka na AutoCad, který mi přislíbil pomoc...
Na starším počítači, který budu vracet mi tyto soubory nedělaly problém, takže ve starším driveru je také řešení. 
Zatím děkuji za pomoc!!!


Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 20722
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.srp.2022 v 06:33
Pokud to dělají jen některé DWG soubory, pak se ještě ujistěte, že jde skutečně o soubory ve formátu DWG a ne výstupy z nějakých napodobenin AutoCADu - ty se pak také často projevují podobnými chybami.

(jen těžko u nás najdete větší odborníky na AutoCAD než jsou uživatelé a správci tohoto fóra)
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 9502:AutoCAD havaruje s APPCRASH v modulu AdApplicationFrame.dll.
Tip 2658:Havárie v modulu ac1st15.dll.
Tip 969:Při prohlížení Inventor Design Tracking souboru se vypíše chyba "RSE.DLL caused an error".
Tip 9760:Inventor - mizí záložka Vaultu.
Tip 9289:Havárie při spuštění AutoCADu 2014 - QtCore_Ad_SyncNs_4.dll
Tip 376:Zdá se mi, že VIZ3 spotřebovává výrazně více paměti než VIZ2.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,184 sekund.