Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 5329 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Vykreslovanie

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
JanLacko Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 03.bře.2022
Lokalita: Slovensko
Používám:
Autocad 2007
Stav: Offline
Bodů: 6
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace JanLacko Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Vykreslovanie
    Zasláno: 22.srp.2022 v 09:09
Dobrý deň,

prosím o radu, zdedil som množstvo výkresov ktoré aktualizujem a vykreslujem do pdf. Stretávam sa často s tým že výkresy obsahujú množstvo čiar, blokov atď ktoré majú zadanú nulovú hrúbku čiary. Problém je že vo výkresoch je bordel čo sa týka farieb, vrstiev atď. Nulovú hrúbku síce do pdf vykreslí ale zle. Potrebujem im zadať aspoň 0.20 hrúbku ale hromadne.

čo som skúsil

príkaz rychle vybrat, zadať celý výkres, nulová hrúbka, v properties zmeniť na 0.20 - to funguje, pokiaľ nejde o bloky, pretože síce aj blok po zmene má hrúbku 0.20 ale keď blok otvorím stále je kreslený v hrúbke 0. skúšal som tieto bloky hodiť do novej vrstvy, zadať hrúbku vrstvy 0.20 a dať vykreslovať dle vrstvy ale neberie to. blokov je veľké množstvo, manuálne meniť hrúbky je nereálne. Ďakujem
Zpět nahoru
JanaKor Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 03.čer.2022
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
Revit
Stav: Offline
Bodů: 7
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace JanaKor Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.srp.2022 v 10:49
To máte možná divně nastavený ten tisk do PDF. Já používám čáry s tloušťkou "nula" normálně a do PDF se vytisknou správně jako tenké čáry.
Zpět nahoru
lazo Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 03.srp.2011
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCADLT2012
Stav: Offline
Bodů: 10
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace lazo Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.srp.2022 v 11:21
Blok je v podstatě externí výkres jistých parametrů (čáry, šrafy, barvy, tloušťky,...) vložený do předmětného výkresu jako reference. Jestli máte tento externí výkres, úpravou jeho parametrů se doberete kýženého stavu. Jestli ho nemáte, může pomoci extrakce bloků do samostatných externích souborů s příslušnými původními názvy, tyto patřičně upravíte a jako bloky znovu načtete (když jsou prvkově složité a není jich moc). Jinak blok nejde upravit, kromě rozložení na elementární entity v předmětném výkrese. V tomto případě dojde k výraznému nabobtnání velikosti předmětného výkresu.
Zpět nahoru
JanLacko Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 03.bře.2022
Lokalita: Slovensko
Používám:
Autocad 2007
Stav: Offline
Bodů: 6
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace JanLacko Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.srp.2022 v 12:03

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 106824/Bez_názvu.png

mne sa tiež entity s nulovou hrúbkou vykreslia do pdf ako tenké čiary, ale je to nedostatočné

Zpět nahoru
JanLacko Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 03.bře.2022
Lokalita: Slovensko
Používám:
Autocad 2007
Stav: Offline
Bodů: 6
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace JanLacko Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.srp.2022 v 12:06
preto zatiaľ mám jediný postup, pred vykreslením príkazom vybrať všetky bloky vo výkrese s nulovou hrúbkou, rozbiť ich, znova vybrať všetky entity s nulovou hrúbkou a tým v properties pridať hrubku 0,2. zmeny samozrejme neuložím
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 5168:Zvýšení či snížení kvality tisku rastrových obrázků.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,172 sekund.