Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 2773 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Síťové rozmístění AutoCAD 2023 (education)

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
d.merta Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 18.srp.2020
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
AutoCAD2020
Stav: Offline
Bodů: 28
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace d.merta Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Síťové rozmístění AutoCAD 2023 (education)
    Zasláno: 05.zář.2022 v 14:08
Dobrý den,
bohužel po roce jsem zde zase s prosbou o radu (ACAD20ACAD22). V červnu nám vypršelo původní předplatné na AutoCAD, takže poslední verze, kterou jsem viděl skrze manage.autodesk.com byla právě 2022. Nyní když se přihlásím k účtu, přejdu na Produkty a Služby a dále Všechny produkty a služby nevidím už žádný AutoCAD. Pouze Fusion 360 a HSMWorks. Když se přesunu do Vlastní instalace vidím pouze možnost vytvoření vlastní instalace pro HSMWorks.

Na internetu jsem nalezl, že Autodesk přešel na novou formu licencí pro školy, ok. Dle návodu přecházím na URL https://www.autodesk.com/education/edu-software/overview?sorting=featured&filters=class-lab neboť chci stáhnout instalaci AutoCAD 2023 -> Get License -> zde nastavím Deploy with network server, verzi 2023, češtinu a dám download.

Instalátor se stáhne a objeví se okno s licenčními údaji:


Dále kliknu na RegisterOnce, kde dám Registrovat, poté zadám sériové číslo z obrazovky výše, zvolím účet školy (je již předvolený), nastavení serveru atd. Získám licenční soubor, který nahraju na server a nastavím jej v LMTOOLS.

Potud je to OK, ale mám problém s vytvořením síťového rozmístění! U ACAD20 se dalo vytvořit přímo z instalátoru, u ACAD22 jsem si jej mohl vytvořit ve správci pod položkou Vlastní instalace. Bohužel když nyní kliknu na Vlastní instalace -> Vytvořit nové rozmístění, mám jen prázdnou stránku a nemohu vytvořit rozmístění jako dřív (mj. už tam ani nevidím možnost vytvořit si rozmístění pro starší verzi AutoCADu). Bez použití síťového rozmístění to na naše počítače, které jsou v doméně, nedostanu tak, aby ACAD fungoval bez potíží (při lokální instalaci pak chce ještě něco doinstalovat u každého uživatele a na to potřebuje admin práva).

Má někdo radu jak toto obejít? Resp. jak tedy mám vytvořit ono síťové rozmístění? Popř. je pro školy zase jiný způsob instalace/licencování než tady popisuji?
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 20722
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 05.zář.2022 v 14:46
Školní licence spravuje Autodesk centrálně (celosvětově), takže úplně konkrétně zde pomoci neumíme, ale vaše správa účtů Autodesk Account by měla nabízet i Vlastní instalaci. Máte ty licence přiřazené opravdu na stejný účet (login)?

Jinak ale ta sekundární instalace (bez potřeby admin práv) funguje i při hromadné instalaci softwaru jinými způsoby. Je potřebná i v komerčním světě.
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
d.merta Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 18.srp.2020
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
AutoCAD2020
Stav: Offline
Bodů: 28
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace d.merta Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 05.zář.2022 v 15:20
Dobrý den, děkuji za rychlou reakci. 

Ano, hovořím zde o správném (správcovském) účtu Autodesk. Pokud se totiž pokusí získat licenci neoprávněná osoba, sice to přiřadí licenční klíč, ale neumožní to vygenerovat licenční soubor pro server.

Když se v tomto účtu podívám na VŠECHNY PRODUKTY a SLUŽBY, nevidím tam nic. Musím přejít na KLASICKÉ ZOBRAZENÍ, kde už vidím alespoň přidělenou licenci ACAD22. Avšak nikde nevidím přiřazenou licenci pro ACAD23. A nijak se nejsem schopný dostat k tvorbě vlastního rozmístění...

O té sekundární instalaci vím, to jsem tady už řešil. Problém s tím byl, když jsem ACAD instaloval na počítač lokálně. Ale jakmile jsem ACAD nainstaloval jako správce ze síťového rozmístění, nebylo už zapotřebí práva správce a instalace se provedla i obyčejným uživatelům (odzkoušeno na ACAD20 a ACAD22). Proto se také potřebuji dostat k tomu síťovému rozmístění...

A ještě jeden problém - když z výše uvedeného linku stáhnu instalaci pomocí DOWNLOAD (místo INSTALL), stáhnu 2GB soubor (u INSTALL je to 12MB soubor webinstall). Problém však je, že tento soubor není možné rozbalit. Instalátor se spustí a objeví se tato chyba:



A to jsem ten soubor stahoval na různých počítačích, z různých prohlížečů. Pokaždé stejný výsledek.
Zpět nahoru
splonk Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 25.lis.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD/ACA'19, RVT'18 20
Stav: Offline
Bodů: 1169
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace splonk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 05.zář.2022 v 15:49
Původně odeslal(a) d.merta d.merta napsal(a):


A to jsem ten soubor stahoval na různých počítačích, z různých prohlížečů. Pokaždé stejný výsledek.

dobrý den
hmmm, u mne doplněk (AdBlocker apod.) v chromu zablokuje hlášku abych povolil stáhnout víc souborů najednou.... když to povolím, funguje to bezvadně
... že by Vám to takto blblo na všech počítačích.... asi ne...?
JASponza

ACA (AutoCAD) 2019,
RVT 18, 20

Win 10 x64
Zpět nahoru
d.merta Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 18.srp.2020
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
AutoCAD2020
Stav: Offline
Bodů: 28
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace d.merta Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 05.zář.2022 v 16:03
Firefox podobný doplněk vůbec nemá (výchozí stav), v Chrome mám uBlock, ale vypnutý. Teď jsem zkusil stáhnout AutoCAD LT a jeho instalačka se stáhla zcela v pořádku. Bohužel v klasickém instalátoru není možnost vytvořit síťové rozmístění, nebo jej alespoň nevidím (popř. u LT verze není vůbec).
Zpět nahoru
d.merta Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 18.srp.2020
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
AutoCAD2020
Stav: Offline
Bodů: 28
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace d.merta Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.zář.2022 v 10:28
Nevím jestli byla včera nějaká chyba v systému, ale dnes došlo k posunu. Při pokusu o stažení celého instalátoru se stáhnou dva soubory a extrahování proběhne v pořádku. Stejně tak se "získaná licence" objeví v účet autodesk > všechny produkty a služby. Možná to jen chtělo dát tomu pár dní čas, těžko říct...

Problém je však stále ten, že se nemůžu dostat k vytvoření síťového rozmístění. V autodesk účtu > Vlastní rozmístění je prázdno a v instalátoru vidím pouze toto:


Pokud mi kdokoli poradí jak se dostat k vytvoření, nebo jak vytvořit, síťové rozmístění, budu vděčný. Děkuji
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 20722
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.zář.2022 v 10:38
Odkaz
vám tedy ve vašem účtu nenabízí "Vlastní instalaci" AutoCADu?

Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
d.merta Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 18.srp.2020
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
AutoCAD2020
Stav: Offline
Bodů: 28
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace d.merta Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.zář.2022 v 10:56
Přesně tak. Účet správce (ten kde vidím licence v položce Všechny produkty a služby), vidí toto:


A po kliknutí na Vytvořit první rozmístění pak toto:


Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 20722
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.zář.2022 v 11:26
To vypadá na chybu nastavení účtu (na straně Autodesku). Doporučuji kontaktovat EDU podporu aby vám to opravili (bohužel v tom nemůžeme pomoci ani my ani ostatní uživatelé).
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
d.merta Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 18.srp.2020
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
AutoCAD2020
Stav: Offline
Bodů: 28
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace d.merta Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.zář.2022 v 13:12
Díky i tak, zkusím napsat na podporu.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 7980:Kaskádové licencování produktů Autodesk řady 2012.
Tip 9162:Kaskádové licencování produktů Autodesk řady 2014.
Tip 7014:VIPPřidání Subscription Advantage Packu do síťového rozmístění
Tip 4238:VIPAplikace Mechanical 2005 SP1 na síťové rozmístění.
Tip 8541:Kaskádové licencování produktů Autodesk řady 2013.
Tip 9225:VIPJak vytvořit kombinované síťové rozmístění pro 32-/64-bit?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,264 sekund.