Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 2237 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Kúpa Autocadu

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
MrBloodQ Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 09.zář.2022
Lokalita: Slovensko
Používám:
Autocad2023
Stav: Offline
Bodů: 3
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace MrBloodQ Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Kúpa Autocadu
    Zasláno: 10.zář.2022 v 01:54
Zdravím, som nový v tejto sfére a chcel by som sa preto spýtať. Chcel by som si poriešiť Autocad a videl som na internete že niekto predáva licencie teda ak som to správne nazval a či je to výhodne takáto kúpa alebo to má svoj háčik a radšej prihodiť neaké peniaze a kupit z AutoDesku. Vďaka
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 20802
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 10.zář.2022 v 08:58
Koupě "použitých" licencí je dost velké riziko, protože Autodesk vám musí licenci následně aktivovat (online) a pokud se přitom ukáže, že jde jen o další X-tou prodanou kopii téže licence, nebo byla původní licence určena pro jiný region, aktivaci odmítne. Podivných prodejců softwaru (ani nemusí být z Číny nebo Nigérie) za nesmyslně nízké nebo nesmyslně vysoké ceny najdete na internetu spousty.

Od Autodesku ale také licenci nekoupíte. Autodesk neprodává licence napřímo, ale přes autorizované prodejce, kteří pak poskytují podporu. Tzv. eshop Autodesku v Evropě je ve skutečnosti jen jeden z těchto prodejců, Digital River, s fakturací a podporou z Irska.

Asi nepřekvapí, když doporučím přímý nákup z CAD Shopu odkazovaného i z tohoto fóra - shop.arkance-systems.cz (resp. .sk), s místní podporou a s řadou bonus nástrojů k AutoCADu.

Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
MrBloodQ Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 09.zář.2022
Lokalita: Slovensko
Používám:
Autocad2023
Stav: Offline
Bodů: 3
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace MrBloodQ Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 10.zář.2022 v 09:27
Vďaka moc za informácie. Veľmi pomohlo Big smile
Zpět nahoru
Luk.M Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 24.čvc.2013
Lokalita: ČR (OL)
Používám:
AutoCAD2010
Stav: Offline
Bodů: 2
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Luk.M Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 10.zář.2022 v 19:39
Přidám se s obdobným dotazem.
Koupil jsem počítač na kterým je nainstalovaný AutocadLT. Na počítači funguje, ale nemám k němu jinak nic, pouze fakturu na pc. Mohu ho nadále využívat? A jak by se dal vyřešit případný přenos na novější PC? Máte někdo zkušenost nebo infomace?
Diky Lukáš
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 20802
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 10.zář.2022 v 20:53
Tady bude záležet na řadě věcí - poslední nové trvalé licence šly koupit ve verzi 2016, verze ale mohla být povýšena ještě v rámci maintenance. Pokud byla ta původní licence legální a byla převedena, používat ji můžete, ale pro případný přenos bude potřeba nová aktivace a tam už asi narazíte - viz https://blog.cadstudio.cz/2019/07/podpora-starsich-verzi-autodesk-software.html
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
Luk.M Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 24.čvc.2013
Lokalita: ČR (OL)
Používám:
AutoCAD2010
Stav: Offline
Bodů: 2
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Luk.M Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.zář.2022 v 06:29
Díky za info.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 8541:Kaskádové licencování produktů Autodesk řady 2013.
Tip 7133:VIPChyba: Program AutoCAD nebo AutoCAD LT přestal pracovat (příčiny)
Tip 9162:Kaskádové licencování produktů Autodesk řady 2014.
Tip 7980:Kaskádové licencování produktů Autodesk řady 2012.
Tip 6231:Jaké verze .NET Framework jsou využívány jednotlivými verzemi AutoCADu?
Tip 4390:Jaká verze DWG je exportována z Inventoru?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,156 sekund.