Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 1615 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

AutoCAD - nacitavanie referencii pri otvarani vykr

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
tmr Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér
Avatar

Přihlášen: 24.lis.2020
Lokalita: Slovensko
Používám:
Civil 3D
Stav: Offline
Bodů: 16
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace tmr Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: AutoCAD - nacitavanie referencii pri otvarani vykr
    Zasláno: 28.zář.2022 v 13:59
Dobry den, zmenil som pocitac za novy a pri otvarani vykresov, kde mam vela externych referencii (najma obrazkove podklady ortofotomap) sa stane to, ze akokeby v pozadi nacitavalo vsetky tieto referencie, pretoze otvaranie vykresu trva velmi dlho (v spravcovi suborov vidim, ze disk pracuje na 100 %). vo vykrese mam tieto referencie ale hladiny, v ktorych su tieto referencie, povypinane. A az ked som danu hladinu zapol, vtedy zacalo nacitavat. Na povodnom PC mi to tak nerobi. Je na to nejaka premenna?
Pouzivam Civil 3D 2023.
LM
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 20802
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 28.zář.2022 v 21:58
Zkuste prosím DEMANDLOAD a INDEXCTL. Ty hladiny jsou jen vypnuté nebo zmrazené?
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
tmr Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér
Avatar

Přihlášen: 24.lis.2020
Lokalita: Slovensko
Používám:
Civil 3D
Stav: Offline
Bodů: 16
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace tmr Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 28.zář.2022 v 22:23
Pozrel som, na starom aj novom PC mam DEMANDLOAD na hodnote 3 a INDEXCTL na 0. A na novom PC rovnaky vykres nacitava akokeby aj s referenciami. Hladiny mam len povypinane, nezmrazene.



Upravil tmr - 29.zář.2022 v 09:44
LM
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 20802
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 29.zář.2022 v 07:17
To je divné, nebylo prostě jen načítání obrázků na původním PC rychlejší? (např. kvůli SSD disku, antiviru...). Nenačítají se obrázky, které jsou ve stavu "unloaded".
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
tmr Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér
Avatar

Přihlášen: 24.lis.2020
Lokalita: Slovensko
Používám:
Civil 3D
Stav: Offline
Bodů: 16
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace tmr Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 29.zář.2022 v 07:30
Praveze povodny PC je 7 rokov stary, nemal ani NVMe disky. Na novom proste akokeby nacita vsetky externe referencie pri otvarani vykresu a  potom ked jednotlive hladiny zapinam, ich nacitanie je okamzite- proste su nacitane v RAM. Len otvorenie vykresov trva velmi dlho. Na povodnom PC ked som zapol vybranu hladinu, zacalo ju nacitavat az po jej zapnuti - podla spravcu suborov, kde pise aj vytazenie disku. Samozrejme, ked som na povodnom PC zapol vsetky hladiny naraz, trvalo to tiez uz velmi dlho. Na novom PC je cista instalacia Civilu 2023 + aj updaty.

Doplnene: nainstaloval som aj AutoCAD MAP 3D a robi to iste. :-(

Doplnene 2: Odinstalovany Civil a znovy nainstalovany - stale to iste. 


Upravil tmr - 29.zář.2022 v 12:23
LM
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 20802
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 29.zář.2022 v 13:59
Divné, ještě se poptám. V Xref paletě jsou všechny hned jako vyřešené/resolved?
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
tmr Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér
Avatar

Přihlášen: 24.lis.2020
Lokalita: Slovensko
Používám:
Civil 3D
Stav: Offline
Bodů: 16
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace tmr Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 29.zář.2022 v 14:09
Posielam aj screen Xref palety


Připojené souborypdfuploads/99765/Xref2.pdf

Jedna sa prevazne o tif obrazky, kazdy cca 50 MB


Upravil tmr - 29.zář.2022 v 14:12
LM
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 20802
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 29.zář.2022 v 14:39
Díky, to D: je normální disk, ne např. flash, síťový nebo CD?
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
tmr Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér
Avatar

Přihlášen: 24.lis.2020
Lokalita: Slovensko
Používám:
Civil 3D
Stav: Offline
Bodů: 16
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace tmr Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 29.zář.2022 v 14:41
Disk D je M.2 MVNe samostatny disk. V kazdom PC, kde som to skusal, resp doteraz pouzival som mal vzdy samostany datovy disk priamo v PC/notebooku. 
LM
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 20802
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 29.zář.2022 v 15:42
Mohu poprosit o zaslání datasetu na náš Helpdesk? S Autodeskem jsme domluveni na otestování chování.
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
tmr Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér
Avatar

Přihlášen: 24.lis.2020
Lokalita: Slovensko
Používám:
Civil 3D
Stav: Offline
Bodů: 16
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace tmr Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 18.říj.2022 v 17:32
Aby som doplnil, kompletne preinstalovanie Windowsu a Civilu tento problem odstranilo, vykresy nacitava ako ma. 
LM
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 6817:VIPAutoCAD nereaguje na nastavení jednotek a bloky, xrefy a rozvržení a ctrl+v objekty vkládá zvětšené.
Tip 1000:Proč se mi nezobrazují entity při tažení myší v příkazu kopíruj nebo přesuň nebo při uzlové editaci?
Tip 4580:Proč mi AutoCAD 2006 a vyšší vkládá bloky v jiném měřítku.
Tip 7899:Zrychlení AutoCADu při výběru šrafy.
Tip 4037:Jak vložit (svázat) rastrový obrázek dovnitř výkresu?
Tip 104:Texty s TrueType fonty nejsou vyplněné při vykreslování (jen obrysy).


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,172 sekund.