Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 3103 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Rychle vyhledani hladiny v panelu nastroju

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Mikemamm Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 26.dub.2005
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Autocad 2020 lt
Stav: Offline
Bodů: 731
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mikemamm Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Rychle vyhledani hladiny v panelu nastroju
    Zasláno: 17.říj.2022 v 22:30
Dobrý den,
prosím o informaci zda je možné rychleji vyhledat hladinu v roletkovém panelu nástrojů na liště (mám staré zobrazení, nikoli ribbon)

Chci rychle vybrat hladinu např "KROKVE"

Kliknu do roletky s hladinami a zadám "K", tak mi to najede na začátek hladin s názvem začínajícím na "K", nicméně rád bych zadal "KR" aby to najelo na začátek názvů hladin s "KR", bohužel po zadání "KR" to přeskočí na hladiny s počátečním písmenem "R".
Funguje to v dialogu hladin (správci), ale nedaří se mi to aplikovat na rozbalovací roletku v panelu nástrojů.

Děkuji za radu.

Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 20802
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 17.říj.2022 v 22:45
Zkouším v roletce v menu (ribbon), ve starém dialogu hladin i v nové paletě hladin, ve verzi 2023, a všude funguje i na vícepísmenné hledání.
Další možnost navigace (pokud jde jen o navigaci) je toto https://www.cadforum.cz/cz/klavesove-zkratky-pro-prepinani-jednotlivych-hladin-tip6981

Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
Mikemamm Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 26.dub.2005
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Autocad 2020 lt
Stav: Offline
Bodů: 731
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mikemamm Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 18.říj.2022 v 07:47
Mám verzi 2020 a nefunguje mi vícepísmenné hledání v roletce Hladin panelu nástrojů. Funguje pouze ve správci hladin. Ani v příkazovém řádku dle odkazovaného videa.
Není to někde v nastavení nutno povolit ?
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 20802
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 18.říj.2022 v 08:03
Ve staré roletce (-NPANEL) tenhle typ hledání skutečně nefunguje, jen v těch ostatních třech. V příkazovém řádku by to ale mělo fungovat už i ve verzi 2020. Nutné povolit "Prohledávat obsah na příkazovém řádku" jak je naznačeno ve videu. Ale není to plnohodnotná náhrada správce hladin nebo rolety vlastností hladin.
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
Mikemamm Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 26.dub.2005
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Autocad 2020 lt
Stav: Offline
Bodů: 731
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mikemamm Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 19.říj.2022 v 20:26
Máte pravdu, v Ribbonu funguje přesně tak jak bych chtěl. Bohužel mi Ribbon nevyhovuje a používám původní zobrazení, tedy (-NPANEL), škoda. Děkuji za rady
Zpět nahoru
johny Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 24.led.2006
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
C3D 2022
Stav: Offline
Bodů: 1646
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 19.říj.2022 v 22:50
To zadávání v příkazovém řádku je dle mého mnohem šikovnější. A není to omezené na vyhledávání od začátku... funguje to i "od prostředka". 
Jen je dobrý omezit vyhledávání v nastavení jen na typy, které fakt člověk využije... čili třeba jen ty hladiny.
Tady ukázka jak to funguje. 


Pozn. Opravdu není nutné psát slovo "hladina" jak je to v tom tipu p. Michla, prostě píšu část názvu rovnou...



Upravil johny - 20.říj.2022 v 10:28
Zpět nahoru
Mikemamm Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 26.dub.2005
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Autocad 2020 lt
Stav: Offline
Bodů: 731
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mikemamm Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 19.říj.2022 v 23:52
Popravdě to není vůbec špatné, sice malinko nezvyk, ale myslím, že tomu přijdu na chuť. Jen vždy předtím vypnout dynmode :( F12.
Díky :)
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 1853:Jak rychle vytvořit více hladin?
Tip 3413:Jak rychle vytvořit sérii hladin?
Tip 3117:Jak rychle odemknout a rozmrazit všechny hladiny?
Tip 7312:Rychlý výběr všech objektů v dané hladině nebo všech bloků ABC.
Tip 3835:Jak zjistit co je ve které hladině?
Tip 8952:VIPŘízení volby "Použít filtr hladin na panelu nástrojů Hladiny".


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,156 sekund.