Spuštěn nový vzhled portálu CADfórum.
Již 10.000+ CAD tipů. Přes 118.000 registrovaných u nás, celkem 1.090.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků. Vyzkoušejte nový Inženýrský kalkulátor. Příkazy a proměnné AutoCADu 2026.
Již 10.000+ CAD tipů. Přes 118.000 registrovaných u nás, celkem 1.090.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků. Vyzkoušejte nový Inženýrský kalkulátor. Příkazy a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
Mikemamm ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 26.dub.2005 Lokalita: ČR (JM) Používám: Autocad 2020 lt Stav: Offline Bodů: 731 |
![]() Zasláno: 17.říj.2022 v 22:30 |
Dobrý den,
prosím o informaci zda je možné rychleji vyhledat hladinu v roletkovém panelu nástrojů na liště (mám staré zobrazení, nikoli ribbon) Chci rychle vybrat hladinu např "KROKVE" Kliknu do roletky s hladinami a zadám "K", tak mi to najede na začátek hladin s názvem začínajícím na "K", nicméně rád bych zadal "KR" aby to najelo na začátek názvů hladin s "KR", bohužel po zadání "KR" to přeskočí na hladiny s počátečním písmenem "R". Funguje to v dialogu hladin (správci), ale nedaří se mi to aplikovat na rozbalovací roletku v panelu nástrojů. Děkuji za radu. |
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Moderátor ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21878 |
![]() |
Zkouším v roletce v menu (ribbon), ve starém dialogu hladin i v nové paletě hladin, ve verzi 2023, a všude funguje i na vícepísmenné hledání.
Další možnost navigace (pokud jde jen o navigaci) je toto https://www.cadforum.cz/cz/klavesove-zkratky-pro-prepinani-jednotlivych-hladin-tip6981 |
|
![]() |
|
Mikemamm ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 26.dub.2005 Lokalita: ČR (JM) Používám: Autocad 2020 lt Stav: Offline Bodů: 731 |
![]() |
Mám verzi 2020 a nefunguje mi vícepísmenné hledání v roletce Hladin panelu nástrojů. Funguje pouze ve správci hladin. Ani v příkazovém řádku dle odkazovaného videa.
Není to někde v nastavení nutno povolit ? |
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Moderátor ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21878 |
![]() |
Ve staré roletce (-NPANEL) tenhle typ hledání skutečně nefunguje, jen v těch ostatních třech. V příkazovém řádku by to ale mělo fungovat už i ve verzi 2020. Nutné povolit "Prohledávat obsah na příkazovém řádku" jak je naznačeno ve videu. Ale není to plnohodnotná náhrada správce hladin nebo rolety vlastností hladin.
|
|
![]() |
|
![]() |
Máte pravdu, v Ribbonu funguje přesně tak jak bych chtěl. Bohužel mi Ribbon nevyhovuje a používám původní zobrazení, tedy (-NPANEL), škoda. Děkuji za rady
|
|
![]() |
|
johny ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 24.led.2006 Lokalita: ČR (JM) Používám: C3D 2024 Stav: Offline Bodů: 1733 |
![]() |
To zadávání v příkazovém řádku je dle mého mnohem šikovnější. A není to omezené na vyhledávání od začátku... funguje to i "od prostředka".
Jen je dobrý omezit vyhledávání v nastavení jen na typy, které fakt člověk využije... čili třeba jen ty hladiny. Tady ukázka jak to funguje. Pozn. Opravdu není nutné psát slovo "hladina" jak je to v tom tipu p. Michla, prostě píšu část názvu rovnou... Upravil johny - 20.říj.2022 v 10:28 |
|
![]() |
|
![]() |
Popravdě to není vůbec špatné, sice malinko nezvyk, ale myslím, že tomu přijdu na chuť. Jen vždy předtím vypnout dynmode :( F12.
Díky :) |
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,462 sekund.