Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 3499 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Něco jako ultra light verze Inventoru?

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Berger Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 27.kvě.2016
Lokalita: ČR (LB)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 12
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Berger Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Něco jako ultra light verze Inventoru?
    Zasláno: 17.lis.2022 v 19:59
Řeším následující problém.Čím dá častěji opravujeme stroje, ke kterým již dávno není dokumentace.Řešíme to tak, že dorazime na místo s notebookem a tam se musí odměřit a nakreslit část dokumentace pro výrobu.
Dokud jsem měl notebook  s Win7 měl jsme v něm starší verzi Inventoru ještě v poratble provedeni a   byl jsem celkem spokojen, protože potřebuji nakreslit něco ve 2d a pak to max vytáhnout nebo vyrotovat do 3D, žádné složité sestavy atd,
Bohužel na novém notebooku s Win10 nejde ona stará verze nainstalovat a ani ta portable se nespusti. Nové verze Inventotu jsou obludné obludy u kterých při instalaci ani nejde ořezat nesmyly, kterými si nechci zaneřádit notebook a tak hledám řešení.
Buď zad existuje možnost jak ořezat novější verze Inventoru, aby se neistalovaly  tuny balastu okolo nebo zda existuje něco jako ořezana verze či něc,o co ani nemusi byt Inventor jen aby se to ovládalo více méně stejně a malůvky z toho se pak dali dostat do inventoru ?


Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 20800
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 17.lis.2022 v 22:32
Zkuste se podívat na AutoCAD Web (neinstalujte nic) nebo spíš Autodesk Fusion 360 (instalujete podstatně méně než v Inventoru).
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
Berger Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 27.kvě.2016
Lokalita: ČR (LB)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 12
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Berger Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 18.lis.2022 v 11:16
Předpokládám, že oba SW se neobejdou bez připojení k internetu, což je ně o s čím nemohu tak úplně počítat, při práci se dostávám na velmi exotická místa a ne všide je internet
Zpět nahoru
maiklss Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 08.říj.2008
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 1578
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace maiklss Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 18.lis.2022 v 11:21
Na win 10 lze dostat přes virutal Win 7 a budete fungovat jak dříve
Když můžu pomůžu:)
Zpět nahoru
Berger Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 27.kvě.2016
Lokalita: ČR (LB)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 12
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Berger Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 19.lis.2022 v 11:13
Virtuální 7 si nechávám jako poslední možnost. Přeci jen je to další možny zdroj problému.
Alpopo zrovna jsem v terénu a i když mám military notebook tak aktilně je venku .31C a hádejte co no baterky nefunguji Tongue

Nicmně i mistní říkaji, že je zima a hlavně vlhko.
využil jsem příležitosti a jelikož Solidworks co maji mistní lze narozdíl od Invertoru pusti i sandboxovany tak si s tim hraju, ale zrovna intuitivní mi ti nepřijde. Kdy jsme poprve seděl u Invertoru měl jsem 3D matku za 30minut a v SOlidvorku se pořad trim se čtverečkem Smile
Zpět nahoru
horalek Zobrazit panel
Arkance Systems support
Arkance Systems support
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 03.zář.2004
Lokalita: Czech Republic
Používám:
Inventor, Vault Pro, AutoCAD M, PLM
Stav: Offline
Bodů: 329
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace horalek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.lis.2022 v 18:03
Doplním kolegu, a doporučuji Fusion 360, funguje bez problémů i v offline režimu, zakládání nových modelů, výkresů, úpravy a pod. Po připojení k internetu se pak vše automaticky synchronizuje na Cloud.
Jediné, co si musíte hlídat sami, jsou úpravy modelů na cloudů vašimi kolegy, pokud vy jste v offline režimu (logicky nevíte o sobě).
Pozn. vybrané modely si můžete předem označit jako offline modely, ty se táhnou na pozadí a jsou k dispozici pro offline režim (otevření i úpravy). Po připojení k internetu se opět automaticky synchronizují na Cloud.




Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 9379:Něco je tu nesprávně, světlo je stále přítomné...
Tip 8631:Mluvící iLogic pravidlo pro kontrolu materiálu součásti Inventoru (výchozí materiál).
Tip 5236:Barevné složky pro 6-barevný, 8-barevný a 12-barevný tisk na HP DesignJet.
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,188 sekund.