Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 4549 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Jak uložit rozdělanou práci

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
JKA Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 08.lis.2017
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Autocad LT 2014
Stav: Offline
Bodů: 97
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace JKA Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Jak uložit rozdělanou práci
    Zasláno: 02.pro.2022 v 17:08
Dobrý den,
jak nastavit Revit tak, abych po novém spuštění měl otevřené pohledy, které jsem měl otevřené, když jsem Revit ukládal a zavíral ? Aktuálně budu nějakou dobu pracovat pouze s těmito pohledy a nechci po víkendu přijít a znovu je otevírat z prohlížeče projektu...
Děkuji.

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 80735/jak_uložit_rozdělanou_práci.png


Zpět nahoru
PepaR Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 29.lis.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
ruky a hlavu (občas ;)
Stav: Offline
Bodů: 6163
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace PepaR Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 03.pro.2022 v 10:26
Dobrý den, 

existují na to aplikace třetích stran, a před nějakým časem se to řešilo i na Revit Architecture Forum.
Zpět nahoru
JKA Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 08.lis.2017
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Autocad LT 2014
Stav: Offline
Bodů: 97
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace JKA Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.pro.2022 v 16:19
Děkuji, kterou aplikaci z odkazu máte na mysli ? Není divné, že tak základní a očekávané funkce musí vyvíjet třetí strany ? 
Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2021, Revit ->2022
Stav: Offline
Bodů: 3848
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Peter Jirat Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.pro.2022 v 17:40
To co je základní a očekávaná funkce je velice subjektivní, já defaultně nastavuji jako startview ten nejjednodušší pohled - u nás většinou jednoduchý draft View s informacemi o projektu, některé komplikované pohledy mohou mít při startu tendenci zhavarovat, pak je celý model obtížně dostupný. Za mne je tato funkce silně nechtěná.
  
Zpět nahoru
JKA Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 08.lis.2017
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Autocad LT 2014
Stav: Offline
Bodů: 97
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace JKA Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 13.pro.2022 v 08:27
Takže mám po každém otevření projektu hledat v nekonečném prohlížeči projektu, který může mít až stovky "pohledů" a rozklikávat zase všechny podskupiny ? Odcházím z práce a pracuji třeba na dvou konkrétních řezech, dvou půdorysech, jednom 3D pohledu... uložím projekt, vypnu Revit, pc a jdu domu. Ráno přijdu a když ten projekt otevřu, tak asi chci pokračovat tam kde jsem skončil...Zhavarovat ? Tak co je to za "piece of s*it", když Revit může všechno zhavarovat ? 
Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2021, Revit ->2022
Stav: Offline
Bodů: 3848
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (2) Poděkování2   Citace Peter Jirat Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 13.pro.2022 v 09:20
Zhavarovat může cokoli, nejenom Revit. Můžete si zatřídit ty vaše vstupní pohledy tak, aby se vám řadili nahoru do prohlížeče projektu, a pak je v průběhu 10 vteřin všechny otevřít. Zkuste nenadávat a víc se učit, jak tento sw, který sice není dokonalý (to není žádný), ale velice funkční funguje. :-)
Zpět nahoru
splonk Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 25.lis.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD/ACA'21, RVT'21
Stav: Offline
Bodů: 1196
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace splonk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 13.pro.2022 v 09:22
Původně odeslal(a) JKA JKA napsal(a):

Takže mám po každém otevření projektu hledat v nekonečném prohlížeči projektu, který může mít až stovky "pohledů" a rozklikávat zase všechny podskupiny ? Odcházím z práce a pracuji třeba na dvou konkrétních řezech, dvou půdorysech, jednom 3D pohledu... uložím projekt, vypnu Revit, pc a jdu domu. Ráno přijdu a když ten projekt otevřu, tak asi chci pokračovat tam kde jsem skončil...Zhavarovat ? Tak co je to za "piece of s*it", když Revit může všechno zhavarovat ? 

... pak možná zvážit onen odchod z práce domu ☝...? 
JASponza

ACA (AutoCAD) 2021,
RVT 2021

Win 10 x64
Zpět nahoru
JKA Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 08.lis.2017
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Autocad LT 2014
Stav: Offline
Bodů: 97
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace JKA Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 13.pro.2022 v 10:12
Děkuji za rady. Teď nenadávám na věci, které Revit umí, ale neumím je já... Pouze se ptám na věci, které si myslím, že by Revit měl umět. Nejsem CAD/BIM MANAGER, takže mezi mnou a Revitem je čistě pracovní vztah a nevadí mi otevřeně napsat, že je to v něčem sra*ka. Když se o tom bude dost mluvit, tak to třeba bude časem do Revitu přidáno.  Například Holixa...to všechno jsou naprosto základní funkce, které vývojáři Revitu z nějakého důvodu nezahrnuli do základu. Doufám, že Vás ta ubohá odpověď zahřála u srdíčka pane splonk.

Já se omlouvám za můj rozrušený styl, ale opravdu nemám tolik času na "hraní" si s Revitem.
Zpět nahoru
milan d Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 28.pro.2010
Lokalita: Slovensko
Používám:
Autodesk Revit 2018
Stav: Offline
Bodů: 157
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace milan d Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 14.pro.2022 v 14:34
Prepáčte, že vstupujem do tejto témy. Kolegovia sa Vám snažia naznačiť, že hromadné otváranie viacerých pohľadov v Revite nemá žiadne opodstatnenie. S modelom vačším ako 150Mb sa pomerne zle pracuje aj na výkonných pracovných staniciach.
Najjednoduchšie ako s takým modelom pracovať a spustiť ho, je mať predvolený startpohľad iba ako jednoduchú draftovú kresbu, popr. názov a dátum uloženia modelu.
Správa/Počáteční pohled, popr. Manage/Strating View.
Čo sa týka pracovných/rozpracovaných pohľadov, (nekonečný prohlížeč projektu), tak to je iná kapitola. Tu by som určite začal, lebo daný "prohlízeč projektu" si viem spraviť podľa svojích vlastných neobmedzených predstáv, aj napríklad s podskupinou/foldrom "pracovné", matrice, PD pre výrobu, PD pre stavebné povolenie atď...

milan
Zpět nahoru
JKA Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 08.lis.2017
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Autocad LT 2014
Stav: Offline
Bodů: 97
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace JKA Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.pro.2022 v 09:59
Děkuji za odpovědi. Už se k tomuto tématu nebudu vyjadřovat. Smířím se s tím, že Revit neumí něco, co by podle mě mohl umět. Mějte se. Peace.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 9427:Automatické ukládáni DWG výkresu po N příkazech.
Tip 8631:Mluvící iLogic pravidlo pro kontrolu materiálu součásti Inventoru (výchozí materiál).
Tip 11512:Do kdy si mohu ponechat starou trvalou licenci při přechodu na Subscription (M2S)?
Tip 8143:Revit chyba: Čára je příliš krátká
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,375 sekund.