Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 4162 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Výběr plotru

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
frky258 Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 04.říj.2016
Lokalita: Czech Republic
Používám:
Cadkon MEP 2023
Stav: Offline
Bodů: 4
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace frky258 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Výběr plotru
    Zasláno: 12.pro.2022 v 18:02
Ahoj všichni,
zvažuji nákup plotru, ale rozhoduji se jaký vybrat. Projektuji kompletní TZB a u rozměru A1 vím, že by se mi zaplatil hned, na něho je výkresů pravidelně spousty, na A0 už je to vyjímečnější a tolik výkresů se nesejde, tak nevím jestli by se mi vyplatil, hlavně kvůli ceně, která je téměř dvojnásobná.
Každopádně se rozhoduji mezi výrobci HP a Canon. S HP, konkrétně model DJ T630 již mám zkušenosti, ale přijde mi, že při náročnějším tisku moc dlouho načítal data a barevné cartridge jsou jen o velikosti 29ml s cenou kolem 700,- Kč. Nicméně výměna tiskové hlavy je kolem 5.100,- originál.
Canon má v tomto hlavu dražší, cca 9600,- , ale cartridge mají objem 130ml a stojí cca 1500,-, což se oproti HP daleko více vyplatí.
Otázka je tedy jestli radši A0 nebo stačí A1 a větší výkresy nechat tisknout v copycentru, kde ale nejsem schopen řešit tisk obratem a druhá otázka zda HP nebo Canon.

Má někdo reálné zkušenosti a uměl by poradit?
Díky moc. Wink
Zpět nahoru
Machacek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
BricsCAD, Cadkon MEP
Stav: Offline
Bodů: 703
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Machacek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.pro.2022 v 18:07
Aktuálně mám T120 A1 ... další plotr bude určitě A0 a od HP ...
Jiří Macháček

BricsCAD, Cadkon MEP
Zpět nahoru
frky258 Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 04.říj.2016
Lokalita: Czech Republic
Používám:
Cadkon MEP 2023
Stav: Offline
Bodů: 4
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace frky258 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 14.pro.2022 v 11:45
A proč jste rozhodnutý pro HP? Zvažuji také A0, ale stále nevím zda HP nebo Canon.
Zpět nahoru
Machacek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
BricsCAD, Cadkon MEP
Stav: Offline
Bodů: 703
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Machacek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 14.pro.2022 v 11:54
Dlouhodobé dobré zkušenosti. Když jsem byl ještě zaměstnanec, tak jsme tam za celou dobu postupně pořizovali novější modely od HP a nikdy nebyl problém. Teď jsem na volné noze a před lety v začátku s ohledem na cenu pořídil T120. V provozu je cca 4 roky a měnil jsem tam jenom vozejk s nožem, který se strhnul, když se tam kousnul papír. Stálo to pár korun. Inkousty kupuju originál HP a výdrž je dobrá. Tisknu výkresy elektro slaboproud v barvě. Většinou se dokážu poskládat na A1 s prodloužením, ale občas by se hodila i ta A0. Papír používám šíře 594mm, abych výkresy nemusel ořezávat. Jenom to z plotru vypadne a poskládá se to. Při výběru jsem tenkrát myslím, taky zvažoval ten Canon, ale zůstal jsem věrný HP.
Jiří Macháček

BricsCAD, Cadkon MEP
Zpět nahoru
frky258 Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 04.říj.2016
Lokalita: Czech Republic
Používám:
Cadkon MEP 2023
Stav: Offline
Bodů: 4
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace frky258 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 14.pro.2022 v 12:12
Tak to mám teď uplně stejně. V zaměstnání jsme používali HP T630 A0 a teď v začátcích podnikání zvažuji rovnou A0. Tisknu vzduchotechniku a vytápění kde se častokrát A0 hodí. Byl mi teď doporučován Canon, ale s HP jsem měl dobré zkušenosti, tak jsem ho zavrhovat nechtěl.
Zpět nahoru
JKortus Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 12.lis.2019
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Fusion
Stav: Offline
Bodů: 47
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace JKortus Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.pro.2022 v 17:16
Taky mám dobrou zkušenost s HP. Známý má Canon a dost často se mu divně chovají drivery ve Windows. Jinak ale taky funguje dobře. Co se týče spotřeby, viděl jsem porovnání, že na stejný výkres má Canon větší objem spotřebovaného inkoustu, takže ta kapacita hlav sama o sobě možná není úplně směrodatná.
Zpět nahoru
MILKA Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 09.bře.2005
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
AIS 2020/WIN10
Stav: Offline
Bodů: 393
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace MILKA Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 19.pro.2022 v 13:09
Zdravím, nyní máme Canon ipf610, výdrž hlavy 2roky (měněno 2x se stejným intervalem) cca 9k, tisk tipuji tak na 6listů/den.
Předtím jsme měli HPdj500 a ta makala bez závad spousty let. Spočítejte si náklady na stroj a spotřebák.
Osobně bych šel do HP, ale každy model na tom bude asi jinak.
Milan Schwarz

TMW, a.s.

Dvůr Králové n/L
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 9079:VIPVýběr tiskárny/plotru v AutoCADu přepíná zpět na "Žádný".
Tip 8975:VIPAutomatické přepínání tiskárny podle formátu výkresu - iLogic.
Tip 10256:VIPJak tisknout na HP Designjet 500/800 z AutoCADu ve Win8/8.1?
Tip 5984:VIPVista a Win7/8 drivery pro HP DesignJet 650C, 600, 750C, 450C, 500 a další starší modely plotrů.
Tip 5848:VIPSkládání PLT výkresů (nesting) i na plotry nepodporující tuto funkci.
Tip 526:Proč není můj plotr vypsán když použiji průvodce Přidat plotr?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,219 sekund.