Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 4951 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Kódováni textu

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Lufttechnik Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 18.led.2021
Lokalita: Slovensko
Používám:
Autocad 2012
Stav: Offline
Bodů: 23
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Lufttechnik Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Kódováni textu
    Zasláno: 16.led.2023 v 18:57
Neviem či je toto správna otázka to tohoto fóra. Ale s problémom trpím pri práci v Autocade.
V autolispu uložím súbor. Asi caa   OPEN file , nejake writeline nakonec close a máme subor na disku.
Problém spočíva v tom , že ak toto vykonám v Autocade 21 vo win 11 , tak výsledok je iný než ta istý úkon ( presne ten samý Autolispovký programek ) v Autocade 12 pod win 7.
Výsledný uložený súbor ma iná kodovanie textu. Teda napr. písmeno „í“ z Acad21/win11 je pod win7 ako „Ă“. Máte niekto nápad , kde v PC by sa toto mohlo riešiť ?
Vďaka.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 20851
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.led.2023 v 19:07
Myslím, že rozdíl spíš bude v nastavení proměnné LISPSYS. "Nové" jádro LISP systému pracuje v Unicode (takže i vytvářené soubory jsou v UTF-8), původní jádro pracuje 8bitově, takže zřejmě ve Win1250 (dle nastavení Windows).
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
Lufttechnik Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 18.led.2021
Lokalita: Slovensko
Používám:
Autocad 2012
Stav: Offline
Bodů: 23
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Lufttechnik Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.led.2023 v 19:36
Zatiaľ vďaka za tip. Ráno to vyskúšam , ale teraz ma napadá , že tento problém u Autocadu 21 nebol vo win10. Ked sme zmenili win tak na win 11 sa dal nanovo ten istý Autocad + sme okopírovali nastavenie. Uvidíme.
Zpět nahoru
Kotlaba Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 06.říj.2004
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
už žádné
Stav: Offline
Bodů: 375
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Kotlaba Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 17.led.2023 v 11:28
Kdysi jsem narazil na problém, nemůže to být něco podobného?

Zpět nahoru
Lufttechnik Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 18.led.2021
Lokalita: Slovensko
Používám:
Autocad 2012
Stav: Offline
Bodů: 23
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Lufttechnik Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 17.led.2023 v 13:51
zatiaĺ ďakujem za snahy pomôcť.
Doterajším skúmaním som zistil , že vo všetkých pípadoch máme nastavenia rovnaké.
Teda SYSPAGE CODE = "ANSI_1250" (read only).
+
U autocad2012 nieje možné vyvolať LISPSYS.
U autocad21 je LISPSYS nastavený na 1 na našom PC pod win11 i v u známeho čo tiež používa Autocad . Predpokladám, že je to tak nastavené u všetkých inštalácií.
Prípadné nové zistenia oznámim.   
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 20851
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 17.led.2023 v 16:48
Aha, já jsem považoval 12 za překlep "21". Pokud jde o porovnání 2012 a 2021, je potřeba mít LISPSYS nastavenou na 0, aby se AutoCAD 2021 choval stejně jako předchozí verze.
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 11421:VIPPosunuté nebo širší texty v DWG při úpravě vlastností ve Vaultu.
Tip 10898:VIPRozmazané texty nebo nesprávné zobrazení UI ve vysokém rozlišení.
Tip 3730:VIPPřidání masky pozadí pro vybrané texty výkresu najednou.
Tip 8207:VIPUzamčené, needitovatelné texty ve výkresu Civilu 2012.
Tip 7035:VIPPohodlné psaní textu podél libovolné křivky.
Tip 4011:VIPRozházený text při tisku IDW z Inventoru.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,235 sekund.