Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 5917 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Přesun bez tlačítka "přesun"

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
kosaristan Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 23.lis.2014
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Autocad 2012LT
Stav: Offline
Bodů: 3
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace kosaristan Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Přesun bez tlačítka "přesun"
    Zasláno: 03.dub.2023 v 20:28
Zdravím Vás,

prosím, nevíte jak aktivovat na Autocad LT for Mac funkci přesunutí bez zmáčknutí ikonky přesun? Je to něco jako drag and drop ve Windows...

Moc díky za případnou odpověď.

Mirek
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 21462
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 03.dub.2023 v 21:18
Stačí třeba příkaz M nebo kliknutí pravým tlačítkem na přesouvaný objekt a volba Move.
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
kosaristan Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 23.lis.2014
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Autocad 2012LT
Stav: Offline
Bodů: 3
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace kosaristan Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.dub.2023 v 12:19
Děkuji za odpověď,

ale na windows Autocadu LT to jde bez jakéhokoliv příkazu M nebo pravým tlačítkem myši a pak Move. Jen si označíte vybranou čáru, text, objekt a pak to myší jen uchopíte a přetáhnete, kam chcete, bez příkazu. Tak koumám, jak to nastavit, povolit na Macu, je to přeci ušetření práci při zadávání příkazu...

Mirek
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 21462
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.dub.2023 v 13:35
Graficky/myšově to v Mac-ACADu nejde, ale můžete si nadefinovat MOVE na jakoukoliv zkratku.
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 2400:Trik s dlouhým stiskem pravého tlačítka.
Tip 4970:Snadný přesun kóty Inventoru.
Tip 304:Znáte příkaz DROPGEOM?
Tip 10878:VIPPřesun SQL projektů Plant 3D na jiný server.
Tip 3417:VIPJak zachovat propojení .PC3 a .PMP souboru při přesunu na jiné místo?
Tip 8145:Umíte v AutoCADu vytvořit blok bez zadávání příkazu?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,542 sekund.