Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 9879 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Autodesk Forma

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 21164
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Autodesk Forma
    Zasláno: 09.kvě.2023 v 15:18
Pokud máte předplatné sady AEC Collection, získáváte nyní nový projekční nástroj, cloudovou aplikaci Autodesk Forma (vychází z aplikací Spacemaker a FormIt). Stačí si jej přiřadit ve vašem Autodesk Accountu.
Pokud máte předplatné Spacemakeru s více než 4 měsíci zbývající lhůty kontraktu, získáte naopak předplatné celé sady AEC Collection.

Více informací najdete v článku:
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
váca Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 01.bře.2007
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Revit, AutoCAD, NavisWorks
Stav: Offline
Bodů: 49
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace váca Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 10.kvě.2023 v 09:22
Skvělá zpráva, máme ale problém licenci přiřadit. Forma hlásí že nemáme licenci a Autodesk Account ji nedokáže přiřadit - vidí ji jen v produktech ale nelze přiřadit uživatelům - viz screeny: 
Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 2406/Forma_licence.png



Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 2406/Forma_licence_2.png


Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 21164
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 10.kvě.2023 v 10:21
Mělo by stačit přiřazení z AEC Collection, ale k účtům je přiřazováno postupně takže to může 2-3 dny trvat.
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2021, Revit ->2022
Stav: Offline
Bodů: 3898
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Peter Jirat Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 10.kvě.2023 v 22:26
Koukám, že si to přebírá projekty vytvořené ve Spacemaker, to bude pro mnoho kolegů zajímavé rozšíření. Hub máme v EU lokaci, je nějaký rozdíl proti US lokaci?
Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2021, Revit ->2022
Stav: Offline
Bodů: 3898
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Peter Jirat Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 24.kvě.2023 v 09:14
Je někde porovnání, co ze Spacemaker se dostalo zatím do Forma? Některé věci jsem nenašel (rozčlenění podlaží do jednotek, návrhy seskupení budov dle skryté inteligence atd).
Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2021, Revit ->2022
Stav: Offline
Bodů: 3898
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Peter Jirat Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 24.kvě.2023 v 16:57
Nebo jinak - když si ve Forma otevřu starý projekt ze Spacemaker, tak tam mám menu Design, Analyze, Explore, kdežto u nových projektů ve Forma mám pouze Analyze.
Zpět nahoru
d.erhart Zobrazit panel
Arkance Systems support
Arkance Systems support
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 04.čer.2019
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
AutoCAD, Inventor, Revit
Stav: Offline
Bodů: 3
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace d.erhart Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.čer.2023 v 10:48
Dobrý den,

Rozdíl mezi lokalizací v EU nebo US by neměl být žádný. V US lokalizaci se některé nové nástroje většinou integrují dříve. Některé společnosti a jejich vnitřní nebo bezpečnostní zásady vyžadují, aby nástroje s kterými pracují a kam ukládají svá data byly na území EU (např. státní instituce). Při vytváření nového hubu ve Forma máte možnost volby regionu. V pozdější fázi již není možné přesouvat projekty mezi regiony.

Porovnání Spacemakeru a Forma zatím zcela není. Celá platForma se stále vyvíjí a další vylepšení se teprve budou integrovat. Změnilo se trochu uživatelské proštředí. Nástroje již nejsou členěny na záložky Design, Analyze a Explore. Zůstal panel Analyze s jednotlivými nástroji (některé budou nejspíše ještě doplněny), panel Design byl vyčleněn jako samostatný a přibyly nové nástroje pro volný návrh a tvorbu geometrie budov známou z Formitu (náčrt, vysunutí tvaru, zkosení, zaoblení, ofset apod.). Panel Explore pro generativní návrhy je integrován do panelu Design, ale v tuto chvíli ještě není dostupný, je momentálně ještě ve vývoji, takže si na nové nástroje musíme ještě chvilku počkat. Návrh jednotek na podlaží již ve Formě integrováno je, ale prozatím pomocí ručního náčrtu. Návrhy generativního designu budou teprve integrovány.

Daniel Erhart
Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 91393/FORMA_01.jpg

Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2021, Revit ->2022
Stav: Offline
Bodů: 3898
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Peter Jirat Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.čer.2023 v 12:48
Mohu mít více firemních HUBů nebo mohu přejmenovat stávající firemní HUB?
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 21164
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.čer.2023 v 14:13
Na jeden účet je myslím jeden Hub. Funkce přejmenování se chystá, prozatím se musí řešit vyžádáním změny jména přes Help > Contact Support > Send us a message.
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2021, Revit ->2022
Stav: Offline
Bodů: 3898
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Peter Jirat Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.čer.2023 v 15:26
Původně odeslal(a) Vladimír Michl Vladimír Michl napsal(a):

Na jeden účet je myslím jeden Hub. Funkce přejmenování se chystá, prozatím se musí řešit vyžádáním změny jména přes Help > Contact Support > Send us a message.
Na jeden účet - to je myšleno, že každý uživatel s AEC licencí si může založit svůj vlastní HUB? A pak do něj do projektu zvát další?
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 13785:Jak přenést koncepční 3D návrh z Autodesk Forma do Revitu?
Tip 8143:Revit chyba: Čára je příliš krátká
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 9341:Použití iLogic na rozklad jména IPT souboru a naplnění iVlastností.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,234 sekund.