Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 7292 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Hromadný export a import Vlastností výkresu

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
still_wolf Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 08.dub.2010
Lokalita: ČR (LB)
Používám:
žádnou
Stav: Offline
Bodů: 14
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace still_wolf Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Hromadný export a import Vlastností výkresu
    Zasláno: 08.čer.2023 v 15:16
Dobrý den,
omlouvám se, že opět otravuji, ale měl bych na Vás další prosbu ohledně Vlastností výkresu (Soubor->Pomůcky->Vlastnosti výkresu). Mám přes 100 výkresů a potřebuji do každého výkresu z nich (dle požadavků klienta) vypsat unikátní údaje (e.č., ID, GPS, úsek). Neznáte někdo postup nebo nevíte někdo o nějakém způsobu, jak toho docílit? Úplně dokonalé by bylo, kdyby se to dalo udělat prostřednictvím Excelu, kde by jednotlivý řádek plnil konkrétní výkres :-)


PS: Narazil jsem na příkaz PROPULATE, který nejspíš umí plnit Vlastnosti jen pro jeden konkrétní výkres nebo hromadně vložit stejné údaje do všech výkresů. Nic lepšího se mi nepodařilo najít a proto jdu za Vámi s prosbou o pomoc.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 21545
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.čer.2023 v 18:52
PROPULATE jde použít hromadně, např. pomocí ScriptPro, ale musely by se přepínat šablony načítání. Jednodušší bude možná použít utilitu DWGprop (viz Download), opět v kombinaci se ScriptPro. Nebo nejprve naplnit požadované parametry z Excelu do nějakého bloku ve výkresu (např. do roh.razítka), pomocí aplikace DWGtext, a poté je přenést do vlastností

Anebo vyzkoušejte náš nový nástroj DWGpropsCSV - interpretuje tabulku z Excelu.
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
IPíša Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 28.led.2013
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
Autocad
Stav: Offline
Bodů: 31
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace IPíša Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.čer.2023 v 12:01
Ten DWGpropsCSV je skvělá aplikace! Škoda, že jsem ji neměl zhruba před měsícem, když jsem potřeboval nastavit vlastnosti asi v 80 souborech.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 9967:Dávkový převod CAD souborů z/do formátů IPT/IAM, STEP, IGES, SAT, Catia, apod.
Tip 2013:Jak přetáhnout vlastnosti hladin z jednoho výkresu do druhého?
Tip 7472:VIPHromadný tisk různých výkresových listů Inventoru do PDF.
Tip 4336:Dávkový tisk souborů Inventoru.
Tip 9678:Hromadný export atributů z výkresů - např. čísel výkresů z rohových razítek.
Tip 3993:Vytvoření a import/export nového materiálu v Inventoru.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,500 sekund.