Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 4162 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

VBA / Název zobrazení příkazu

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
jerry00769 Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 11.pro.2013
Lokalita: ČR (ÚL)
Používám:
DraftSight
Stav: Offline
Bodů: 9
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace jerry00769 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: VBA / Název zobrazení příkazu
    Zasláno: 26.srp.2023 v 18:11
Ahoj všem Smile

hledal jsem na Googlu ale nezadařilo se. Obracím se na Vás s dotazem zápisu VBA kódu pro následující situaci. Naprogramoval jsem do extra souboru *.cuix menu nabídek, panelů nástrojů ale i karet s příkazy. U příkazů mám názvy, ale do názvu: Název zobrazení příkazu chystám doplnit název blocku. Příklad pro příkaz Sloup betonový JB (nový) > PB_N_PB_01 jako název blocku PN_N_PB_01.dwg.

Potřeboval byl, aby v případě výběru tohoto příkazu se mi zobrazil název tohoto blocku (PB_N_PB_01) třeba do msgboxu pro kontrolu, pro jiný zase s jiným názvem, čímž bych mohl pak docílit vložení blocku do výkresu. Nechce se mi pro insert block definovat každy název extra. Těch vlastních příkazů je fakt hodně...

Děkuji za zpětnou vazbu.

Jerry Smile

Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 21573
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 26.srp.2023 v 18:17
Pro vkládání sortimentu bloků je nejlépe použít Palety AutoCADu - máte blok rovnou i s náhledem a s možností ovlivnit hladinu, měřítko, atd. - i bez programování.

Jinak požadavek je na nějakou funkci VLOZMUJBLOK se zadáním názvu jako parametru?
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
jerry00769 Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 11.pro.2013
Lokalita: ČR (ÚL)
Používám:
DraftSight
Stav: Offline
Bodů: 9
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace jerry00769 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 26.srp.2023 v 20:00
Ahoj,

díky za zpětnou vazbu. Kolega naprogramoval pro Microstation, já předělávám do AutoCadu. Menu v obrázku. Každá položka má míto možnost vložení bloku ze struktury. Chci ale obecné makro pro vložení, kde by se název příkazu ztotožnil s názvem bloku (dwg). Jistě jdou bloky vkládat extra, to jde i v Microstation jako vkládání buněk z dialogu, ale máme to makrem ošetřené právě tímto systémem, kde přes ikonu se spustí vlastní příkaz pro vložení bloku (buňky), následně se předvolí měřítko, které pak násobíme přes rozbal seznam... např měřítko do výkresu elektro projektu sloupy (vední apod.) a rotace pak manuálně, aby se blok (buňka) mohla otočit podle volby uživatele. V Microstationu vše funguje, jen v AutoCadu musím najít vhodně VBA příkazy (něco už mi funguje na jiné věci jako klik na pozemek a odkaz do KN, mapy CZ ale i Google apod.)...

Snad jsem to uměl dobře popsat :)


Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 53493/Menu_Ribbon.jpg




Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 53493/Struktura.jpg




Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 53493/Položky_bloku_EPS2022_PB.jpg


Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 21573
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.srp.2023 v 08:29
Předpokládám, že blok vkládáte něčím jako:
Set objBlockRef = ThisDrawing.ModelSpace.InsertBlock(varInsertionPoint, strBlkName, dblX, dblY, dblZ, dblRotation)
ale způsob zjištění nebo výpočtu parametrů bude na vás.

(vámi popisované funkce mi hodně připomínají náš starý PC-GEOdet, ale ten je v LISPu)
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
jerry00769 Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 11.pro.2013
Lokalita: ČR (ÚL)
Používám:
DraftSight
Stav: Offline
Bodů: 9
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace jerry00769 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.srp.2023 v 09:47
Asi tam obdoba bude. Microstation to má pěkně vyřešené, kdy se k příkazu z přiřazené tlačítka dá zvolit název aktivní buňky př. N_PB_01, na kterou se pak přes makro (obrázky níže) odkáže. Něco podobného bych chtěl, kdy navážu na Název Zobrazení  Příkazu obecně a protože bych jej pak zvolil vepíše se v podstatě do názvu ve VBA (zřejmě takový jaký jste mi poslal s děkuji Smile).


Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 53493/Microstation.jpg




Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 53493/Makro.jpg


Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 8769:VIPUložení nastavení okna VBA Editoru.
Tip 3913:Zobrazení 3D mapy světa na glóbu.
Tip 6790:VIPPřidání ikony vlastního příkazu/makra v Inventoru.
Tip 7309:VIPNefunguje report Trasa-Niveleta v AutoCADu Civil 3D 2010 CZ.
Tip 8997:Jak urychlit ukládání do starších verzí DWG (ULOŽJAKO)?
Tip 9321:VIPNefunguje mi VBA v Inventoru 2016, 2015, 2014 nebo 2013 - příčiny.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,883 sekund.