Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 8117 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Jak svázat scan-pdf s dwg

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Lukas Lepič Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 04.led.2014
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD2023
Stav: Offline
Bodů: 106
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Lukas Lepič Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Jak svázat scan-pdf s dwg
    Zasláno: 12.říj.2023 v 10:59
Zdravím všechny,
řeším problém se svázáním pdf a dwg. Musíme odeslat výkresy objednateli v digitální podobě a bez xrefů. Pdf které jsme referencovali jsem nyní importoval, ale jedná se o scany, takže ty pdf v sobě mají rastrové obrázky, které se po importu připojí jako xrefy. Nevíte prosím někdo jaky tyto rastrové png svázat s dwg?

Obrázky jsou automaticky vygenerovány při importu, mohl bych je přes Ctrl+C/V vložit do dwg, ale asi by se mi je nepodařilo vložit na stejné místo.

Díky za jakékoliv tipy
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 21573
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.říj.2023 v 11:39
Obrázky se sice dají vložit přímo do DWG (např. jako OLE nebo pomocí Raster Design, součást licence), ale je to silně neefektivní. Pokud zadavatel touží konkrétně po "digitální podobě", můžete mu poskytnout odkaz na cloud nebo archivní PDF.
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
Lukas Lepič Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 04.led.2014
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD2023
Stav: Offline
Bodů: 106
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Lukas Lepič Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.říj.2023 v 13:14
Zadavatel touží po dwg, které bude 1:1 s odevzdaným pdf. Z nějakého důvodu nejsou schopni používat xrefy, jinak bych už dávno použil eTransmit.

Zkoušel jsem ručně umístit obrázky jako OLE objekt a fungovalo to asi 5min, pak 3 ze 4 obrázků přestaly zobrazovat svůj obsah a zůstaly prostě bílé.

Každopádně děkuju za odpověď. Mám aspoň argument, že to Autocad nezvládá.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 21573
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.říj.2023 v 13:20
Vložit PDF (rastr/vektor) nepůjde a OLE technologie Windows je nespolehlivá - jak jste sám zjistil. Nativně vložit rastr/obrázek jde spolehlivě přes ten Raster Design.
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
Lukas Lepič Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 04.led.2014
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD2023
Stav: Offline
Bodů: 106
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Lukas Lepič Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.říj.2023 v 13:45
Díval jsem se na to, ale nevím, jestli bude naše firma ochotná zaplatit za software, který použijeme jen občas na pár dwg. Myslím, že levněji vyjde zatlačit na klienta, aby se seznámil s xrefy :D

Každopádně děkuju za tip ;)
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 21573
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.říj.2023 v 14:05
Raster Design je zdarma (je to součást subscription licence AutoCADu, "One AutoCAD"). Ale xrefy (aspoň ty obrázkové) jsou rozhodně rozumnější řešení.
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 2318:Jak načíst DWG výkres s Xrefy do 3ds max?
Tip 3830:VIPPokus o svázání Xrefu nahlásí NEPLATNÉ (INVALID) nebo "nejde svázat".
Tip 4964:VIPJak převést DWG soubor do PDF bez AutoCADu?
Tip 5061:Jak zjistit zda je výkres připojen k sadě listů?
Tip 7596:Rychlý převod DWG výkresu do PDF.
Tip 1220:McAfee Scan 4.0.4126 hlásí virový poplach na jednom z GPL souborů z Mechanical Desktop Power Packu.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 1,573 sekund.