Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 5609 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

lisp BrkList

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
xJanik Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 10.říj.2008
Lokalita: ČR (PA)
Používám:
AutoCad 2024, Civil 3D 2023
Stav: Offline
Bodů: 85
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace xJanik Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: lisp BrkList
    Zasláno: 14.lis.2023 v 12:18
Dobrý den,
stáhla jsem si lisp "BrkList" a nevím, kde nastavit proměnnou BRK-NOPOINTS nebo BRK-NOBREAKS. V seznamu proměnných jsem tento příkaz nenašla. Poradíte prosím?
Děkuji
Zpět nahoru
splonk Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 25.lis.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD/ACA'21, RVT'21
Stav: Offline
Bodů: 1251
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace splonk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 14.lis.2023 v 13:03
Zdravím,
 to budou asi proměnné v tom LISPu.. a ne v nativním AutoCADu... tuším...
Otevřete LISP v textovým editoru (doporučuji si stáhnout a nainstalovat Notepad++) a po chvilce studování na to určitě přijdete... popřípadě pošlete LISP a podíváme se nato....
JASponza

ACA (AutoCAD) 2021,
RVT 2021

Win 10 x64
Zpět nahoru
xJanik Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 10.říj.2008
Lokalita: ČR (PA)
Používám:
AutoCad 2024, Civil 3D 2023
Stav: Offline
Bodů: 85
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace xJanik Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 14.lis.2023 v 13:18
V textovém editoru jsem nic neobjevila.... Lisp jsem stáhla tady na fóru:

https://www.cadforum.cz/cz/qaID.asp?tip=6651
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 21402
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 14.lis.2023 v 13:32
Aby se netvořily ty body nebo ta přerušení?

(setq BRK-NOBREAKS T)

Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
splonk Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 25.lis.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD/ACA'21, RVT'21
Stav: Offline
Bodů: 1251
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace splonk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 14.lis.2023 v 13:33
Aha, utilita je ve formátu .VLX (kompilovaný LISP) a tam fakt nic nepřečtete...
V TXT je popsán postup a tak, že ten LISP příkaz "(setq BRK-NOPOINTS T)" normálně "pastnete" do příkazového řádku AutoCADu (bez uvozovek)...
JASponza

ACA (AutoCAD) 2021,
RVT 2021

Win 10 x64
Zpět nahoru
xJanik Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 10.říj.2008
Lokalita: ČR (PA)
Používám:
AutoCad 2024, Civil 3D 2023
Stav: Offline
Bodů: 85
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace xJanik Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 14.lis.2023 v 13:38
mě to nebere ty mezery.... mezerník potvrdí příkaz
Zpět nahoru
xJanik Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 10.říj.2008
Lokalita: ČR (PA)
Používám:
AutoCad 2024, Civil 3D 2023
Stav: Offline
Bodů: 85
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace xJanik Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 14.lis.2023 v 13:40
jo aha i se závorkou :D Děkuji
Zpět nahoru
splonk Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 25.lis.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD/ACA'21, RVT'21
Stav: Offline
Bodů: 1251
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace splonk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 14.lis.2023 v 13:43
ano, na závorku se často zapomíná... :-)... už od základky...
JASponza

ACA (AutoCAD) 2021,
RVT 2021

Win 10 x64
Zpět nahoru
xJanik Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 10.říj.2008
Lokalita: ČR (PA)
Používám:
AutoCad 2024, Civil 3D 2023
Stav: Offline
Bodů: 85
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace xJanik Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 14.lis.2023 v 13:45
A ještě jak to vrátím zpátky? Teď jsem použila oba příkazy a nevím jak to znovu aktivovat :D
Zpět nahoru
splonk Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 25.lis.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD/ACA'21, RVT'21
Stav: Offline
Bodů: 1251
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace splonk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 14.lis.2023 v 13:48
nooo, tak to nevím... ... zkuste:
- do lispu (setq VAS_PRIKAZ F) - místo T (true) dát F jako false
- zavřít výkres - tí se to amožná anuluje, znovu otevřít a načíst VLX
- ...

JASponza

ACA (AutoCAD) 2021,
RVT 2021

Win 10 x64
Zpět nahoru
xJanik Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 10.říj.2008
Lokalita: ČR (PA)
Používám:
AutoCad 2024, Civil 3D 2023
Stav: Offline
Bodů: 85
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace xJanik Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 14.lis.2023 v 13:51
Ano, super, děkuji moc :)
Zpět nahoru
johny Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 24.led.2006
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
C3D 2022
Stav: Offline
Bodů: 1671
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 14.lis.2023 v 18:52
Splonku, F neexistuje. V lispu se používá nil pro False. Ale v lispu co neexistuje má hodnotu nil, takže to pro tentokrát funguje.
Zpět nahoru
splonk Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 25.lis.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD/ACA'21, RVT'21
Stav: Offline
Bodů: 1251
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace splonk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 14.lis.2023 v 20:01
... funguje, tak že cajk :-)....
Každopádně díky, rady od Vás si obzvláště cením. Děkuji johny 👍
JASponza

ACA (AutoCAD) 2021,
RVT 2021

Win 10 x64
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 6651:Přerušení křivky v zadaných staničeních.
Tip 3821:Starší LISP aplikace mi nefungují správně.
Tip 176:problem with Lisp code for defining of Linewidth
Tip 12636:VIPZjištění práce v síti VPN (LISP).
Tip 6927:AutoCAD mi hlásí: ; chyba: nesprávný typ argumentu: fixnump:
Tip 4683:VIPJak zablikat zvolenou entitou ve výkresu?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 1,051 sekund.