Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.000 registrovaných u nás, celkem 1.092.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
alfred ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 14.říj.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: AutoCad MAP 2011 Stav: Offline Bodů: 1675 |
![]() Zasláno: 25.led.2007 v 07:46 |
Dobrý den,
hledám možnost jak nahradit zoomování pomocí kolečka na myši klávesnicí. Prostě mě bolí ruka a místo zoomování myší pravou rukou, bych chtěl zoomovat levou rukou na klávesnici. Jsou klávesnice s různými kolečky, kolébkami, nebo LOGITECH má jakési dotekové proužky. Bohužel žádný prodejce není schopen říct jak se takovýhle nástroj chová v AutoCadu, znají pouze MS Office a explorer ![]() Mohli by jste prosím poradit konkrétní typ klávesnice, pomocí které by se dalo zoomovat? Mám typ na jednu - Genius Comfy KB-21e Scroll , má výhodu, že rozložení kláves je prakticky totožné s klasickou klávesnicí, takže bych se vyhnul zbytečným překlepům. Pokud má někdo tento typ, mohl by prosím potvrdit/vyvrátit možnost zoomování v cadu? |
|
![]() |
|
Radim Cech ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (MS) Používám: Autodesk Civil 2020 Stav: Offline Bodů: 848 |
![]() |
mám Genius nějakou setavu s myší s infra připojením, je tam kolečko vlevo na hoře a funguje ve všech aplikacích akorát má naprosto nesmyslně mezi písmem a čísly sestavu kláves HOME, END atd 2x3 a ne 3x2, jak je bežně zvykem Tak se stává, že místo PAGEUP si vypnu číslenou klávesnici, jiak má naprogramovatelné další HOT tlačítka, ovládání MEDIA player Jediná chyba je snad v chybějící indigaci stavu baterie
|
|
R.C.
OSTRAVA |
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 14.říj.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: AutoCad MAP 2011 Stav: Offline Bodů: 1675 |
![]() |
a v AutoCadu kolecko posouva nebo zoomuje? Nemohl by jste napsat typ klavesnice?
|
|
![]() |
|
Radim Cech ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (MS) Používám: Autodesk Civil 2020 Stav: Offline Bodů: 848 |
![]() |
v CADu zoomuje, v ostatních aplikacích PANuje Byl to set SlimStar R610, klávesnice, myš, nabíječka + baterky, ale ne na dobíjení. Jsem s ní docela spokojen, akorát jsem si neinstaloval z CD ovladače, takžemi některé HOT KEYS nefungují, ale to mě moc netrápí
|
|
R.C.
OSTRAVA |
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Tak si odpovím sám. U klávesnice Genius Comfy KB-21e Scroll funguje kolečko jako šipky nahoru a dolu, tedy ne jako kolečko na myši. V AutoCadu tedy listuje hystorií příkazového řádku. Díval jsem se na to co za keykode skutečně otočení kolečka vygeneruje a keykode je bohužel pouze šipka nahoru a dolu.
Instalace driveru nic neřeší - drivery pouze přidávají funkci na spouštění programů (defaultně Word a Excel) a možnost OSD menu u multimedií. |
|
![]() |
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,422 sekund.