Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.000 registrovaných u nás, celkem 1.092.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
Paolo ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 16.lis.2005 Lokalita: Czech Republic Používám: AIP 2008, Catia V5R18 Stav: Offline Bodů: 201 |
![]() Zasláno: 02.čer.2009 v 12:55 |
přátelé, kamarádi, nevíte zdali existuje nějaký software který by spolupracoval s Inventorem na výpočet tolerančního pole resp analýzi. Něco jako je http://www.tolerancecalc.com/ ale ne jen pro 2D ale i pro 3D. Mám sestavu o 4 partech, cca 15 kot a 15 goemetrických tolerancí a toto počítat v excelu je sebevražda :) Ručně jsem maximálně udělal "worst case method" kdy jsem jedlitlivé party měnil na maxima a minima (díky bohu za tu možnost to dělat lehce v seznamu parametrů) ale jak dál? Očekávám že asi Inventor samotný to neumí
![]() |
|
-------------
AIP 2008, Catia V5R18, 3D spacepilot |
|
![]() |
|
horalek ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
ARKANCE support ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 03.zář.2004 Lokalita: Czech Republic Používám: Inventor, Vault Pro, AutoCAD M, PLM, Fusion Stav: Offline Bodů: 432 |
![]() |
Dbrý den, výpočet toleranční analýzy je součástí Dessign Acceleratoru (dříve Mechsoft), ten je součástí Inventoru. Druhou možností je nastavení tolerance přímo k rozměrům a ručně měnit horní a spodní mezní rozměry (tabulka parametrů). Výsledky pak odměřovat přímo na 3D modelech.
|
|
![]() |
|
Paolo ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 16.lis.2005 Lokalita: Czech Republic Používám: AIP 2008, Catia V5R18 Stav: Offline Bodů: 201 |
![]() |
děkuji za odpověď, já jen doufám že jsme se pochopili, mě zajímá statistická metoda na výpočet 6sigma se započítáním geometrických tolerancí jako je LMC, MMC. Obyčejné přepočítávání ve 3D změnou horní a dolní meze je u více kot opravdu složitý proces. Jedna varianta je TOLERANCECALC ale ten dovede spočítat pole max ve 2D
![]() |
|
-------------
AIP 2008, Catia V5R18, 3D spacepilot |
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,199 sekund.