ARKANCE - globální Platinum partner Autodesk ARKANCE | KONTAKT - CZ | SK | EN | DE
Registrujte se na 22. ročník konference CADfórum 2025 - 30.9. Zámek Valeč.
Přes 119.000 registrovaných u nás, celkem 1.097.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků. Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor a aktualizovaný Generátor čarových kódů.
Registrujte se na konferenci CADfórum 2025 - automatizace navrhování
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

?
CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Téma uzavřenoAktualizace SP1 pro 2010 - deployment

Odpovědět Odpovědět Stránka  12> archiv
Autor
Defter Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 02.led.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCad/LT, AIS/AIP, MDT, Revit
Stav: Offline
Bodů: 276
Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Aktualizace SP1 pro 2010 - deployment
    Zasláno: 30.srp.2009 v 17:24

Po case opet zdravim,

narazil jsem na podivny zadrhel. Snazim se aktualizovat pomoci SP1 instalacni sitove balicky a jaksi se mi nedari... Otevru si umisteni, adresar Tools, rozkliknu "Vytvorit a upravit rozmisteni", vyberu upravit existujici rozmisteni, vyberu odpovidajici admistrativni obraz, produkt (v tomto pripade AutoCad LT2010), zinicializuji, proklikam se az na konfiguraci baliku a v ni se dostanu na 3. stranu "Zahrnout aktualizaci Service Pack", jenze vsechny volby jsou zasedle a jen v horni casti sviti zelena fajfka s hlaskou "Tento produkt je aktualni. Zadna aktualizace service pack neni k dispozici", cili mi vubec nepovoli manualni navedeni k updatovacimu adresari. U AutoCadu 2010 mi ve stejnem pripade sice dovoli "zahrnout aktualizace Service Pack z mistniho disku nebo mistni site", ale pak mi neda moznost volby zdali ho chci pripojit nebo sloucit s instalaci (od pocatku je natvrdo zasedla je moznost pripojit). Ma nekdo podobne zkusenosti? Ze by v Autodesku opet nekdo neco domrvil? :/
Administrace AIS,AIP,MDT,AutoCad/LT,Revit. Správa klientské a serverové platformy MS.
MCTS:Windows Vista;Windows 7;Exchange 2010
MCSA2003:Messaging
MCITP:Server Administrator
MCSA:Windows Server 2012
Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 04.říj.2004
Používám:
ACAD ->2021, Revit ->2022
Bodů: 3946
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 31.srp.2009 v 08:57
Zdravím, teď jsem dělal deployment pro acad2010 (součást Revit Suite) a tam si našel SP1 na webu, stáhnul, přidal do instalace a v pořádku pokračoval, takže něco jim funguje. Podobný update deplymentu jsem dělal minule pro Revit a i tam si to stáhnul  a přidal. Úplná blbost - vidí váš stroj do internetu?
Zpět nahoru
Defter Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Používám:
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 31.srp.2009 v 09:16
Uf, nejsem v tom tak uplny novacek. Takhle to delam tretim rokem (od 2008 se to dela v podstate stejne, predtim se na to pouzival samostatny engine) a nikdy s tim problem nebyl. Samozrejme konektivita do netu je, v tom problem neni. Inventor jde ospeckovat SP1 podobnym zpusobem naprosto bez problemu, LT a ostry CAD takhle kravi :/
Administrace AIS,AIP,MDT,AutoCad/LT,Revit. Správa klientské a serverové platformy MS.
Zpět nahoru
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Používám:
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 31.srp.2009 v 09:32

To vím, že v tomto nejste žádný nováček :-)

Máte v deploymentu adresář ServicePacks a v něm stažený SP ( u mne teda \deployment\AdminImage\x86\ServicePacks)?
Zpět nahoru
Defter Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Používám:
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 31.srp.2009 v 10:08
Dobrý tip.
Ale nefunguje :( Zkusil jsem nakopčit SP přímo do tohoto adresáře.... A prdlačka, ať exe nebo msp.
Zpět nahoru
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Používám:
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 31.srp.2009 v 11:14
Je tam ještě jedno xml, ale to asi vidíte i v jiných deploymentech.
Zpět nahoru
Defter Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Používám:
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 31.srp.2009 v 11:53
Hmm... i když to xml vymaznu, tak si vytvori nove a stale mi tvrdi, ze verze je aktualni... :(
Zpět nahoru
Defter Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Používám:
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 31.srp.2009 v 11:56
BTW: xml vypada nasledujicne....

<?xml version="1.0" encoding="UTF-16"?>
<availablecontent contenttype="LIVE" client="LIVEUPDATE" schemaversion="1.0"><updates ErrorStatus="0" NumberofUpdates="0"><upivalue version="1.0" type="product"><level name="productline" id="ACDLT"><level name="release" id="2010"><level name="master" id="{5783F2D7-8009-0405-0102-0060B0CE6BBA}"><level name="build" id="18.0.55.0.0"></level></level></level></level></upivalue></updates></availablecontent
Zpět nahoru
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Používám:
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 31.srp.2009 v 12:27
<?xml version="1.0" encoding="UTF-16"?>
<availablecontent contenttype="LIVE" client="LIVEUPDATE" schemaversion="1.0"><updates ErrorStatus="0" NumberofUpdates="1"><upivalue version="1.0" type="product"><level name="productline" id="ACD"><level name="release" id="2010"><level name="master" id="{5783F2D7-8001-0409-0002-0060B0CE6BBA}"><level name="build" id="18.0.55.0.0"></level></level></level></level></upivalue></updates></availablecontent>
U vás je Numberofupdates 0, kdežto u mne je 1. Opravdu existuje SP pro ACLT? přitom id buildu je stejné. Tomuto už nerozumím.
Zpět nahoru
Defter Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Používám:
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 31.srp.2009 v 12:45
No jestli si Xanadu a Autodesk nevymýšlí pak http://www.xanadu.cz/download.asp SP1 existuje :). Id buildu je koukám totožné. Mám pocit, že nám tu chlapci z Autodesku opět něco šili horkou jehlou a Update rozmístění pro AutoCad LT 2010a AutoCad 2010 nefunguje jak má a umře ve smyčce :(   
Zpět nahoru
Michal H. Zobrazit panel
ARKANCE support
ARKANCE support
Arkance Systems

Přihlášen: 29.led.2009
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Bodů: 64
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 02.zář.2009 v 14:56
Dobrý den,

testoval jsem Váš problém a jde to obejít, tím že při úpravě image
AutoCADu LT vypnete připojení k internetu, tak Vám dá na výběr, zda
chcete přidat SP ze svého umístění.
Michal Havel

CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz

(technická podpora - helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Defter Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Používám:
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 02.zář.2009 v 15:58
:)
To je ale použitelné pouze v případě lokálního umístění instalace. Patchování balíku spouštím samozřejmě vzdáleně, protože leží na k tomu určeném serveru, kde jsou desítky dalších potřebných instalačních balíků ostatního sw a produkční data. Těžko si zalezu do servrovny a na desítky minut kvůli tomu odstavím server vytažením síťového kabelu. Při pokusu o odkopírování na nějaký lokál a vytažení/zakázání síťovky jednak přijdu o přednastavené cesty, druhak to při kontrole přítomnosti aktualizačního balíku dokonce zhavaruje bez jediné hlášky. Takže ani tudy podle všeho cesta nevede....
Zpět nahoru
Defter Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Používám:
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 02.zář.2009 v 16:11
BTW: Když to obejdu ve finále tím, že půjdu ze stroje, který používá proxy a tuto proxy zruším, tak se dostanu do stavu kdy mohu u LT pack přidat z lokálního umístění, ale bohužel mi tu opět chybí možnost volby pro "Slučovat aktualizace Service Pack do souboru MSI s administrativním obrazem" neb jsou tyto volby zašedlé úplně stejně jako v případě AutoCadu 2010.
Zpět nahoru
Defter Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Používám:
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 02.zář.2009 v 16:16
BTWII: Tak to je gól, když v předchozím stavu kliknu na tlačítko další a pak dám zpět, tak se výše zmíněná volba otevře! Vážený Autodesku, s tímhle jdi do ... !!!Dead
Zpět nahoru
Defter Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Používám:
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 03.zář.2009 v 08:23
Hmm... tak koukám, že tohle bude běh na dlouhou trať. Takže teď už to opatchuju, balík připravím k deploymentu pomocí AD/GPO, ale LT se odmítne nainstalovat. Jdu pročesat logy. :(
Zpět nahoru
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Používám:
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 03.zář.2009 v 08:39
Už jsem předevčírem reportoval na Xanadu další problém, když spustím instalaci z deploymentu pomocí GPO, tak si mi nainstaluje vadně (chybí spousta souborů), když přímo pomocí linku, tak se nainstaluje správně.  Platí pro 32 i 64b instalaci jak stanice tak i deploymentu. Takže to bude opravdu na dlouhou trať.

Zdraví

Upravil Peter Jirat - 03.zář.2009 v 10:17
Zpět nahoru
Defter Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Používám:
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 03.zář.2009 v 09:01

Díky za varování :o)

Tohle je opravdu prasečina.

Koukal jsem do wokeního logu a jediná hláška kterou to oreportovalo byla s ID:10005.
Produkt: AutoCAD LT 2010 - český – Interní chyba 2602. File, RDF_COMP_acutSP1.dll
Fakt skvělý...

Pozdrav Autodesku: to že Vám Cad padá jako přezrálý švestky, na to jsem si za posledních 10 let celkem zvyknul, ale vždycky šel alespoň naistalovat a držel MS standardy.

Pozdrav na Xanadu, prosím, začněte tlačit do Autodesku ať s tím něco provedou, protože při 45 licencích LT, které máme je tohle krásný příklad nefunkční služby, za kterou každý rok platíme nemalé částky.
Zpět nahoru
Michal H. Zobrazit panel
ARKANCE support
ARKANCE support
Arkance Systems

Přihlášen: 29.led.2009
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Bodů: 64
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 03.zář.2009 v 10:36

Napsal jsem na Autodesk o tomto problému. Jakmile dostanu odpověď budu Vás informovat.

Michal Havel

CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz

(technická podpora - helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 7027:VIPSíťová instalace AutoCAD Map 3D 2010 se SP1/SP2 pomocí GPO (Nástroj AdLM nelze inicializovat)
Tip 4693:VIPJak aplikovat Service Pack na síťový instalační obraz CAD aplikace?
Tip 4457:VIPAplikování Mechanical 2005 Service Pack na síťový obraz instalace.
Tip 6744:Jak přistupovat k ADMS 2010 (Vault) i ze starších verzí Inventoru?
Tip 7039:Chyba prostorového indexu při zpracování starších SDF v Topobase.
Tip 9723:VIPJak využít MSI instalace z EXE Service Packů?

Odpovědět Odpovědět Stránka  12> archiv

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel

Stránka byla vygenerována za 0,433 sekund.