ARKANCE - globální Platinum partner Autodesk ARKANCE | KONTAKT - CZ | SK | EN | DE
Přes 123.000 registrovaných u nás, celkem 1.129.000 registrovaných (CZ+EN). Tipy pro AutoCAD 2027, pro Inventor 2027 a pro Revit 2027. Nový Kalkulátor nosníků, Spirograf generátor a Regresní křivky v sekci Převodníky. Kompletní příkazy a proměnné AutoCADu 2027.
Konference CADfórum 2026 - automatizace navrhování
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

?
CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na emea.support.arkance.world
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Téma uzavřeno3D telesa oriznuti

Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Mikemamm Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 26.dub.2005
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Autocad 2020 lt
Stav: Offline
Bodů: 731
Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: 3D telesa oriznuti
    Zasláno: 07.pro.2009 v 13:44
Dobrý den přeji, nastal mi problém při ořezání stěny (tedy jak to udělat co nejefektivněji). tozn mám stěnu nějaké tloušťky o výšce např 5000 (tozn 4body v rovine všechny ve stejné výšce), potřebuji výšku co nejefektivněji upravit tak, abych měl každý roh v jiné výšce, takže např bod 1 bude v h=1000, bod 2=2000, bod 3=3000, bod 4=4000, tím vznikne nakloněná rovina ve dvou rovinách.
Vím, že lze toto upravit pomocí editaci vrcholových bodů, ale efektivnější mi přijde, když zdí "prolézá" přesah střechy a jen bych zeď odříznul od takto nakloněné střechy, ale odřiznutí mi dovolí ořezat zeď jen v rovině, nakloněné v jednom směru a ne ve dvou. Jde mi o to, jestli je něco jednodušího než editace bodů tělesa(zdi)?
Děkuji
edit: v mechanical desktopu myslím byla taková funkce jako vytažení s připojením na jiné těleso, tozn by se to vytáhlo po tu šedivou střechu a nemusel bych nic ořezávat. Jinak tam myslím také bylo i ořezání, které fungovalo stejným způsobem

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 20091207_134442_Clip.gif

Upravil Mikemamm - 07.pro.2009 v 13:46
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 6584:Klopení pláně zemního tělesa v AutoCAD Civil 3D.
Tip 8304:Jak v Inventoru rozvinout plechová tělesa z jiných CAD aplikací?
Tip 12415:Vícekrokové gravírování v Autodesk Fusion 360.
Tip 13693:Individuální úprava prvků dynamického pole.
Tip 12037:Sel2BlkRef (blockify) - nahrazení opakovaných objektů referencemi bloku
Tip 11233:3D reliéf na povrchu modelu v Autodesk Fusion 360.

Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel

Stránka byla vygenerována za 0,223 sekund.