Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.000 registrovaných u nás, celkem 1.092.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
Rostislav Říha ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 03.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACA 2010 Stav: Offline Bodů: 1615 |
![]() Zasláno: 18.lis.2010 v 00:42 |
... a je o nejen ostuda, ale asi i off-topic, ale stejně: Jaký se v Excelu používá vzorec na to, když počítám cenu peněz po nějaké době? Před X lety jsem utratil Y peněz a cením si je na úrok U p.a. - za první rok je cena C1=Y*U, za druhý rok je to C2=(C1+Y)*U, za třetí rok C3=(C2+Y)*U…. a musí se to zopakovat Xkrát … na to přece musí mít Excel funkci - ví někdo prosím jakou? Dík… |
|
Rostislav Říha
|
|
![]() |
|
alfred ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 14.říj.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: AutoCad MAP 2011 Stav: Offline Bodů: 1675 |
![]() |
Nevim jestli jsem Vas priklad spravne pochopil, ale pokud je U pro vsechny roky konstanta a X pocet let, tak asi jednoduse:
Cx=Y*(1+U)^x |
|
![]() |
|
koutnak ![]() TOP uživatel ![]() ![]() Přihlášen: 20.bře.2006 Lokalita: ČR (MS) Používám: ACAD 2013; Cadkon+ MEP 2018 Stav: Offline Bodů: 474 |
![]() |
Máte-li Excel 2007 nebo 2010, doporučuji použít nápovědu přes F1. Dají se tam vyhledat potřebné finanční a jiné funkce a vzorce se slušným popisem zadání parametrů :-).
|
|
Radim Koutňák
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 03.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACA 2010 Stav: Offline Bodů: 1615 |
![]() |
mám excel 2003, ten má nápovědu chytrou taky, ale tuto funkciu jsem tam nenasel...
|
|
Rostislav Říha
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
středoškolskou matiku jsem zapomněl, ale to, co píšete, vypadá asi správně... ta stříška je jakože "na Xtou", viďte? ...kdybych já hlava děravá věděl, co to přesně dělá:-)
|
|
Rostislav Říha
|
|
![]() |
|
alfred ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 14.říj.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: AutoCad MAP 2011 Stav: Offline Bodů: 1675 |
![]() |
Ano, presne tak. Je to x-tá mocnina. Pokud pouzijete zlomek lze samozrejme pouzivat i jako x-ta odmocnina - "^(1/x)".
Cx=Y*(1+U)^x Cx - Cena v roce X U - urok (pokud byl ve vsech letech stejny) Y - puvodni cena ^x - je "na x" Priklad: cena 1000,- urok 4% a chci cenu po trech letech C po trech letech = 1000*(1+0.04)^3 |
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
super, moc dík, teď jsem si to manuálně zkotroloval a dělá to to, co má... jinak Váš výkon je ukázkou toho, jak se vyplácí si pamatovat ty základy z matiky... cítím se zahanben:-)
|
|
Rostislav Říha
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,250 sekund.