Diskuzní fórum, poradna
CAD diskuze, rady, výměna zkušeností |
Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi.
Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
Nejde vložit GEOTIFF do jednoho Civilu |
Odpovědět | archiv |
Autor | |
Mantlík
TOP uživatel Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACAD/Map/Civil R10-> 2022 Stav: Offline Bodů: 2559 |
Možnosti příspěvku
Poděkování0
Zasláno: 25.dub.2024 v 11:27 |
Dobrý den všem Zase "ze dne na den" jeden zapeklitý problém ... Na jednom Civilu (2024) nejde načíst GEOTIFF (ortofoto) s hláškou o poškozeném souboru nebo neznámé cestě. Na ostatních Civilech (2022-2023) to je bez problémů, stejně tak i na Mapech 2024. Pokud ale chci na tomto problémovém Civilu otevřít soubor s ortofotkou načtenou jinde, tak to také nejde Problém je i pokud se na tomto chce otevřít jiný (starší) soubor s ortofoto, tak se také nezobrazí... Toto je ode dneška. Vypnutí civilunepomůže ani restart windows Čím to může být? Kolegyně teď zjistila, že když si to u sebe (kde není problém) načte , uloží do DWG2000 -> ETRANSMIT-> rozbalit a načíst tam, kde jsou problémy, tak se to bez problémů načte. Ovšem po přeuložení do DWG2018 už to zase nejde ... Civil 2024 13.6.342.0 Děkuji za nápady. Pěkný den
|
|
J. Mantlík
|
|
Mantlík
TOP uživatel Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACAD/Map/Civil R10-> 2022 Stav: Offline Bodů: 2559 |
Možnosti příspěvku
Poděkování0
|
Zapomněl jsem, že máme ještě jeden Civil2024 - a tam to funguje bez problémů
|
|
J. Mantlík
|
|
Vladimír Michl
Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Moderátor Arkance Systems Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Dodáváme produkty Autodesk Stav: Offline Bodů: 21687 |
Možnosti příspěvku
Poděkování0
|
To vypadá na nějak narušený DLL soubor (knihovnu) zúčastněnou v procesu načítání TIFFu nebo jeho georeferencování. Zkuste dočasně vypnout antivir, popř. resetovat nastavení Civilu nebo v nejhorším jeho opravnou instalaci.
Obě ty odlišně se chovající instalace mají stejné Update (service packy + hotfixy)?
|
|
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - arkance.world (podpora viz helpdesk.arkance-systems.cz) |
|
Mantlík
Možnosti příspěvku
Poděkování0
|
Tak jsem na ten stávkující civil nainstaloval update 1.3. pro Autocad a 0.1 pro Map -> a nic ... Ale zjistili jsme, že se ráno nainstalovala win. aktualizace KB5037724 (framework) - možná to je tím
|
|
J. Mantlík
|
|
Mantlík
Možnosti příspěvku
Poděkování0
|
Tak se mi nainstalovala stejná win aktualizace a u mně problém s ortofotkou není ... Ale já mám zatím civil 2023 Takže to u kolegyně vidím na opravnou instalaci ... (resetovat nastavení civilu mi nějak nic neříká) |
|
J. Mantlík
|
|
Vladimír Michl
Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Moderátor Arkance Systems Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Dodáváme produkty Autodesk Stav: Offline Bodů: 21687 |
Možnosti příspěvku
Poděkování0
|
Obnovit výchozí nastavení - zkuste, ale v tomto případě nejspíš nepomůže.
|
|
Arkance Systems s.r.o. - arkance.world (podpora viz helpdesk.arkance-systems.cz) |
|
Mantlík
Možnosti příspěvku
Poděkování0
|
Svátek práce se musí nejlépe oslavit prací ... - Obnovit výchozí nastavení jsem nezkoušel, ale nejspíš opravdu nepomůže - Opravnou instalaci mi to nikde nenabídne (ani při spuštění setup.exe, ani v ovládacích panelech win), jenom úplnou odinstalaci - Tak jsem tam zkoušel x různých souborů s geotiffy. V některých se geotiffy zobrazují, v jiných zas ne. - zkoušel jsem připojit zase X (jinde fungujících) geotiffů přímo a zase některé se připojily, jiné ne (že jsou prý nečitelné) - zkoušel jsem ortofotku připojit ne přes map ale jako "obyčejné" obrázky - a skončilo to hláškou (viz dole). U mne to je i v tomto případě bez problémů Asi opravdu nezbyde nic jiného, než kompletní odinstalace a nová instalace (a doufám, že nebude potřeba nějak čistit registry) |
|
J. Mantlík
|
|
Vladimír Michl
Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Možnosti příspěvku
Poděkování0
|
Problém může být jednak v samotném souboru - těch různých pod-verzí formátu TIFF je celá řada, některé mají dokonce licenční omezení - viz např. https://www.cadforum.cz/cz/qaID.asp?tip=4002 (ale to by se asi chovalo u všech instalací stejně). A jednak se pro načítání používají některé systémové knihovny a ty mohou být sdílené s jinými aplikacemi ve Windows - tak se může chovat instalace jinak podle toho, co vše je ještě na daném PC instalováno.
PS: také práci zdar! :-)
|
|
|
Mantlík
Možnosti příspěvku
Poděkování0
|
To mne také napadlo, ale - všechny soubory jsou z geoportálu Inspire, takže by formát měl být u všech stejný. - jako pokud by byl Civil závislý na tom, co je na počítači nainstalované, tak to by od Autodesku bylo .. (raději se nevyjadřovat). Ale na tom počítači jsou v zásadě jen Civil, Office, Thunderbird a Mozilla - na rozdíl od jiných, kde je toho víc Budu se duševně připravovat na odinstalaci, novou instalaci a hlavně nastavení ... Děkuji za Vaše reakce
|
|
J. Mantlík
|
|
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět | |
Přejít na fórum | Oprávnění fóra Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,653 sekund.