Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.000 registrovaných u nás, celkem 1.091.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
splonk ![]() CAD/BIM manager ![]() Přihlášen: 25.lis.2006 Lokalita: ČR (Pha) Používám: AutoCAD/ACA'21, '24, RVT'21, '24 Stav: Offline Bodů: 1273 |
![]() Zasláno: 13.zář.2018 v 13:21 |
dobry den
Mám dotaz ohledně nastavení prohlížeče pro klienta, a vůbec obecně... fungování. Na A360 nahraju model v revíru. Terén mám jako děláte soubor, připojen k objektu. Umí A360 to pak správně zobrazit? Mně se to zatz m nedaří. V nejhorším ty dva soubory, model, spojíme do jednoho ale... Dal: · V prohlížeči se dá nastavit, jak funguje myš, jak je osvětlená scéna atd. … chceme, aby se to každému otevřelo v nastavení, jaké zvolíme my. · Zakázat, aby ťuknutím vybírali entity – mají si jen prohlížet · Nastavit, aby se rovnou otevřelo v určitém pohledu, tj. sami si nadefinovat „home“ pohled Lze to prosím nějak nastavit už v A360 anebo je to věc každého uživatele který si to musí v prohlížeči nastavit sám? Děkuji za rychlé odpovědi JASponza |
|
JASponza
ACA (AutoCAD) 21, 24 RVT 21, 24 Win 10, 11 x64 |
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Moderátor ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21890 |
![]() |
Máte-li na mysli propojené modely Revitu, ta ty nelze kombinovat v bezplatném Vieweru, ale v prohlížečích v rámci "Team" aplikací (BIM360) to funguje.
Preference Viewer jsou nastavena v cookies, takže tím způsobem jdou i případně "přednastavit". Podobně další funkce Vieweru. Ten využívá platformu Forge a ta jde programovat pomocí API (např. javascript). Tím způsobem lze přidat nebo odebrat libovolné další funkce. Ale je třeba onen prohlížeč spouštět na vašem webu (přizpůsobené stránce).
|
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6201 |
![]() |
Dobrý den,
Pro případné zájemce jsem ochoten rád sdílet slepé cestičky i světlé uličky, na které jsem za poslední 2 roky při používání Autodesk Vieweru, A360 i BIM 360 přišel. Ovšem není to na klasický diskusní příspěvek. Upravil PepaR - 14.zář.2018 v 06:48 |
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Moderátor ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21890 |
![]() |
Platforma Forge Vieweru se stále vylepšuje a na jeho bázi už funguje řada aplikací doplňujících prostý CAD/BIM model o další informace - např. výsledky CFD simulace, FM data, real-time výstupy z čidel IoT apod.
Příklad nového vzhledu Vieweru se zjednodušeným ovládáním (přepněte oranžovou dvoušipkou na plný pohled):
|
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6201 |
![]() |
Přesně tak, docela dramaticky roste podpora Forge a využití jeho API, stejně jako možnosti jeho využití.
Holt jde to směrem do cloudu a už jen čekám, kdy i Revit nebo něco podobného bude fungovat podobně.
Upravil PepaR - 15.zář.2018 v 08:46 |
|
![]() |
|
splonk ![]() CAD/BIM manager ![]() Přihlášen: 25.lis.2006 Lokalita: ČR (Pha) Používám: AutoCAD/ACA'21, '24, RVT'21, '24 Stav: Offline Bodů: 1273 |
![]() |
DD,
dekuji na reakcich! Moje prozatimni poznatky... ikdyz jsem nestihl precist uplne vsechno o nabizenych sluzbach... Kdyz RVT soubor Objekt nahraju na A360 Drive, kliknu na nej, otevre se v prohlizeci s adresou "https://a360.autodesk.com/drive/app/root" a tam nevidim (v Revitu) pripojeny referencni soubor s terenem. Kdyz jsem si otevrel stranku "https://viewer.autodesk.com" tak mi to hlasilo, ze tam nemam nic ulozeneho,, dal jsem pridat soubor, vybral RVT OBjekt, dal Upload a vyskocilo ne mne okno s dotazem, zda k souboru nejsou pripojeny dalsi reference..., vybral jsem RVT Teren, upload probehl, kolecko se chvily tocilo a voala, model Objektu se zobrazil i s terenem :-). Tak nevim... mam v tom trosku zmatek... pamatuju, ze pred cca dvem mesici, kdyz jsem nahral model na A360, kliknul na nej, tak se i oteverel v prostredi Vieweru...??? Ono se to fakt rychle meni a ja uz nestiham vsechno (jako driv :-)). Ohledne cookies, jak psal pan Michl..., ano, je to logicke (a ted to mam i cerne na bilem :)). Diky! Panove diky JASponza
|
|
JASponza
ACA (AutoCAD) 21, 24 RVT 21, 24 Win 10, 11 x64 |
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Na adrese free Vieweru není žádné "úložiště" v pravém slova smyslu. Máte tam pod svým účtem jen poslední prohlížené modely, popř. sdílené pohledy s 30denní expirační lhůtou. Pro projektová úložiště je potřeba BIM 360 Docs (popř. BIM 360 Team) nebo Fusion Team a tam Viewer funguje i včetně všech vazeb a xrefů na uložené dokumenty.
Co se týče funkcí, je potřeba na Viewer hledět jednak jako na "produkt" (web aplikaci) a jednak jako na vývojářskou platformu pro uživatelské aplikace (součást Autodesk Forge).
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,305 sekund.