Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.500 registrovaných u nás, celkem 1.093.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
Koslubos ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 15.zář.2013 Lokalita: ČR (PA) Používám: Autodesk Inventor Stav: Offline Bodů: 36 |
![]() Zasláno: 19.čvc.2014 v 21:32 |
Zdravím,
Potřebuju se dostat k informacím o hmotnosti např. šestihranného šroubu určité velikosti a délky. Nemáte prosím někdo katalog od nějakého dodavatele, nebo nevíte, zda to nějaký dodavatel uvádí tyto hodnoty na netu a je to ke stažení? Potřebuji to alespoň pro základní šrouby, imbudy, matice a podložky. Nemám to ve strojnických tabulkách tištěných, ani elektronických a prošel jsem mnoho dodavatelů, ale položku hmotnosti např. 100 kusů nikdo neuvádí. = Nepovažují to za podstatné. Děkuji za jakoukoliv radu, či pomoc.
|
|
Díky předem. Luboš
|
|
![]() |
|
Cheff ![]() CAD/BIM manager ![]() Přihlášen: 19.led.2006 Lokalita: Czech Republic Používám: Inv 2013 Pro (SP2 Upd6), AutoCAD 2013 (SP2) Stav: Offline Bodů: 971 |
![]() |
To asi nezjistíte. Nejjednodušší by bylo kontaktovat přímo dodavatele a poprosit ho, zda-li by Vám tyto informace neposkytl (na jednotlivých baleních to bude).
Každopádně mě napadá otázka jak moc přesně to potřebujete vědět? Pokud máte k dispozici někoho s 3D softwarem, tak bych to viděl na jednoduchý model a z něj odečíst patřičnou hmotnost/i. Pokud tato možnost není, tak se uchýlit k Excelu a matematice (rozměry výrobce uvádí) - myslím, že by to mělo být dostatečné... Lepší řešení mě nenapadá. (Kromě nákupu daných položek a jednotlivého vážení) |
|
![]() |
|
vojre ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 29.čvc.2011 Lokalita: ČR (MS) Používám: Acad LT 2009 Stav: Offline Bodů: 1 |
![]() |
stavební rochlovy tabulky, kde pro jednotlivé šrouby, matice a podložky jsou váhy 1000 ks, už nikdo nepoužívá ??
|
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6204 |
![]() |
Ale to víte, že používá ;). Přijde mi, že ty staré jednosvazkové, i přes překotný vývoj stavebních materiálů, mají své nezastupitelné místo v knihovně každého stavaře.
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,332 sekund.