Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.500 registrovaných u nás, celkem 1.093.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
vendys ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 24.lis.2009 Lokalita: ČR (JM) Používám: Autocad,3ds max, VIZ Stav: Offline Bodů: 60 |
![]() Zasláno: 13.dub.2010 v 16:11 |
Můžete mi prosím poradit s dlouhodobým problémem, který nejsem schopna za nic vyřešit?
Při vybírání materiálu, se mi materiál zobrazí na "malé kuličce" na boku, už ale nikoli na velké kuličce a už vůbec ne na samotném materiálu, po jeho aplikaci. Materiál se mi po renderu pouze obarví a textura samotná není vidět. UVW map na to nemá vliv. Děkuji moc za každou radu! http://img0.imgup.eu/co.jpg |
|
![]() |
|
be_em ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 06.úno.2006 Lokalita: Slovensko Používám: Používal som AutoCAD 2004, 3ds max7. Teraz AcadLT Stav: Offline Bodů: 865 |
![]() |
Najprv skonštatujem že máte správne otvorené stredné okno, t.j. Material Editor. Tam si kliknite na prázny slot materiálu, t.j. "veľká sivá gulička" ... cez Material!Map Browser (okno v pravo) priradíte materiál vybranému slotu buď dvojklikom alebo ho pretiahnete na "veľkú sivú guličku". Material/MapBrowser zavrite.
V ľavom okne 3dsmax musíte mať príslušný objekt ktorému chcete priradiť materiál vybraný. Takže ak chcete objektu priradiť materiál v Material Editor (stredné okno) kliknite na ikonku vľavo (modrá gulička s čiernou šípkou) alebo ručne myškou pretiahnite materiál na daný objekt v 3ds max. Po tomto musí byť render už so správnym materiálom. Ak chcete aby bol materiál na objekte vidieť aj v okne 3ds max vybranému materiálu zapnite ikonku "modro/biela kocka". Dúfam že som neodpovedal až moc "po lopate" :-) Upravil be_em - 13.dub.2010 v 19:51 |
|
![]() |
|
be_em ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 06.úno.2006 Lokalita: Slovensko Používám: Používal som AutoCAD 2004, 3ds max7. Teraz AcadLT Stav: Offline Bodů: 865 |
![]() |
Pani, ale som si spomenul že toto sme už riešili niekedy v listopadu 2009 ... odvtedy žiadny pokrok???? Tu je link na starú tému:
Link |
|
![]() |
|
vendys ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 24.lis.2009 Lokalita: ČR (JM) Používám: Autocad,3ds max, VIZ Stav: Offline Bodů: 60 |
![]() |
Děkuji za odpověď. Ano vím o tom, že už jsem ten dotaz pokládala. Bohužel se ale potýkám se stále stejným problémem. Vím jak se materiál na vybraný objekt aplikuje, bohužel se na něm ale už nezobrazí, ani po zapnutí černobílé kostky, ani po vyrenderování materiálu. Na obrázku co jsem posílala, na té velké kuličce jde vidět, že materiál se ani tam nezobrazuje (kulička je jen hnědá a textura dřeva na ni vůbec není vidět), to stejně se mi pak objeví na objektu...
|
|
![]() |
|
![]() |
Lenže vy ten materiál dreva nemáte priradený ani materiálu v slote ... vidíte že sa to to volá "stones benedeti" a nie "wood bark" ... ďalší problém môže byť ten že textúru dreva musíte vidieť v slote DIFUSE (písmenko M) keď na to kliknete tak tam bude nahratý obyčajný obrázok s textúrou dreva. Pošlite mi na e-mail Vašu scénu a určite prídem na to kde je problém.
|
|
![]() |
|
![]() |
Psala jsem vám mail,ale nevím jestli jste ho četl. Nahraný obrázek tam je, ale co dál :(?
|
|
![]() |
|
![]() |
Pozeral som e-mail, ale nič tam od Vás nemám ... ale práve som si zmenil adresu na marcelbakos@gmail.com tak skúste ešte raz.
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 1,055 sekund.