ARKANCE - globální Platinum partner Autodesk ARKANCE | KONTAKT - CZ | SK | EN | DE
Již 10.000+ CAD tipů. Přes 118.500 registrovaných u nás, celkem 1.093.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků. Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor. Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

?
CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Téma uzavřenoMateriály- nezobrazují se

Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
vendys Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 24.lis.2009
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Autocad,3ds max, VIZ
Stav: Offline
Bodů: 60
Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Materiály- nezobrazují se
    Zasláno: 13.dub.2010 v 16:11
Můžete mi prosím poradit s dlouhodobým problémem, který nejsem schopna za nic vyřešit?
Při vybírání materiálu, se mi materiál zobrazí na "malé kuličce" na boku, už ale nikoli na velké kuličce a už vůbec ne na samotném materiálu, po jeho aplikaci. Materiál se mi po renderu pouze obarví a textura samotná není vidět. UVW map na to nemá vliv. Děkuji moc za každou radu!

http://img0.imgup.eu/co.jpg
Zpět nahoru
be_em Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 06.úno.2006
Lokalita: Slovensko
Používám:
Používal som AutoCAD 2004, 3ds max7. Teraz AcadLT
Bodů: 865
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 13.dub.2010 v 19:50
Najprv skonštatujem že máte správne otvorené stredné okno, t.j. Material Editor. Tam si kliknite na prázny slot materiálu, t.j. "veľká sivá gulička" ... cez Material!Map Browser (okno v pravo) priradíte materiál vybranému slotu buď dvojklikom alebo ho pretiahnete na "veľkú sivú guličku". Material/MapBrowser zavrite.

V ľavom okne 3dsmax musíte mať príslušný objekt ktorému chcete priradiť materiál vybraný.

Takže ak chcete objektu priradiť materiál v Material Editor (stredné okno) kliknite na ikonku vľavo (modrá gulička s čiernou šípkou) alebo ručne myškou pretiahnite materiál na daný objekt v 3ds max. Po tomto musí byť render už so správnym materiálom.

Ak chcete aby bol materiál na objekte vidieť aj v okne 3ds max vybranému materiálu zapnite ikonku "modro/biela kocka".

Dúfam že som neodpovedal až moc "po lopate" :-)

Upravil be_em - 13.dub.2010 v 19:51
Zpět nahoru
be_em Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Používám:
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 13.dub.2010 v 20:09
Pani, ale som si spomenul že toto sme už riešili niekedy v listopadu 2009 ... odvtedy žiadny pokrok???? Tu je link na starú tému:

Link
Zpět nahoru
vendys Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Používám:
Autocad,3ds max, VIZ
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 14.dub.2010 v 10:32
Děkuji za odpověď. Ano vím o tom, že už jsem ten dotaz pokládala. Bohužel se ale potýkám se stále stejným problémem. Vím jak se materiál na vybraný objekt aplikuje, bohužel se na něm ale už nezobrazí, ani po zapnutí černobílé kostky, ani po vyrenderování materiálu. Na obrázku co jsem posílala, na té velké kuličce jde vidět, že materiál se ani tam nezobrazuje (kulička je jen hnědá a textura dřeva na ni vůbec není vidět), to stejně se mi pak objeví na objektu...
Zpět nahoru
be_em Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Používám:
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 14.dub.2010 v 11:37
Lenže vy ten materiál dreva nemáte priradený ani materiálu v slote ... vidíte že sa to to volá "stones benedeti" a nie "wood bark" ... ďalší problém môže byť ten že textúru dreva musíte vidieť v slote DIFUSE (písmenko M) keď na to kliknete tak tam bude nahratý obyčajný obrázok s textúrou dreva. Pošlite mi na e-mail Vašu scénu a určite prídem na to kde je problém.
Zpět nahoru
vendys Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Používám:
Autocad,3ds max, VIZ
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.dub.2010 v 14:05
Psala jsem vám mail,ale nevím jestli jste ho četl. Nahraný obrázek tam je, ale co dál :(?
Zpět nahoru
be_em Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Používám:
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.dub.2010 v 18:03
Pozeral som e-mail, ale nič tam od Vás nemám ... ale práve som si zmenil adresu na marcelbakos@gmail.com tak skúste ešte raz.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 11457:Proč mi A360 Viewer resp. BIM 360 Team nezobrazují materiálové textury na fasádě?
Tip 11615:Rozložené kotvy a šrouby nezobrazují označení jednotlivého dílu ve výkazu materiálu.
Tip 9151:Showcase mi přestal načítat materiály z DWG modelů.
Tip 12482:Revit mi najednou otevírá Prohlížeč materiálů velmi pomalu.
Tip 6975:VIPProblém s dialogem vlastností modelu zobrazení Topobase.
Tip 13647:VIPJak ve Fusion 360 obnovit zobrazení zpráv skrytých volbou "Toto již neukazovat"?

Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel

Stránka byla vygenerována za 1,055 sekund.