Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.500 registrovaných u nás, celkem 1.094.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
Stránka <12 archiv |
Autor | |
Biolit ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 09.bře.2007 Lokalita: ČR (MS) Používám: 3dsmax Stav: Offline Bodů: 162 |
![]() |
be_em: s tim se da jen souhlasit. Kdyz clovek chce, tak se nauci s cimkoliv.
Pane Riha, urcite bych ted s vami mohl vezt zabomysi valku ve stylu, ze svyma rukama stejne uridite jen to jedno volvo. Ale jednak nejsem fanda techto sportu a druhak je to zbytecne, protoze oba programy Max vs. Artlantis jsou urceny pro rozdilnou sortu uzivatelu a vysledek z obou programu je kvalitativne hodne odlisny. Navic je samozrejme, ze kazdy si budeme hajit ten svuj zabehly program nebo system prace a vidi ho jako ten nejidealnejsi. Asi bych toto prenechal na samotne uzivatelce, at si sama zvazi co vlastne ve skutecnosti potrebuje. Oba jsme prispeli svymi nazory z ruznych uzivatelskych pohledu, tak snad to uzivatelce pomuze pri vyberu. |
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6206 |
![]() |
Musím se pana Říhy zastati, neb i já jsem musel seznati,
že jako uživatel přecházající z 2D CADu,
to že vlastním Ferrari nemusí znamenat vyhrát hned první cenu.
Proto raději sednu do Volva, která má méně cuplíků
a budu si užívat jízdy a požitek okamžiku.
Často Ti co začínají na "vymakanějším" stroji, velice brzo skončí ve hnoji.
Ale teď vážně, znám spoustu lidí co se naučili rovnou na 3D Studiu, ale znám taky spoustu co na něm skončily, protože jich to prokousávání se přestalo bavit. Není to o tom dohadovat se který software je lepší, každý z nich má své pro a proti a ať už budete dělat v kterémkoliv tak by práce měla především bavit. Upravil PepaR - 12.říj.2009 v 20:28 |
|
![]() |
|
petralak ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 01.říj.2008 Lokalita: ČR (Pha) Používám: AutoCAD Stav: Offline Bodů: 10 |
![]() |
tak po dlouhem premysleni co a jak jsem to prozatimne vyresila tim nejjednodussim zpusobem, tedy stahla jsem sketchup s tim, ze si v klidu ohmatam co a jak funguje, jestli mi to bude bavit a nasledne se posunu o krok dal...
zima uz zacala a vypada ze bude dlouha, takze casu snad bude dost, zatim muzu rict, ze mi to velice bavi jinak stale dekuji za vase dalsi a dalsi prispevky neb mam porad v planu se nasledne posunout dal a urcite mi tim pomahate, dekuji |
|
![]() |
|
abas ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 26.říj.2009 Lokalita: ČR (Pha) Používám: Autocad 2009 Stav: Offline Bodů: 25 |
![]() |
moc hezka diskuse, auta a tak... .-). Mam naprosto jednoznacnou zkusenost, ze nezalezi na tom, co ridite, ale kam se chcete dostat a jak si to chcete "uzit". Ale abych byl konkretni... budete-li neco navrhovat, a pak vizualizovat, nakonec prezentovat a hotovo, mate kliku. Velikou kliku. Ja pracuju ve vystavarine a musim zhmotnit architektovu myslenku, zkonstruovat funkcni a presny model, vizualizovat obrazky pro klienta, predelavat obrazky dle klientovych pozadavku, predelavat model dle provoznich moznosti firmy, upravovat model dle financnich pozadavku obchodnika, upravovat model dle noveho prani architekta (malokdy se "trefi" napoprve), mezitim opet vizualizace pro klienta, cele kolecko se treba i dvakrat otoci znovu, abych pak nakonec z toho stejneho modelu vygeneroval pudorysy, pohledy, rezy, skladby prvku a sestavy prvku... Dovedete si predstavit, ze bych to mel nekam importovat a vizualizovat nekde jinde??...pro mne naprosto neprijatelny pozadavek. Schopnost "holeho" autocadu zvladnout vsechny tyto funkce je pro me naprosto nenahraditelna, prave diky moznosti zpetne editace jakekoli casti projektu. Neboli - jsem ten jeden z mala, ktery vsadil na siroky zaber, misto uzke specializace. Martin
|
|
![]() |
|
be_em ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 06.úno.2006 Lokalita: Slovensko Používám: Používal som AutoCAD 2004, 3ds max7. Teraz AcadLT Stav: Offline Bodů: 865 |
![]() |
... máte síce úplnu pravdu, ale ja si to zase neviem predstaviť robiť v jednom programe a už tobôž nie v holom AutoCAD-e. Podľa mňa sa kvalitná vizualizácia v AutoCAD-e nedá urobiť! :-( .... ale verím tomu, že takáto doba prijde, že na "všetko" bude jeden soft, Revit sa o to už snaží nejakú dobu ale zatiaľ je nepochopiteľne komplikovaný! :-(
|
|
![]() |
|
hynekn ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 13.lis.2006 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ADT 3 Stav: Offline Bodů: 49 |
![]() |
Pokud nechcete opustit bezpečnou půdu AutoCADu a chcete rendrovat o něco lépe než AutoCAD sám, můžete rendrovat s pomocí renderů třetích stran, které běží (jakokdyž) uvnitř AutoCADu. Třeba Accurender
|
|
Hynek
|
|
![]() |
|
abas ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 26.říj.2009 Lokalita: ČR (Pha) Používám: Autocad 2009 Stav: Offline Bodů: 25 |
![]() |
Rozhodne bych si netroufnul tvrdit, ze moje vizualizace jsou ty nejkrasnejsi pod sluncem...ani zdaleka ne. Ale tak spatny opravdu nejsou. Je to proste kompromis mezi kvalitou a funkcionalitou.
|
|
![]() |
|
be_em ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 06.úno.2006 Lokalita: Slovensko Používám: Používal som AutoCAD 2004, 3ds max7. Teraz AcadLT Stav: Offline Bodů: 865 |
![]() |
no božechráň ani ja som netvrdil že by boli zlé ... každopádne keď raz vyskúšate vizualizovať v 3ds max prípadne v Cinema4D ... potom je ozaj ťažko sa vrátiť k niečomu inému
... ale chcel by som vidieť vizošku z holého AutoCAD-u, ak môžte tak ju sem dajte Upravil be_em - 27.říj.2009 v 11:44 |
|
![]() |
|
![]() |
Editovani zpravy uz na email neprijde, takze se omlouvam, ze jsem nereagoval, nevedel jsem, ze jste pokracoval v rozhovoru. Tak treba tahle...klasicky pripad, dvakrat predelavane .-). Pochopitelne je to trochu dodelany ve Photoshopu - svetla, lidi... http://www.abasatelier.com/klient/bimbo/cad/RENDER4.jpg |
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
Stránka <12 archiv |
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,188 sekund.