ARKANCE - globální Platinum partner Autodesk ARKANCE | KONTAKT - CZ | SK | EN | DE
Již 10.000+ CAD tipů. Přes 118.500 registrovaných u nás, celkem 1.094.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků. Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor. Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

?
CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Téma uzavřenoVizualizace

Odpovědět Odpovědět Stránka  <12 archiv
Autor
Biolit Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 09.bře.2007
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
3dsmax
Stav: Offline
Bodů: 162
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.říj.2009 v 20:21
be_em: s tim se da jen souhlasit. Kdyz clovek chce, tak se nauci s cimkoliv.

Pane Riha, urcite bych ted s vami mohl vezt zabomysi valku ve stylu, ze svyma rukama stejne uridite jen to jedno volvo. Ale jednak nejsem fanda techto sportu a druhak je to zbytecne, protoze oba programy Max vs. Artlantis jsou urceny pro rozdilnou sortu uzivatelu a vysledek z obou programu je kvalitativne hodne odlisny. Navic je samozrejme, ze kazdy si budeme hajit ten svuj zabehly program nebo system prace a vidi ho jako ten nejidealnejsi. Asi bych toto prenechal na samotne uzivatelce, at si sama zvazi co vlastne ve skutecnosti potrebuje. Oba jsme prispeli svymi nazory z ruznych uzivatelskych pohledu, tak snad to uzivatelce pomuze pri vyberu.
Zpět nahoru
PepaR Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 29.lis.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
ruky a hlavu (občas ;)
Bodů: 6206
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.říj.2009 v 20:22
Musím se pana Říhy zastati, neb i já jsem musel seznati,
že jako uživatel přecházající z 2D CADu,
to že vlastním Ferrari nemusí znamenat vyhrát hned první cenu.

Proto raději sednu do Volva, která má méně cuplíků
a budu si užívat jízdy a požitek okamžiku.

Často Ti co začínají na "vymakanějším" stroji, velice brzo skončí ve hnoji.

Ale teď vážně, znám spoustu lidí co se naučili rovnou na 3D Studiu, ale znám taky spoustu co na něm skončily, protože jich to prokousávání se přestalo bavit. Není to o tom dohadovat se který software je lepší, každý z nich má své pro a proti a ať už budete dělat v kterémkoliv tak by práce měla především bavit.

Upravil PepaR - 12.říj.2009 v 20:28
Zpět nahoru
petralak Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 01.říj.2008
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD
Bodů: 10
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 13.říj.2009 v 11:52
tak po dlouhem premysleni co a jak jsem to prozatimne vyresila tim nejjednodussim zpusobem, tedy stahla jsem sketchup s tim, ze si v klidu ohmatam co a jak funguje, jestli mi to bude bavit a nasledne se posunu o krok dal...
zima uz zacala a vypada ze bude dlouha, takze casu snad bude dost, zatim muzu rict, ze mi to velice bavi
jinak stale dekuji za vase dalsi a dalsi prispevky neb mam porad v planu se nasledne posunout dal a urcite mi tim pomahate, dekuji
Zpět nahoru
abas Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 26.říj.2009
Používám:
Autocad 2009
Bodů: 25
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.říj.2009 v 00:58
moc hezka diskuse, auta a tak... .-). Mam naprosto jednoznacnou zkusenost, ze nezalezi na tom, co ridite, ale kam se chcete dostat a jak si to chcete "uzit". Ale abych byl konkretni... budete-li neco navrhovat, a pak vizualizovat, nakonec prezentovat a hotovo, mate kliku. Velikou kliku. Ja pracuju ve vystavarine a musim zhmotnit architektovu myslenku, zkonstruovat funkcni a presny model, vizualizovat obrazky pro klienta, predelavat obrazky dle klientovych pozadavku, predelavat model dle provoznich moznosti firmy, upravovat model dle financnich pozadavku obchodnika, upravovat model dle noveho prani architekta (malokdy se "trefi" napoprve), mezitim opet vizualizace pro klienta, cele kolecko se treba i dvakrat otoci znovu, abych pak nakonec z toho stejneho modelu vygeneroval pudorysy, pohledy, rezy, skladby prvku a sestavy prvku... Dovedete si predstavit, ze bych to mel nekam importovat a vizualizovat nekde jinde??...pro mne naprosto neprijatelny pozadavek. Schopnost "holeho" autocadu zvladnout vsechny tyto funkce je pro me naprosto nenahraditelna, prave diky moznosti zpetne editace jakekoli casti projektu. Neboli - jsem ten jeden z mala, ktery vsadil na siroky zaber, misto uzke specializace.  Martin
Zpět nahoru
be_em Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 06.úno.2006
Lokalita: Slovensko
Používám:
Používal som AutoCAD 2004, 3ds max7. Teraz AcadLT
Bodů: 865
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.říj.2009 v 07:35
... máte síce úplnu pravdu, ale ja si to zase neviem predstaviť robiť v jednom programe a už tobôž nie v holom AutoCAD-e. Podľa mňa sa kvalitná vizualizácia v AutoCAD-e nedá urobiť! :-( .... ale verím tomu, že takáto doba prijde, že na "všetko" bude jeden soft, Revit sa o to už snaží nejakú dobu ale zatiaľ je nepochopiteľne komplikovaný! :-(
Zpět nahoru
hynekn Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 13.lis.2006
Používám:
ADT 3
Bodů: 49
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.říj.2009 v 09:17
Pokud nechcete opustit bezpečnou půdu AutoCADu a chcete rendrovat o něco lépe než AutoCAD sám, můžete rendrovat s pomocí renderů třetích stran, které běží (jakokdyž) uvnitř AutoCADu. Třeba Accurender
Hynek
Zpět nahoru
abas Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Používám:
Autocad 2009
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.říj.2009 v 09:30
Rozhodne bych si netroufnul tvrdit, ze moje vizualizace jsou ty nejkrasnejsi pod sluncem...ani zdaleka ne. Ale tak spatny opravdu nejsou. Je to proste kompromis mezi kvalitou a funkcionalitou. 
Zpět nahoru
be_em Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 06.úno.2006
Lokalita: Slovensko
Používám:
Používal som AutoCAD 2004, 3ds max7. Teraz AcadLT
Bodů: 865
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.říj.2009 v 11:12
no božechráň ani ja som netvrdil že by boli zlé ... každopádne keď raz vyskúšate vizualizovať v 3ds max prípadne v Cinema4D ... potom je ozaj ťažko sa vrátiť k niečomu inému

... ale chcel by som vidieť vizošku z holého AutoCAD-u, ak môžte tak ju sem dajte

Upravil be_em - 27.říj.2009 v 11:44
Zpět nahoru
abas Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Používám:
Autocad 2009
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.lis.2009 v 15:53

Editovani zpravy uz na email neprijde, takze se omlouvam, ze jsem nereagoval, nevedel jsem, ze jste pokracoval v rozhovoru. Tak treba tahle...klasicky pripad, dvakrat predelavane .-). Pochopitelne je to trochu dodelany ve Photoshopu - svetla, lidi...

http://www.abasatelier.com/klient/bimbo/cad/RENDER4.jpg

Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 5366:VIPJak zvýšit výkon renderingu v Revitu?
Tip 3374:VIPJak použít Autodesk VIZ pro vizualizace 3D modelů z Autodesk Revit?
Tip 10983:AutoCAD mi v ribbonu nenabízí kartu Vizualizace s funkcemi pro rendering.
Tip 11112:VIPExport obrázku modelu/sestavy Inventoru ve vysokém rozlišení.
Tip 5874:VIPVytvoření 3D hmoty terénu (okraje+podloží) v Civil 3D.
Tip 5392:VIPVizualizace 3D modelu Inventoru s roztřesenými hranami.

Odpovědět Odpovědět Stránka  <12 archiv

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel

Stránka byla vygenerována za 0,188 sekund.