Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.500 registrovaných u nás, celkem 1.095.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
zisoun ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 25.pro.2006 Lokalita: ČR (SČ) Používám: AutoCAD LT 2007 Stav: Offline Bodů: 232 |
![]() Zasláno: 14.dub.2007 v 12:30 |
Vytvořím si makro nebo textové pole v DIESELu a výsledkem je např. nějaká souřadnice, plocha nebo délka jako desetinné číslo.
1. Zobrazí se standartně s desetinnou tečkou. Jde to nějak upravit,aby se zobrazovala čárka? 2. Přesnost si nastavím na 3 deset. místa, ale potlačuje mi to koncové nuly (např. 1.500 se zobrazí jako 1.5 nebo 1.000 jako 1). Jde to upravit tak, aby se zobrazovaly i koncové nuly? |
|
Zisounek
|
|
![]() |
|
zisoun ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 25.pro.2006 Lokalita: ČR (SČ) Používám: AutoCAD LT 2007 Stav: Offline Bodů: 232 |
![]() |
Problém s potlačením nul jsem už vyřešil. Nevím jak to spolu souvisí, ale stačilo odškrtnout v kotovacích stylech u primárních jednotek "potlačení koncových nul".
|
|
Zisounek
|
|
![]() |
|
![]() |
Tak jsem to chtěl trochu obejít a po vytvoření všech hodnot změnit desetinnou tečku na čárku pomocí příkazu najít, kde jsem chtěl ve všech hodnotách nahradit tečku čárkou a ono mi to nahrazuje čárkou i znaménka + a -. Tzn. např. číslo +3.245 mi změní na ,3,245 nebo +-0.000 dokonce na ,,0,000. Nevíte někdo proč to dělá?
|
|
Zisounek
|
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Moderátor ![]() ![]() ARKANCE Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21915 |
![]() |
Tečka je žolíkový znak, je třeba to udělat takto:
|
|
![]() |
|
![]() |
Ano, takto to funguje správně. Děkuji
|
|
Zisounek
|
|
![]() |
|
Ferdinand ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (JM) Používám: AutoCAD2004 (EN) na Windows XP Stav: Offline Bodů: 1906 |
![]() |
No a nevede k výsledku nastavit v kótovacím stylu u Primary Units Decimal Separator namísto ´.´(period) na ´,´(comma) - když už to s nulama zabralo?
|
|
-FerTh-
|
|
![]() |
|
![]() |
To právě ne. Čárku tam mám nastavenou odjakživa. Tu mám nastavenou všude.
|
|
Zisounek
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,156 sekund.