ARKANCE - globální Platinum partner Autodesk ARKANCE | KONTAKT - CZ | SK | EN | DE
Registrujte se na 22. ročník konference CADfórum 2025 - 30.9. Zámek Valeč.
Přes 119.000 registrovaných u nás, celkem 1.097.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků. Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor a aktualizovaný Generátor čarových kódů.
Registrujte se na konferenci CADfórum 2025 - automatizace navrhování
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

?
CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Téma uzavřenoKótování

Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
clliford Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 30.říj.2008
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ADT2008
Stav: Offline
Bodů: 40
Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Kótování
    Zasláno: 30.říj.2008 v 18:36
Chtěl jsem se zeptat jakým způsobem můžu kótovat stavební výkresy. Zaslechl jsem, že jakékoli popisy, kóty a značky se kreslí do Xrefových výkresů daného patra stavebního výkresu. Ale když budu chtít kótovat Xref tak to přece nejde. A když okótuji stavební výkres a k´ty zkopíruji do daného Xrefu tak se mi objeví defekt.
Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 04.říj.2004
Používám:
ACAD ->2021, Revit ->2022
Bodů: 3946
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 31.říj.2008 v 09:33
Kotovat xrefy jde bez problémů, co vám tam nejde? Kopírovat kóty z výkresu do výkresu opravdu někdy přináší problémy, hlavně u natočených UCS. A nedoporučuji zapínat asociativitu kót.
Zpět nahoru
clliford Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Používám:
ADT2008
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 31.říj.2008 v 12:16
Super, v Xrefu mi to už funguje, ale měl bych ještě jeden dotaz ohledně kótování. Jakým způsobem nastavím zobrazování výšky otvorů, když dám upravit styl k´ty AEC a ve vlastnostech Zobrazit výšky otvorů tak mi to nefunguje. Potom jsem se chtěl ještě zeptat jakým způsobem zobrazím kóty parapetu u okna. Děkuji
Zpět nahoru
zdrk Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 03.kvě.2007
Lokalita: ČR (KV)
Používám:
Začínám bojovat s AutoCad 2015 respektive BDS 2015
Bodů: 1803
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 31.říj.2008 v 13:17
Parapet zadat ručně úpravou kóty nebo přes nástavbu CADKON DT+.
Zpět nahoru
clliford Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Používám:
ADT2008
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 31.říj.2008 v 14:28
A pokud nemám Cadkon DT+ a mám jen ADT 2008, tak se mi kóty parapetu nezobrazí?? A ještě jednou bych se chtěl zeptat jakým způsobem můžu zobrazit výšku otvorů. Ještě bych měl několik dotazů ohledně kótování. Kdybych chtěl přepsat nějakou hodnotu kótu, jakým způsobem?? Když si vytvořím styl kóty pro vniřní a vnější kótování tak se mi ty styly tlučou. Pokud okótuji fasádu stylem kterým jsem si zvolil, a potom okótuji vnitřní stěny jiným stylem, tak se mi změní kóty na fasádě, nevím co s tím. Díky
Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 04.říj.2004
Používám:
ACAD ->2021, Revit ->2022
Bodů: 3946
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 31.říj.2008 v 15:05
Poku používáte AEC koty, tak musíte mít pro každý typ zvláštní styl. Jak se tlučou? Přepis kót je možný, default text je značen <> ve Vlastnostech, namísto toho tam můžete napsat cokoliv. Pokud potřebujete přepisovat AEC koty, tak přes Override Text & Lines.

Upravil Peter Jirat - 31.říj.2008 v 15:06
Zpět nahoru
clliford Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Používám:
ADT2008
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 03.lis.2008 v 09:22
Pro každý typ kóty mám vytvořený svůj vlastní styl, ale pokud použiji jeden např. na vnější kóty a potom použiji další vytvořený styl pro vnitřní kóty tak se mi ty vnější kóty změní na úprava obsahu vnitřích kót. Např. se mi na fasádě začnou kótovat i příčky, což je špatně. A ještě bych se ještě jednou chtěl zeptat, jakým způsobem můžu určit výšku otvoru a parapetu u kót.
Zpět nahoru
Fishaa Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 16.kvě.2008
Lokalita: ČR (ÚL)
Používám:
Autocad 2008LT, Autocad Architecture 2009
Bodů: 7
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.úno.2009 v 14:25

Pokud jde o kotování otvorů :kota aec, pravé tlačítko, styly kot, vybrat styl, vlastnosti zobrazení, ikona vpravo "upravit vlastnosti zobrazení", záložka "další" a tam to jeBig%20smile.

Zdali někdo poskytne polopatický návod jak nastavit automatické kotování parapetů tak prosím napište. Budu se klanět.

Zpět nahoru
mmetrix Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 01.čvc.2008
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
autoCAD2008
Bodů: 16
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.čer.2009 v 22:26
Dobrý den, mám acad Architecture 2008 cz bez jakýchkoliv upgradů a chtěl bych po někom jestli by mi někdo neposlal šablonu, ve které by byli nastavené kóty AEC které umí kótovat dveře, okna, otvory podle české čsn (nebo tomu aspon trochu podobný stylopis) děkuji, zašlete mi prosím na marek.loucej@email.cz, děkuji
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 14144:VIPPodtržené kóty v přerušených pohledech Inventoru (iLogic).
Tip 9885:VIPJak zamezit kótování směru toku média na výkresu isometrie?
Tip 4669:VIPJak zvýšit přesnost odměřování (kótování) v DWF Composeru (Design Review)?
Tip 4022:VIPJak přenést kótu z modelového do výkresového prostoru?
Tip 2183:VIPJak v kótě plochy použít skutečný horní index (m2)?
Tip 1327:VIPJakou proměnnou nastavit mezeru jako oddělovač tisíců v kótování AutoCADu ("1 260,89")?

Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel

Stránka byla vygenerována za 0,297 sekund.