ARKANCE - globální Platinum partner Autodesk ARKANCE | KONTAKT - CZ | SK | EN | DE
Registrujte se na 22. ročník konference CADfórum 2025 - 30.9. Zámek Valeč.
Přes 119.000 registrovaných u nás, celkem 1.098.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků. Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor a aktualizovaný Generátor čarových kódů.
Registrujte se na konferenci CADfórum 2025 - automatizace navrhování
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

?
CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Téma uzavřeno2D AutoCAD2010 nebo 2011? obojí je zbyteč

Odpovědět Odpovědět Stránka  12> archiv
Autor
netdesigner Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 10.led.2011
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
AutoCAD2011
Stav: Offline
Bodů: 2
Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: 2D AutoCAD2010 nebo 2011? obojí je zbyteč
    Zasláno: 10.led.2011 v 14:54
Nemohu si pomoct, ale musím zde prezentovat né jen můj názor. S kreslením na AutoCADu mám již 12leté zkušenosti - začínal jsem na velmi ořezané a nepružné verzi AutoCADu 2000LT. Potom na plné verzi 2000, poté na plné 2002, atd.., atd.. až po plnou verzi AutoCAD2011. Pokud vše porovnám s užitnou hodnotou a skutečnym efektivnim využitím pro 2D kreslení včetně 3D - plně dostačuje verze AutoCAD 2002 v plné verzi. Všechny další produkty jsou přeplácané zbytečnými funkcemi nehledě na to, že neúměrně a mnohdy i nesmyslně zatěžují HW. Neexistují žádné reálné výhody novějších verzí v poměru užitné hodnoty tohoto SW produktu nehledě na to, že AC2002 vám krásně poběží už na PENTIU taktovaném na 800MHz s 32MB grafikou!!!
Zpět nahoru
Buba Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 05.říj.2005
Lokalita: Slovensko
Používám:
AEC Collection
Bodů: 1692
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 10.led.2011 v 15:36
Podľa mňa je to len vecou názoru. Ja pracujem s AutoCADom asi tak od roku 1992 a s 2010 som veľmi spokojná. V každej novej verzii som zatiaľ našla nejaké vylepšenia, ktoré využívam a zvyšujú moju produktivitu práce.
Na druhej strane, s každou novou verziou ich je len o málo viacej, ale zatiaľ mi stáli za to (okrem 2008 a 2009) Možno by stačilo Subscription platiť raz za 5 rokov a zvyšné upgrades by boli vrámci predplatného. 
Zpět nahoru
PepaR Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 29.lis.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
ruky a hlavu (občas ;)
Bodů: 6206
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 10.led.2011 v 15:36
Netvrdím, že každá verze za něco stojí, neboť tato skutečnost je odvislá od způsobu práce uživatele a jak moc využije potenciál nabízených funkcí. Nicméně dovolím si tvrdit, že ač byla verze 2002 oproti 2000 mnohem stabilnější verzí, tak že třeba od verze 2006 a výše se vyplatí upgradovat na novější verzi, již třeba jen kvůli dynamickým blokům.

PS: Pamětnicí mi jistě dají zapravdu, že nejvetší novinkou AutoCADu byla implementace podpory zoomování na kolečko ve verzi 2000. ;)
Zpět nahoru
Rostislav Říha Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 03.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACA 2010
Bodů: 1615
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 10.led.2011 v 20:09
Původně odeslal(a) PepaR PepaR napsal(a):

Pamětnicí mi jistě dají zapravdu, že nejvetší novinkou AutoCADu byla implementace podpory zoomování na kolečko ve verzi 2000. ;)
nevím, podle mne základní přínos 2000ky byla podpora MDI.

1. Záleží na způsobu práce - pokud někdo kreslí v čarách třeba projekty stavařských profesí a dělá sám na sebe, tak mu toho upgrade opravdu moc nepřinese. Pokud ale někdo používá nadstavbu (ACA), tak v každé verzi najde něco, co mu život usnadní. Pokud je někdo firma a ne jednotlivec, tak se investice do upgrade rozpouští a nebolí tolik.
  2. Celé je to jen otázka peněz: dostáváme za subscription dost velkou přidanou hodnotu? Když se ohlédnu zpět, tak smysluplné by bývalo bylo skákat po verzích 2000 - 2006 - 2010. Jsme firma <10 licencí, máme CAD Managera... neumím to teď spočítat přesně, ale i tak jsem si jist:
    1. Autodesk to má určitě spočítané tak, že by nám bývaly upgrady vyšly dráž, než subscription.
    2. Subscription i upgrade jsou nechutně drahé na to, že nedošlo k žádné zásadní změně.
    3. Aby se mi celý model subscription líbil a akceptoval jsem ho nejen jako "menší zlo", tak bych rád viděl tu přidanou hodnotu: podle mne by za to, že subscription platím, mělo být k dispozici více doplňků.
Rostislav Říha
Zpět nahoru
Petr Bláha Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 27.čer.2005
Používám:
AutoCAD R14=>2021 CZ, Revit B/A 7.0=>2021 CZ
Bodů: 571
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 10.led.2011 v 23:39
ad. 2) Mluvíte mi z duše, neslušně se tu mluvit nemá.

Ono celý model Subscription je založen na tom, že nějaký chytrák vymyslel náramný model, jak ze zákazníků dostat peníze za upgrade ještě před tím, než-li si ho koupí. Geniální myšlenka, takhle se dělají ty "melouny" :-)
SS vám také více sváže ruce v tom, zda si upgrade pořídíte nebo ne. Dříve všichni hezky čekali na novou verzi, tu si vyzkoušeli a pokud měla skutečně přínos úměrný ceně, tak si jí teprve koupili. To trochu motivovalo vývoj kupředu ... mizerná verze = mizerný prodej. Dnes již vývoj motivují jiné věci, ale pokrok kupředu to je čím dál tím méně.
Na rok 2011 jsem SS platil se zaťatými zuby. Rok 2012 bude pravděpodobně konec SS u nás - přechod na ugrady ob 3-4 verze podle snahy vývojářů. Nebude-li upgrade, bude holt stará verze nebo jiný produkt.

ad. 3) Mě by snad už stačilo i to, aby opravovali bugy a vylepšení nespočívalo v tom, že funkce z Express Tools přehodí do standardního menu.

Stále je AutoCAD nadstandardní produkt a v oblasti .DWG kreslítek je výkonově bezkonkurenční, ale začíná to být drahá sranda

Upravil Petr Bláha - 10.led.2011 v 23:42
Zpět nahoru
Rostislav Říha Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 03.říj.2004
Používám:
ACA 2010
Bodů: 1615
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.led.2011 v 00:08
Původně odeslal(a) Petr Bláha Petr Bláha napsal(a):

Dříve všichni hezky čekali na novou verzi, tu si vyzkoušeli a pokud měla skutečně přínos úměrný ceně, tak si jí teprve koupili. To trochu motivovalo vývoj kupředu ... mizerná verze = mizerný prodej
nebuďte smutnej.
V BBC byl nedávno rozhovor s americým politologem. Bavili se mj. o zastupitelské demokracii a důvěře v ní v USA - jestli lidem v USA nevadí, že politici slibují jedno a pak dělají druhé (viz české volby a jejich výsledek). Ten člověk říkal (parafrázovaně): "Víte, pokud je kultura naší země definována tím, že každý má doma pistoli, tak se nemusíme bát, že by nás politici nakonec neposlechli."
A to platí i na Subscription. Jde jen o přístup každého - nakonec se to ukáže.
Rostislav Říha
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
ARKANCE

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Implementujeme řešení Autodesk
Bodů: 21965
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.led.2011 v 00:10
Trochu problém je v tom, že žádný upgrade "ob 3 verze" nebo "ob 4 verze" neexistuje, takže pořád Subscription zůstává nejlevnější cestou (viz porovnávací kalkulačka) k novým verzím, i když je budete instalovat třeba ob dvě verze.

"Motivační" funkce upgradů je určitě důležitá, ale věřte že funguje i u Subscription. Ono jakékoliv "hlasování peněženkou" funguje velmi dobře.

Hlavně pro "netdesigner": užitná hodnota a přínosy jsou hodně individuální, těžko takto zevšeobecňovat. Hlavně ale neporovnávejte jen čísla verzí - jste si jist, že by vaše práce nebyla efektivnější v profesním CADu (AutoCAD Architecture, Mechanical, Map..., nebo dokonce Inventor, Revit)? Ať už jakékoliv verze. Těch uživatelů holého AutoCADu už mnoho let ubývá právě ve prospěch jeho profesních verzí. Právě tam je skok v produktivitě, ne v tom zda verze N+1 má 10 nebo 50 nových příkazů.

Vladimír Michl (moderátor)
ARKANCE CZ - arkance.world
(podpora viz helpdesk.arkance-systems.cz)
Zpět nahoru
Jan Rais Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 30.zář.2004
Lokalita: Czech Republic
Používám:
AutoCAD, Inventor
Bodů: 171
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 23.led.2011 v 16:31

S AutoCADem se zaměřením na strojírenství mám zkušenost od roku 1989 a nakreslil jsem nepočítaně technických výkresů. Na 2D kreslení to je opravdu, jak píše Petr Bláha, nadstandardní produkt.

Než v Autodesku vymysleli Subscription, tak byl vývoj opravdu znát, co verze to pořádná novinka, která CAD posunula o značný kus dopředu. Když se k tomu přikoupila strojírenská nadstavby MechSoft Profi (kterou dělali opravdu profíci a strojaři), tak to byl bezkonkurenčně nejlepší program pro strojařinu ve 2D.

Potom to ovšem začalo jít z kopce. MechSoft byl zrušen a zbyla nám strojařům berlička v podobě AutoCAD Mechanical. To co fungovalo roky jako nadstavby vypadlo, něco málo z toho dali do Express Tools a od té doby nám s velkou slávou prezentují na přednáškách co je převratně nového a jak budeme o desítky procent rychleji kreslit.

A nyní ke kšeftu zvaném Subscription. Subscription je hlavně na to, abychom vývojářům poslali předem pořádný kapitál a oni potom něco vymyslí, aby se tedy neřeklo.

Jsem jedině pro, aby jsme si mohli kupovat upgrade a to pouze tehdy, když vývojáři odvedou poctivou práci a nám se investice vyplatí. To by byla jediná a správná motivace vývojářů vymýšlet novinky.

Vývoj AutoCADu prakticky stagnuje (no, občas něco udělají nového) a veškerý vývoj se věnuje Inventoru, což je správná cesta, Inventoru fandím a pracuji v něm také.

Bohužel si o Subscription můžeme psát pouze tady, protože Autodesk má prakticky monopol. Ano, konkurenční firmy se mohli také snažit. Toho monopolu teď Autodesk využívá a že je Subscription levnější než upgrade? Ano, tak to mají vymyšlené a dopředu se jim hromadí peníze, za pro nás nejistý výsledek. Je to prostě dobře vymyšlený kšeft a nic jiného to není.

Zpět nahoru
alfred Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 14.říj.2004
Používám:
AutoCad MAP 2011
Bodů: 1675
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 23.led.2011 v 17:11
Já tedy nevím co přesně může někoho donutit změnit program. To že se již nedá koupit nejaká verze OS a starý program v novém nechodí? Nebo formát používaných souborů?
Existuje přece DWGconvert. Pokud zrovna nemáte OEM verzi starého OS, tak možná jde nějak downgradnout. Co/kdo přesně někoho nutí  upgradovat? Kdo nebo co firmy nutí kupovat subscription? Vzdyť je to svobodná volba! Pokud soudíte, že Vám nové verze nic potřebného nepřináší, tak si to neplaťte. Nicméně tvrdit, že nové verze už nic nepřináší určitě pravda není, jen to možná nepotřebujete.
Ale popravdě, víte vůbec co každá nová verze přinesla? Prostudoval jste si to? Já osobně po nainstalování každé nové verze (od té doby co tam tato funkce je) si pečlivě procházím "Co je nového". Neznám NIKOHO kdo by to samé dělal. Lidé si nainstalují program, nastaví si ho jako byla předchozí verze a pokračují dál. O novinkách neví. Pouze pokud je něco jinak (změna) tak je to donutí něco dělat po novu (ovšem dosti na to pak nadávaj).

Nové vlastnosti se učím a pokud se mi hodí, tak se je i snažím používat. Ne že bych byl nadšený ze všeho, spoustu věcí se mi nelíbí. V posledních pár letech mi to přijde, jako by vývojáři udělali každé tři roky novou dobrou verzi nabitou novinkama a pak jí ve třech krocích uživatelům dávkovali.

Nicméně, pokud používáte verzi 2011, zkuste si pro zajímavost tu 2002. Mozná si budete pripadat jako bez ruky. A to musím poznamenat, že 2002 byla velmi, velmi podarena.

A urcite si nemyslim, ze je to dokonaly program, ktery uz nepotrebuje vubec vyvyjet a vylepsovat.

PS. jen aby nedoslo k mylce. Moje reakce je jen a pouze k prvnimu z prizpevku.

Upravil alfred - 23.led.2011 v 18:54
Zpět nahoru
netdesigner Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 10.led.2011
Používám:
AutoCAD2011
Bodů: 2
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 24.led.2011 v 23:28
Jak jsem uvedl v mém úvodním příspěvku - s AutoCADem mám letité zkušenosti a s naprostým přesvědčením mohu konstatovat, že od verze 2002 jsou další přidané funkce pouze zbytečnými modifikacemi stávajících funkcí a mnohdy nevyužitelnými pseudo-makrofunkcemi! S nikym se tu nepřu o tom, že každá nová verze neobsahuje novinku většinou v podobě "nových"  a "potřebných" funkcí pro "zefektivnění" práce. Ale pro 99% uživatelů jsou krom vyzkoušení naprosto nepoužitelné a naprosto nepraktické. Nebo tu chce někdo tvrdit, že využívá všechny "new" funkce na 100%??? :-)))  Jediný a prostý účel těchto přidávaných ozdobiček a cukrdlátek je marketingový tah na nic netušícího uživatele a tvrzení zdejší uživatelky, že se jí díky nové verzi AutoCADu od plné verze 2002 zvedla produktivita je jen její subjektivní pocit z nově a draze zakoupeného produktu. (tento jev v podobě nesmyslného vychvalování NIČEHO lze pozorovat i u nákupů jiných produktů jako jsou například spotřebiče, auta, atd.. = prostě koupil jsem to za hromadu peněz tak to MUSÍ!!! být lepší, přece nepřiznam fakt, že jsem si draze koupil pouze zbytečné pozlátko něčeho co dostatečně fungovalo i před tim ):-)) Prostudování, naučení se a pracování s novými funkcemi je tak nějak dělání toho samého jenom jinym stylem za cenu tučné platby vývojářům tohoto produktu. (není třeba chodit daleko - všiměte si například zajímavosti v podobě umístění základní funkce kopírování s referenčnim bodem - nově vzniklou funkcí kopírování (plně suplující kop. s ref. bodem)a zároveň uklizením funkce kopírování s ref. bodem do podmenu schránky! a takových rádoby nových/starých funkcí je tam 80%) :-))  Rozhodně rozdíl ceny produktu AC2011 neodpovídá rozdílu přidané hodnoty oproti verzi AC2002. Jediný a prostý důvod proč se masivně upgraduje je kompatibilita - to znamená, že velká firma dostane, či velice výhodně nakoupí nejnovější verze sw. produktu - začne jí používat a donutí mnoho a mnoho malých firem a jednotlivců z důvodu nutnosti operativní spolupráce (koop. dodavatel., atd..) si také zakoupit novou verzi. AutoCAD je obecně velice podprůměrný produkt s porovnáním konkurenčních nástrojů, ale byl tu dřív a byl vhodně masivně rozšířen a proto je dál majoritně vyžadován a podporován... To je fakt a vsadim se s každym, že nakreslim jakýkoliv standardní výkres na totožném HW s AC2002 stejně tak rychle a efektivně jako na AC2011!!!
Zpět nahoru
PepaR Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Používám:
ruky a hlavu (občas ;)
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 25.led.2011 v 07:06
Wau, vy jste najedovaný. Nicméně co není v dnešní době marketing a kdo po Vás za nic nechce peníze? Jestli jste si nevšiml, tak žijeme ve společnosti, která je poslední dobou založena na tržním hospodářství. Sice mě to taky s..., štve, ale tak to je a nic s tím sám neudělám. 

Každopádně jako tvor s vlastním rozumem a vůlí, máte téměř vždy možnost volby a můžete se dát třeba na meditace, žít asketickým životem, stejně jako nepoužívat AutoCAD

Netvrdím, že AutoCAD je hvězda a že na něm nejde nic zlepšit, atd., každopádně je nutné si uvědomit, že je to jen elektronické rýsovací prkno a stejně jako každá technologie, i tato má své limity. Vemte si automobilový průmysl a vývoj motorů, taky se nepřišlo s žádnou novinkou, která by např. nepotřebovala k provozu benzín a to už jsou tu motory drahnou řádku let.

Že 100% nových funkcí nevyužijete je standardní věc a je to dáno i tím, pro jaké obecné portfolio uživatelů je AutoCAD určen. Možná by stálo za zvážení vyzkoušet i jiný produkt např. BricsCAD nebo nějakou profesní verzi CADu (ArchiCAD, Revit). Anebo se můžete vždy vrátit k prknu (já sám ho mám doma ještě schováno a příložníky též).

Zpět nahoru
Venca80 Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 07.čvc.2008
Lokalita: ČR (PL)
Používám:
Civil 3D
Bodů: 183
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 25.led.2011 v 07:57
Co já vím je, že bych se na 100% nechtěl vracet od Civilu 3D 2011 k Civilu 3D 2007. Nebe a dudy v efektivitě a ve funkcích.
Vím, že u obyčejného autocadu je to menší rozdíl, ale přesně jak říká PepaR je to na kupujícím co chce a za co je ochotný zaplatit. Já sem se prvně hrabal v Autocadu ještě v R12 v DOSu, od té doby se Autocad sakra zefektivnil. :-)
Zpět nahoru
OPlavek Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 16.pro.2004
Lokalita: ČR (KV)
Používám:
Autocad,Revit
Bodů: 149
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 25.led.2011 v 13:05
pro netdesigner: kde berete jistotu, že zrovna váš subjektivní názor je ten správný a všichni ostatní jsou blbci, kteří nejsou schopni posoudit jestli jim nějaký software něco přinese a jen hloupě naletí na nějaké reklamy? myslíte si, že mi ostatní co dobrovolně utrácíme peníze za software jsme nějací nesvéprávní a nerozumíme tomu? ne, na rozdíl od vás vidíme že nám ty nové funkce pomůžou, aby někdo zase utrácel peníze u nás

pro PepaR: proč byste proboha chtěl s tržním hospodářstvím něco "dělat"? pár tisíc let už tady funguje a když s tím chce někdo něco "dělat", slyším v tom srpy a kladiva.
Zpět nahoru
PepaR Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Používám:
ruky a hlavu (občas ;)
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 25.led.2011 v 13:34
pro OPlavek: Nechci s ním dělat nic, jen mě mrzí někdy ta povrchnost a že chování tržní často pokřivuje charaktery. Sám nejsem příznivcem žádného politického čí názorového uskupení.
Zpět nahoru
LCerny Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 17.kvě.2007
Používám:
Civil 2017, Raster Design, Topobase 2016
Bodů: 112
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 25.led.2011 v 13:39
Původně odeslal(a) PepaR PepaR napsal(a):

pro OPlavek: Nechci s ním dělat nic, jen mě mrzí někdy ta povrchnost a že chování tržní často pokřivuje charaktery. Sám nejsem příznivcem žádného politického čí názorového uskupení.

To máte štěstí, zřejmě by Vám za vyjádření názoru hrozilo ukamenování...
Zpět nahoru
Defter Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 02.led.2006
Používám:
AutoCad/LT, AIS/AIP, MDT, Revit
Bodů: 276
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 25.led.2011 v 13:43
Kameny jsou sponzorovány Autodeskem (za tichého přispění plátců subscription):D
Administrace AIS,AIP,MDT,AutoCad/LT,Revit. Správa klientské a serverové platformy MS.
MCTS:Windows Vista;Windows 7;Exchange 2010
MCSA2003:Messaging
MCITP:Server Administrator
MCSA:Windows Server 2012
Zpět nahoru
alfred Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 14.říj.2004
Používám:
AutoCad MAP 2011
Bodů: 1675
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 25.led.2011 v 14:01
Původně odeslal(a) Defter Defter napsal(a):

Kameny jsou sponzorovány Autodeskem (za tichého přispění plátců subscription):D

A kde ty kameny jsou? Ze bych si za nějaký bakšiš taky hodil...
LOL

PS. Tohle tema je nicnerikajici vykrik do tmy jehoz smysl vubec nechapu. Ale.... je to neobvykle vhodné téma na poradnou flame. Jsem zvedav kam az se to zvrtne...

Upravil alfred - 25.led.2011 v 14:05
Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 04.říj.2004
Používám:
ACAD ->2021, Revit ->2022
Bodů: 3946
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 25.led.2011 v 14:04
Původně odeslal(a) netdesigner netdesigner napsal(a):

To je fakt a vsadim se s každym, že nakreslim jakýkoliv standardní výkres na totožném HW s AC2002 stejně tak rychle a efektivně jako na AC2011!!!
Nevím, co je pro vás standardní výkres, ale klidně se (virtuálně)vsadím, že klasický stavební půdorys včetně popisů místností a tabulek s plochami a materiály stěn nakreslíme rychleji v ACA 2011 (Revit 2011) než vy v holém ACAD2002. A o tom ten vývoj taky je.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 8025:AutoCAD 2011 mi nezobrazuje dokumentační pohledy z verze 2012.
Tip 7284:Jak vypnout "milimetrový papír" zobrazovaný v okně výkresu AutoCADu?
Tip 7997:Jak změnit segment křivky na oblouk?
Tip 7588:Import a export IGES souborů v programu AutoCAD (DWG).
Tip 7461:Grafické formáty podporované v Autodesk Design Review 2011.
Tip 8140:Přepínání zobrazení převýšení a měřítka ve stavovém řádku.

Odpovědět Odpovědět Stránka  12> archiv

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel

Stránka byla vygenerována za 0,965 sekund.