Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.000 registrovaných u nás, celkem 1.091.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
Stránka 12> archiv |
Autor | |
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6201 |
![]() Zasláno: 17.lis.2008 v 13:17 |
Tak to jste hodně dobrý, smekám klobouk.
Já jsme si dal zas jiný a vpodstatě stejně nesnadný úkol, a to naučit projektanty, profesmany a investory používat DWF, ale je to běh na dlouhou trať. Kdyžtak mi prosím taky pomožte ;).
|
|
![]() |
|
zdrk ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 03.kvě.2007 Lokalita: ČR (KV) Používám: Začínám bojovat s AutoCad 2015 respektive BDS 2015 Stav: Offline Bodů: 1796 |
![]() |
Toto je nesnadný úkol, spíše neuskutečnitelný. Osobně jsem několikrát posílal výkresy v DWF, ale odpověď zněla buď DWG (pokud mají nějaký CAD) nebo PDF. Kvůli mně si nebudou přece instalovat další program pro čtení DWF. Tak jsem se prozatím smířil s tvorbou PDF. |
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6201 |
![]() |
Mám podobné zkušenosti, ale podívejte se na to i z druhé strany. Adobe s PDF taky začínal a jeho rozšíření nebylo určitě otázkou 1 roku. Vždyť PDF taky nedával nikdo moc velké naděje a ze začátku jim postačilo RTF. Dle mého skromného názoru je to jen otázka vytrvalosti a času.
Upravil PepaR - 17.lis.2008 v 14:50 |
|
![]() |
|
Radim Cech ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (MS) Používám: Autodesk Civil 2020 Stav: Offline Bodů: 848 |
![]() |
Založte nové vlákno na tohle téma, mám totiž zkušenosti jak dobré tak špatné. Ale diskuse nebude od věci
|
|
R.C.
OSTRAVA |
|
![]() |
|
Radim Cech ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (MS) Používám: Autodesk Civil 2020 Stav: Offline Bodů: 848 |
![]() |
Prolínají se spíše problémy než témata
![]() Já osobně vidím největší problém v jediné věci. Prohlížečka PDF se Vám buď nainstaluje se systémem nebo se Vás zeptá na instalaci hned při prvním pokusu o otevření PDF. A na ten narazíte možná po hodině práce na čistém PCčku. Ale DWF Vám dodá jen úzká skupina projektantů, kteří z fandovství se snaží tento formát používat.
Takže se vžijeme do kůže uředníka, s kterým jsem tento problém před lety řešil.
První otázka zněla, proč mi posíláte DWF, PDF nestačí? Když jsem vysvětlil výhody, tak otázka zněla A kde si tu prohlížečku stáhnu?, což jistě není problém.
I když jsem teď byl na nejmenovaném obecním stavební úřadě a tam úřednice NEMĚLA neomezený přístup k internetu, ale jen na adresy, které schválil systemák!!! To jsem nevěřil vlastním uším!!!
A pak Vás dorazí odpovědí, Ale my si nesmime nic instalovat sami a naši systemáci to nepovolí.
A Vaše snaha o nasazení DWF končí.
To je moje životní zkušenost.
Takže projektanti si to pošlou většinouv DWG, investorům stačí PDF, protože než by jste jím vysvětlil výhody PDF, tak ztrácíte čas a u úředníků to většinou naráží na systemové opatření než ochotu či neochotu.
Ale o samostatném vláknu jsem hovořil proto, že mně zajímají názory ostatních. Kdysi jsme jednu akci kompletně vyexpedovali v DWF a na CDčko dali přímo odkaz na instalaci jak PDF, tak DWF. Tam jsme uspěli, protože CD používali pro prezentaci a byli s tím spokojeni. Myslím si, že to řešení je k dispozici jako CD_EXPEDICE na foru.
|
|
R.C.
OSTRAVA |
|
![]() |
|
zdrk ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 03.kvě.2007 Lokalita: ČR (KV) Používám: Začínám bojovat s AutoCad 2015 respektive BDS 2015 Stav: Offline Bodů: 1796 |
![]() |
Mohu jen souhlasit.
|
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Souhlasím též, jsou lidé a úřady, kde můžete dělat co chcete a stejně nepochodíte, protože daná směrnice byl zavedena před 50 lety a dodnes to podle ní funguje.
|
|
![]() |
|
vbehun ![]() TOP uživatel ![]() ![]() Přihlášen: 04.říj.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: Autocad R10 >> Autocad 2023 / altern. QCad Prof. Stav: Offline Bodů: 1247 |
![]() |
Nicméně OS Windows Vista mají přímou podporu formátu DWF - netřeba nic instalovat - otázka je, jak se dívá dotyčný systémový technik na Vistu ...
|
|
![]() |
|
![]() |
Jelikož jsem na Visty neslyšel snad jedinou pochvalnou větu, i když je sám mám a zatím nemám problémy, tak si nedělám iluze, že by na úřadech už měli Visty. |
|
R.C.
OSTRAVA |
|
![]() |
|
vbehun ![]() TOP uživatel ![]() ![]() Přihlášen: 04.říj.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: Autocad R10 >> Autocad 2023 / altern. QCad Prof. Stav: Offline Bodů: 1247 |
![]() |
Ono DWF by mělo jít otevřít i v Internet Exploreru 7 na Windows XP (aplikace třídy ActiveX)
|
|
![]() |
|
![]() |
To se jedná o DWFx a je potřeba mít naistalován .NET FrameWork (3.x). Jinak viz tip DWFx - prohlížení CAD dat bez prohlížeče. |
|
![]() |
|
Rostislav Říha ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 03.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACA 2010 Stav: Offline Bodů: 1615 |
![]() |
|
|
Rostislav Říha
|
|
![]() |
|
![]() |
Vidím to tak, že DWF je asi lepší a pro CAD znalé i výhodnější, ale těm, kterým se to hlavně posílá, je PDF tak zažité, že prorazit s DWF je asi nereálné.
|
|
R.C.
OSTRAVA |
|
![]() |
|
Mantlík ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACAD/Map/Civil R10-> 2022 Stav: Offline Bodů: 2573 |
![]() |
Přiznávám, že jsem jedna z těch mála?/mnoha? černých ovcí, co ještě žádné DWF nevytvořila ....
Byť se snažím chápat jeho udávané výhody, nějak není čas a energie přesvědčovat objednatele, aby odstoupili od PDF (které mají jako podmínku) a přešli na DWF (jak čtu příspěvek R.R., možná je to i dobře)
Ale po přečtení zprávy o obsahu Bonus packu 2009 mám pocit, jako by to vzdával i sám Autodesk možností připojení PDF k DWG (obdobně jako o verzi dříve připojení DWF) - podrobnosti a skutečnou funkčnost jsem nezkoumal, tak mne nekamenujte za šíření poplašné zprávy
|
|
J. Mantlík
|
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Moderátor ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21889 |
![]() |
Autodesk s DWF/DWFx určitě nic nevzdává - ty výhody publikačního CAD formátu DWF oproti kancelářskému formátu PDF platí stále. S Bonus Packem 2 (a následně zřejmě v AutoCADu 2010) jen doplňuje některé možnosti formátu DWF i pro práci s PDF. Naopak např. výrobci plotrů přidávají podporu DWF pro přímý tisk CAD dat.
S PDF prostě některé docela významné věci neuděláte - nemůžete publikovat 3D a projektové knihy (bez zaplacení dalších komerčních nástrojů), nemůžete použít elektronický připomínkovací/redline proces (co, kdo, kdy upravit, opřipomínkoval), nemůžete publikovat vlastnosti entit (výrobce, cena, materiál...), musíte instalovat na cílovém PC prohlížečku PDF, máte zbytečně objemnější a především nepřesnější - a často i neodměřitelné - publikační soubory, nemůžete vytvářet interaktivní web aplikace nad CAD daty, nemůžete pracovat s georeferencovanými daty (GPS)...
Viz:
|
|
![]() |
|
slasid ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 31.říj.2005 Lokalita: ČR (Pha) Používám: AutoCAD LT 2021 Stav: Offline Bodů: 324 |
![]() |
Jj naprosta pravda, jen se mi do PDF nejak nedari dostat ceske znaky. A netusim proc :-( Upravil slasid - 19.lis.2008 v 11:59 |
|
![]() |
|
Rostislav Říha ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 03.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACA 2010 Stav: Offline Bodů: 1615 |
![]() |
|
|
Rostislav Říha
|
|
![]() |
|
be_em ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 06.úno.2006 Lokalita: Slovensko Používám: Používal som AutoCAD 2004, 3ds max7. Teraz AcadLT Stav: Offline Bodů: 865 |
![]() |
1. súhlasím
3.1. nikdy som nezbadal tento problém, u mňa je tlač min. rovnako rýchla (z dôvodu horšej manipulácie s PDF to nakoniec dlhšie trvá -viď bod. 3.7, 3.2. DWF ani PDF mi ozaj nikdy nepadlo, nový bod 3.7 publikovať do PDF scenovanú katastrálnu mapu (v dostatočnej kvalite (tif)) je katastrofa, so súborom sa ťažko pracuje a prehliada, súbor sa dlho prekresľuje a súbor má celkom slušnú veľkosť čo jednoznačne znemožňuje napr. odoslanie e-mailom. O ortofotomapách ani nehovorím, tam niekedy ani PDF nevytvorím (PDFCreator, PDF ReDirect). S DWF tieto problémy nemám |
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
Stránka 12> archiv |
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,801 sekund.