ARKANCE - globální Platinum partner Autodesk ARKANCE | KONTAKT - CZ | SK | EN | DE
Přes 121.000 registrovaných u nás, celkem 1.112.000 registrovaných (CZ+EN). Nový Kalkulátor nosníků, Spirograf generátor a Regresní křivky v sekci Převodníky.
Katalog CAD bloků
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

?
CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Téma uzavřenoNávod na mimoúrovňovku

Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Jukon Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 12.čvc.2006
Používám:
Civil 3D 2011, Roadpac, InRoads, Microstation
Stav: Offline
Bodů: 13
Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Návod na mimoúrovňovku
    Zasláno: 12.říj.2010 v 08:59
Musite holt zkouset. Pokud je tam prima tak staci posunout staniceni primo do prechodu prima-prechodnice. Ja osobne jsem to delal tak, ze jsem si udelal oblouk a primou napevno a pak mezi ne vlozil prechodnici. Trosku dalo praci nastavit oblouk a primou tak, aby byla prechodnice pozadovane delky, ale pomoci pomocneho navrhu jsem to udelal nakonec u vsech ramp. Nakonec jsem mel tedy useky bez primych a s pozadovanymi delkami prechodnic.

Co se tyka mimourovnovky. Na to zadny navod ani udelat nelze. Kazda je necim specificka. Tvar vam vyjde postupne. Jde zrejme jen o odpojeni, pripojeni ramp v cemz v Civilu neni problem diky jednoduchemu promitani povrchu do profilu a prichytavani k navrchovym liniim na stejnem principu jako v InRoads. Diky pomocnym povrchum a sablonam to jde zvladnout jednoduse. Klidne napiste kdyz neco nebudete vedet.

Upravil Jukon - 12.říj.2010 v 09:04
ACAD
Zpět nahoru
rostan Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 05.zář.2010
Lokalita: Czech Republic
Používám:
Civil3D, autocad 2010
Bodů: 3
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 23.zář.2010 v 12:40
JJ, takovy napad jsem taky nekde cetl, funguje to na zacatku rampy... Ale kdyz jsem dosel na konec rampy, tak jsem resil napojeni konce kruznocoveho oblouku na prubeznou trasu - primou... Chtel jsem tam vlozit prechodnici mych zadanych parametru, ale nepovedlo se....
Vlozil jsem tak tecnu s prechodnici, ale ta tecna nesla nasledne smazat... tak to ted zkousim a hledam. vkladat pevnou prechodnici nema smysl, protoze ta nejde napojit na prubeznou komunikaci... Ouch
Zpět nahoru
martinfolber Zobrazit panel
ARKANCE support
ARKANCE support

Přihlášen: 26.dub.2007
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD Civil 3D
Bodů: 1642
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.zář.2010 v 09:30
Dobrý den,
a co tento nápad? Začít trasu přímou > Připojit ke konci tečny pevnou přechodnici > celou trasu otočit a pokračovat dále v rampě.
Martin Folber
Zpět nahoru
rostan Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Používám:
Civil3D, autocad 2010
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 07.zář.2010 v 21:19
JJ, kouknu na tu univerzitu... delali jsme ve skole mimourovnovku, ale meli jsme tam Inroads. A byla to takova zakladni. Delam diplomku a nejak se mi nedari udelat napojeni rampy na hlavni kci. chtel bych zacit trasu prechodnici, ale porad se mi tam cpe pred ni jeste kratka prima, kterou nejde smazat... to je muj problem :-((( Ale diky za radu... 
Zpět nahoru
martinfolber Zobrazit panel
ARKANCE support
ARKANCE support

Přihlášen: 26.dub.2007
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD Civil 3D
Bodů: 1642
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 07.zář.2010 v 08:43
Dobrý den,
pokud vím, tak nic oficiálního neexistuje. Není to také žádná legrace. Být Vámi, zkusil bych se podívat na Autodesk University. Tomáš Lendvorský z Autodesku měl podobnou prezentaci.
Martin Folber
Zpět nahoru
rostan Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Používám:
Civil3D, autocad 2010
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.zář.2010 v 23:54
Chci se zeptat, jestli neni nekde na internetu návod, jak udelat mimourovnovou krizovatku v Civilu... jde mi spis o vytvoreni geometrie - vratné, přímé rampy, napojeni různých tras.... nějak nemuzu nic najit, ani na youtube. :-(( diky
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 14887:VIPCivil 3D - Silniční extravilánové podsestavy - návody a videonápověda
Tip 2017:VIPJak získat a jaké existují české manuály k HP DesignJet?
Tip 1408:Jak získat příručku k AutoCADu?
Tip 5912:Wii jako 3D ovladač pro Inventor, Design Review, Revit či AutoCAD.
Tip 255:Jak zprovoznit WHIP a DWF soubory na mém WWW?
Tip 12517:Jak postupovat při aktivaci a prvotním nastavení licence služby Autodesk BIM 360?

Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel

Stránka byla vygenerována za 0,234 sekund.