ARKANCE - globální Platinum partner Autodesk ARKANCE | KONTAKT - CZ | SK | EN | DE
Děkujeme za účast na konferenci CADfórum 2025 - podívejte se na reportáž
Přes 120.000 registrovaných u nás, celkem 1.105.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků. Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor a proměnné prostředí AutoCADu.
Fusion - Výrobní rozšíření - webinář 4.12.
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

?
CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Téma uzavřenojsem tu správně? v ACA to řešit neumíme...

Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
martinfolber Zobrazit panel
ARKANCE support
ARKANCE support

Přihlášen: 26.dub.2007
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD Civil 3D
Stav: Offline
Bodů: 1642
Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: jsem tu správně? v ACA to řešit neumíme...
    Zasláno: 27.říj.2010 v 20:40
Nejsem bohužel expert na ACA a jeho speciální entity. V tomhle by Vám určitě odpověděl kolega. Odpovím ohledně Civilu nebo Mapu. Obě aplikace jsou postaveny na jádru AUTOCADu stejně jako ACA, takže se základními "společnými" entitami by neměl být problém.
Martin Folber
Zpět nahoru
Rostislav Říha Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 03.říj.2004
Používám:
ACA 2010
Bodů: 1620
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.říj.2010 v 20:30

ano, mám pocit že jste pochopil dotaz (nebo že jsem ho nepoložil úplně blbě) - pro upřesnění:

svrchupopsaný problém v ACA řešíme tím, že dotyčnou entitu rozdělíme na unikátní kousky, které pak pomocí zone nebo display theme spojujeme, aby se vybarvilo to, co splňuje daná kritéria. To je samozřejmě na hlavu a nelogické... cílem je nakreslit různé fleky podle funkcí a pak vykázat a vybarvit jejich průsečík...jako když se ve škole dělaly množiny.
  • Je to jedna jediná funkce a rádi bychom ji aplikovali na ACA entity (protože s nimi pak dál pracujeme)...jde to?
  • Kvůli jediné funkci nechci kupovat drahý sw - jde to jinak?
  • pokud pořídím MAP nebo Civil, jak bude spolupracovat s ACA?
Rostislav Říha
Zpět nahoru
martinfolber Zobrazit panel
ARKANCE support
ARKANCE support

Přihlášen: 26.dub.2007
Používám:
AutoCAD Civil 3D
Bodů: 1642
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.říj.2010 v 20:15
Dobrý den,
snad jsem Vás správně pochopil. Podobnými funkcemi jako průnik nebo spíš různé dotazování na atributy objektů disponuje AutoCAD Map nebo Civil 3D.

Martin Folber
Zpět nahoru
Rostislav Říha Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 03.říj.2004
Používám:
ACA 2010
Bodů: 1620
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.říj.2010 v 20:10
Problém:

Kreslíme v ACA - situaci děláme pomocí entit typu SPACE, které vybarvujeme buď pomocí DISPLAY THEME nebo pomocí ZONE.

Často se setkáváme se situací, kdy:

• Fyzicky (výkres jako reprezentace toho, co bude postaveno) jde o jednu entitu - třeba předzahrádka...tak ji i musím vykázat pro developera: K bytu X patří zahrádka o výměře Y.
  • Část této entity je dle UP zatříděna jako jiná funkční plocha a proto tu část nemohu použít pro výpočet KPP a potřebuji ji tedy vykázat zvlášť.
  • Jiná část této entity má jiné parcelní číslo a v tabulce majetkoprávních vztahů ji tedy potřebuji vykázat zase jinak
  • podobně ochranné pásmo STL, zeleň na rostlém/upraveném terénu....

problém tedy je: fyzicky je to jedna věc, jedna logická entita, ale její různé části se vykazují pokaždé jinak... prosím, existuje nadstavba/funkce/aplikace AutoCADu, která by uměla "průnik"? Tj.: nakreslím si entitu (předzahrádka", nakreslím si entitu "funkce UP=zeleň", nakreslím si enitu "pozemky ve vlastnictví XY" ...a pak vygeneruji výkres, který mi barevně vymezí a ploně vykáže tu část předzahrádky, na které není funkce zeleň a přitom je ve vlastnictví XY?

Rostislav Říha
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 223:V české Rel.12 mi někdy nefungují dialogové příkazy zadané z klávesnice
Tip 1890:Ve PhotoShopu nemohu otevřít TIFF soubor z VIZe 4.
Tip 10602:Jak převést PDF do DWG pomocí Raster Design?
Tip 9321:VIPNefunguje mi VBA v Inventoru 2016, 2015, 2014 nebo 2013 - příčiny.
Tip 4558:VIPFunkce MAPEXPORT selže na exportu polygonů.
Tip 1693:VIPProč backup neumí využít plnou kapacitu zálohovací pásky?

Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel

Stránka byla vygenerována za 0,309 sekund.