ARKANCE - globální Platinum partner Autodesk ARKANCE | KONTAKT - CZ | SK | EN | DE
Přes 123.000 registrovaných u nás, celkem 1.129.000 registrovaných (CZ+EN). Tipy pro AutoCAD 2027, pro Inventor 2027 a pro Revit 2027. Nový Kalkulátor nosníků, Spirograf generátor a Regresní křivky v sekci Převodníky. Kompletní příkazy a proměnné AutoCADu 2027.
Konference CADfórum 2026 - automatizace navrhování
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

?
CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na emea.support.arkance.world
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Téma uzavřenoMizející díly

Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
mr.chain Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 13.kvě.2009
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
Inventor2015,CadKey,Vault Professional
Stav: Offline
Bodů: 142
Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Mizející díly
    Zasláno: 10.bře.2011 v 14:30

jen pro představu, toto téma jsem řešil s hepldeskem. Dám sem závěr, abyste viděli, že Autodesk o problému ví.

Autor: Systém  

06.02.2010 01:00:31

Stav:  Ohodnoceno a uzavřeno 

Automatické vyřešení požadavku 

Automaticky zpracováno systémem Helpdesku.

Autor: Martin Vaněček 

01.02.2010 14:16:42

Stav:  Není dostupné řešení 

Zobrazení komponent 

Dobrý den

Autodesk uznal že se jedná o chybu, čekám na jejich vyjádření, jak se nyní zachovat psali mi, že se pokusí prověřit na verzi 2011 bohužel k verzi 2010 zatím nemáme řešení, upozornil jsem je že se jedná o vážný problém.

Prozatím požadavek uzavřu s položkou nemáme řešení, Autodesku napíši že by se nám hodilo řešení, případně jsem opět doplním odpověď

S pozdravem Martin Vaněček

Nejsem konstruktér, jsem obkreslovač...
Zpět nahoru
Honza P Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 05.srp.2008
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AIS2011
Bodů: 21
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.bře.2011 v 14:58
Dobrý den.
Také se přikláním k tomu, že se jedná o nějakou chybu. Viz můj případ popisovaný výše.
Zpět nahoru
Cheff Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 19.led.2006
Lokalita: Czech Republic
Používám:
Inv 2013 Pro (SP2 Upd6), AutoCAD 2013 (SP2)
Bodů: 985
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.bře.2011 v 14:34
Ať koukám jak koukám, nastavení je vpořádku. Ale zobrazení někde vázne - pokud udělám nový pohled z té samé reprezentace a se shodným nastavením původnímu, tak tam nádrž náhle je... Přitom při načítání výkresu se po nádrži shání (zkoušel jsem přejmenování, různé úpravy a změny sestavy, aby nádrž opavdu viděl, ale tento pohled je pryč...) - už to mám udělané znovu (zde to bylo výrazně rychlejší, jak se marně snažit opravit tento výkres), ale opravdu se bojím, jestli se to stane na velkém výkrese, tak budem... - proto jsem se snažil tento výkres opravi -> toto mi přijde opravdu jako CHYBA inventoru - proto jsem se ptal, zda-li to někdo znovu "urgoval"
Zpět nahoru
horalek Zobrazit panel
ARKANCE support
ARKANCE support
Arkance Systems

Přihlášen: 03.zář.2004
Používám:
Inventor, Vault Pro, AutoCAD M, PLM, Fusion
Bodů: 484
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.bře.2011 v 12:42

Prověřte Reprezentace "Pohledu" a "úrovně detailu" v sestavě. Zdali to nemáte vypnuté v reprezentaci, ze které děláte výkres. Dále prověřte, zdali není model jako plošný - a plochy nezůstali v konstrukčním režimu. Popřípadě na výkrese zapněte "tangenciální hrany" pokud je to součást oblých tvarů - bez hran.

Zpět nahoru
Cheff Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Používám:
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.bře.2011 v 09:31
Ano grafika je certifikovaná i s patřičnými ovladači. Problém na obrázku je v tom, že daná nádrž není ani ve stromu! - přitom při otevření z výkresu je vše OK (chvíli jsem myslel, že načítám jinou sestavu...)
A jde o čistě Inventorovské díly (největší "záludnost" je odvození parametrů a rovin do jiného ipt)
Zpět nahoru
Jan Videcký Zobrazit panel
ARKANCE support
ARKANCE support
Arkance Systems

Přihlášen: 12.lis.2010
Lokalita: ČR (OS)
Používám:
Inventor, Vault
Bodů: 67
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.bře.2011 v 08:13
Máte certifikovanou grafiku s certifikovanými ovladači? Náhodou nějaký soubor z STP (špatně převedený) v sestavě nemáte?

Ing. Jan Videcký, konzultant
Arkance Systems CZ s.r.o.
Autodesk Platinum Partner – CAD/GIS řešení
https://www.arkance-systems.cz/
www.cadforum.cz   blog.cadstudio.cz

Zpět nahoru
Cheff Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Používám:
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.bře.2011 v 14:03
Ještě navážu (právě s tím zas začínám bojovat :-/ ) - že by se jednalo o velikostně nepodstatné díly říct nelze - viz příloha (vpravo je nově vytvořený pohled... ) to chybějící místo - to je prakticky největší díl sestavy (hned po podlaze). A to jsem v sestavě s cca 500ty díly (včetně dílů z Frame generátoru), ale setkal jsem se s tím i u sestavy s 200 díly. Takže velikost opravdu není tím hlavním problémem (v té R10ce jsme měli cca 40 000 dílů a z toho výkresy...)

Zdá se, že společným jmenovatelem by mohly být soubory obsah centra (v této sestavě je vypnuté potrubí z nadstavby + nově díly z Frame generátoru).

Posílal to někdo na Autodesk?
(nemáme subscription což mě zrovna teď dost mrzí...)
Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 20110308_140011_Dil.JPG

PS: Nové vložení pohledu též funguje, ale být to velký výkres - už se bojím!
Zpět nahoru
Zdenca_S Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 27.pro.2010
Používám:
CAD 2010, Inventor 2010
Bodů: 4
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.pro.2010 v 13:20
Stalo se mi něco podobného, selhávání při jakémkoliv kontaktu se šroubem z obsahového centra, vyřesila sem to vymazáním a novým vložením, pak už s tím problém nebyl.
Zpět nahoru
mr.chain Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 13.kvě.2009
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
Inventor2015,CadKey,Vault Professional
Bodů: 142
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 29.lis.2010 v 13:50
Toto se mi stává běžně již od AI 2009, odpověď Dagis helpdesk byla taková, že toto není chyba, ale funkce inventoru, která v rámci sestavy vypíná velikostně nepodstatné díly. Na dotaz proč se ten samý díl na jednom místě sestavy zobrazí korektně a na jiném ne, již odpovědět nedokázali. Data přeposlali Autodesku, s tím že to třeba v AI2010 bude opraveno...nebylo...

Nejsem konstruktér, jsem obkreslovač...
Zpět nahoru
Martin Rebenda Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 06.pro.2005
Používám:
Inventor2009, AutoCAD2009
Bodů: 488
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 29.lis.2010 v 12:20
To bude na report do Autodesku... Pánové z CADSTUDIA, přepošlete to prosím na patřičná místa...
Martin Rebenda
Zpět nahoru
Honza P Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 05.srp.2008
Používám:
AIS2011
Bodů: 21
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 29.lis.2010 v 12:15
Před nedávnem se jsem se trápil s podobnou věcí. Na výkrese sestavy s přibližně 30000 díly se mi nezobrazoval jeden díl. Jednalo se o obslužnou plošinu s žebříkem. Potřeboval jsem ji narychlo dostat do výkresu a tak jsem ji vytvořil jako jeden díl. Na výkrese se zobrazovalo pouze poslední vysunutí, což byl konec ochranné klece, ale plošina a žebřík nikde. Kontroloval jsem svázání pohledů s úrovní detailů a zobrazení, vše v pořádku. Zkoušel jsem i restarty. Nakonec pomohlo ve stromu prohlížeče výkresu spustit u tohoto dílu příkaz "Zahrnout všechny plochy". Nikdy se mi nic podobného nestalo. Mám Win 7 64bit a 16GB paměti. Vytížení paměti nepřekročilo 35%.
Zpět nahoru
Handys Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 20.úno.2007
Lokalita: ČR (PA)
Používám:
Invertor 2011
Bodů: 2
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 29.lis.2010 v 10:33
No myslím že výkonu PC to nebude. Mám 64bit verzi pod Win7 a 8GB paměti. V sestavě je jen asi 2000 dílů a když se podívám na vytížení procesoru (max 10%) a paměti (mas 45%).
Před nedávnem jsem pracoval se sestavou která měla asi 8000 dílů a tam se žádný takový problém nevyskytl.
Jarda
Zpět nahoru
Martin Rebenda Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 06.pro.2005
Používám:
Inventor2009, AutoCAD2009
Bodů: 488
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 29.lis.2010 v 10:28
Pokud máte 64bit verzi OS, rozhodně bych rozšířil paměť. Čím víc tím líp. Dříve jsem pracoval na 32bit OS a nyní pracuji na 64bit, 8GB paměť a práce se na stejném HW podstatně urychlila. Při pohybu sestavy o 1200 dílech mi zmizely norm. díly. Teď už ne...
Martin Rebenda
Zpět nahoru
Cheff Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Používám:
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 29.lis.2010 v 10:11
Setkal - ještě tuším v AIP R10 (nikoli 2010) - tehdy nám náhodně mizely díly - bylo to způsobeno slabým PC (vzhledem k počtu dílů vrcholové sestavy). 

Nápady řešení:
Zkontrolovat, jestli je zapnutý režim úspory paměti (nastavení->možnosti aplikace->záložka výkres). 
Zkusit nějak zjednodušit výkresy - povypínat nebo lépe úplně odmazat aktuální nepotřebné díly resp. i náhrady (nebo je vložit znovu jako nové díly s dopsanými parametry). Protože ač jsou v reprezentaci díly vypnuté resp. zjednodušené stejně je při náběhu výkresu sestavy jednotlivé díly v náhradě načte a pak teprve znovu vypne (předpokládám načítání dat do rozpisky) nebo jinak "zmenšit" výkresy lze-li to...

Pak už mě napadá jen silnější stroj nebo rizikovější DOUFAT že v aktuálním zobrazení je vše...

Upravil Cheff - 29.lis.2010 v 10:15
Zpět nahoru
Handys Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 20.úno.2007
Lokalita: ČR (PA)
Používám:
Invertor 2011
Bodů: 2
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 26.lis.2010 v 13:34
Dobrý den, chtěl bych se zeptat na jednu takovou zvláštnost co mi provádí Inventor 2011.
Popis problému:
  • Ve vrcholové sestavě mám několik úrovní detailu. V každé je několik vypnutých dílů.
  • Někdy - stává se to náhodně, když se mezi úrovněma detailu přepnu tak mi částečně zmizí některé díly (nejsou vypnuté ani neviditelné v té úrovni). Jedná se hlavě o podsestavy. Zůstanou z nich vidět vpodstatě jen díly z knihovny, obsahového centa a u svařenců svary.
  • Pokud takový díl vypnu a pak zase zapnu je opět vidět celý.
Zajímalo by mě jak se tohoto jevu zbavit. A jestli už se s tím taky někdo setkal.

Jarda
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 8492:Mizející kontextové menu a panely v Inventoru 2012.
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 9951:iLogic pravidlo - kontrola ručního přepsání iVlastností.
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 9467:Automatické publikování schválených výkresů z Inventoru.

Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel

Stránka byla vygenerována za 0,281 sekund.