Děkujeme za účast na konferenci CADfórum 2025 - podívejte se na reportáž
Přes 120.000 registrovaných u nás, celkem 1.105.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor a
proměnné prostředí AutoCADu.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností
Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi.
Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět
|
Stránka 12> archiv |
| Autor | |
artap
Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Zasloužilý člen
Přihlášen: 13.čvc.2006 Lokalita: ČR (SČ) Používám: Autodesk MAP 3D 2020 Stav: Offline Bodů: 240 |
Téma: Zmena z dwg na pdf alebo jpgZasláno: 10.led.2011 v 08:00 |
|
A nebo slečna v copy centru neumí zatrhnout u tisku PDF-ka aby se tisklo na rozsah stránky
To PepaR: no ... tak základ bychom měli
|
|
|
Petr Pátra
|
|
![]() |
|
artap
Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Zasloužilý člen
Přihlášen: 13.čvc.2006 Lokalita: ČR (SČ) Používám: Autodesk MAP 3D 2020 Stav: Offline Bodů: 240 |
Zasláno: 10.led.2011 v 07:51 |
|
To IvanaV:
Děkuji. Já už "bubeníkem za DWF" jsem od doby kdy mi jeho možnosti předvedl sám Geoff Zeiss.Upravil artap - 10.led.2011 v 07:51 |
|
|
Petr Pátra
|
|
![]() |
|
Kotlaba
TOP uživatel
Přihlášen: 06.říj.2004 Lokalita: ČR (SČ) Používám: už žádné Stav: Offline Bodů: 388 |
Zasláno: 10.led.2011 v 06:19 |
Upravil Kotlaba - 10.led.2011 v 06:19 |
|
![]() |
|
Jan Rais
Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Zasloužilý člen
Přihlášen: 30.zář.2004 Lokalita: Czech Republic Používám: AutoCAD, Inventor Stav: Offline Bodů: 171 |
Zasláno: 08.led.2011 v 10:38 |
|
Chyba může být v tom, že jste něco v
S Ať se slečna s tiskárnou A3 snaží a já držím palce |
|
![]() |
|
PepaR
Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager
Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6218 |
Zasláno: 08.led.2011 v 10:33 |
|
|
![]() |
|
PepaR
Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager
Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6218 |
Zasláno: 08.led.2011 v 09:59 |
|
No jo no, je to úděl způsobů výuky CADu na některých školách, kde Vás sice naučí kreslit, ale nenaučí Vás jak naložit s výsledkem své práce (rozvržení, tisk, zrpacování, probelmatika PDF, DWF).
|
|
![]() |
|
Lulinka18
Nováček
Přihlášen: 06.led.2011 Lokalita: Slovensko Používám: autoCAD2010 Stav: Offline Bodů: 2 |
Zasláno: 08.led.2011 v 01:27 |
|
Stiahla som si ANY DWG TO PDF CONVERTOR.. vlozila som subor z autocadu do convertora, vybrala miesto ulozena, a v moznostiach som zmenila, ze chcem ulozit vo formaTE VYKRESU A3 (297X420). Tak mi urobilo vykres do PDF-KA a v pohode mi isiel aj otvorit. Bola som cela stastna, ze som teda zvladla a uz ostavalo len skocit do mesta a dat vo vytlacit (kedze niektori tu stale pisu ze to mam dat vytlacit ako pdf a neviem co.... JA DOMA NEMAM A3 TLACIAREN!!! A V predajni s tlaciarnou mi povedali, ze to musim prerobit, kedze oni autocad tam nemaju... tak som sa teda musela zariadit ako kazali) Profesorke je to jedno ako to prerobime, nikdy nas to nenaucila, a netusim som ani ja sama, ze s tym bude taky problem. Ona proste len ziada,aby som to vytlacila na vykres A3..ale ako sa k tomu dopravujem, ze ja taku tlaciaren nemam to uz jej chyba nie je.. preto som to riesila tak, ze som si to chcela dat vytlacit v meste. Dnes som tam teda bola, vykres upravaneny convertorom na PDF som priniesla na USB kluci. Dievca, ktore tam pracovalo bolo dost mlade, mozno 5 rokov starsie odo mna (ja 18). Vzala si kluc, vytlacila a ten obrazok co vytlacila nebolo na papieri ani len vidiet a nemal velkost ani a4 a nie to este a3... obrazok mal velkost mozno klasickej fotografie. Tak teraz vazne neviem, ci som vadna ja, alebo ta predavajuce a uz ma to dost stve :/
|
|
![]() |
|
Rostislav Říha
Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
TOP uživatel
Přihlášen: 03.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACA 2010 Stav: Offline Bodů: 1620 |
Zasláno: 08.led.2011 v 00:27 |
|
|
|
Rostislav Říha
|
|
![]() |
|
Rostislav Říha
Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
TOP uživatel
Přihlášen: 03.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACA 2010 Stav: Offline Bodů: 1620 |
Zasláno: 08.led.2011 v 00:22 |
Toto je sktečně přesná formulace. Příklad od nás:
Výsledkem má být jedna dokumentace - takže:
Problémy s CADem:
Shrnuto:
|
|
|
Rostislav Říha
|
|
![]() |
|
Vladimír Michl
Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Moderátor
ARKANCE Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 22024 |
Zasláno: 08.led.2011 v 00:20 |
|
Já jsem si vědom dominance použití PDF pro jakoukoliv dokumentaci, i toho, že se souborem .PDF "hned každý ví co dělat".
Jen vyvracím častý a mylný argument proti DWFx, že pro prohlížení musím nejdřív něco instalovat.
Pro CAD data má DWF řadu výhod, v praktickém světě ale máte s PDF zpravidla jednodušší život. Každopádně z AutoCADu či Inventoru můžete snadno publikovat oboje, takže rozhodnutí je na vás.
|
|
![]() |
|
Rostislav Říha
Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
TOP uživatel
Zasláno: 08.led.2011 v 00:09 |
A tak. Zkuste si dát jako předsevzetí, že nikomu nic nedáte jinak než v DWF. To artap: Klobouk Vám dám, drobné budou muset sypat jní. Upravil Rostislav Říha - 08.led.2011 v 00:10 |
|
|
Rostislav Říha
|
|
![]() |
|
IvanaV
TOP uživatel
Přihlášen: 01.lis.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: Revit 6-2016, AutoCAD občas Stav: Offline Bodů: 296 |
Zasláno: 08.led.2011 v 00:03 |
|
Nechcete si vzit kampan za DWF za vlastni? docela vam to jde ;) |
|
![]() |
|
artap
Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Zasloužilý člen
Zasláno: 07.led.2011 v 21:01 |
|
To IvanaV: Umělecký dojem?
Co dokáže PDFko, zvládne DWFx hravě, ale s další VELKOU PŘIDANOU HODNOTOU
Pokud chci vytvořit nějaký "kompilát" ... nic mi nebrání použít jako výsledek DWFx. Může být i z různých nonCADovských aplikací. Jen si vyzkoušejte plynulost zoomování v neohrabaném PDFku a v úžasném DWFku. ![]() ![]() ![]() ![]() Milý strejdo Autodesku, koukej udělat světovou osvětu souboru DWFx, aby se dostalo do podvědomí lidí ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
Petr Pátra
|
|
![]() |
|
IvanaV
TOP uživatel
Přihlášen: 01.lis.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: Revit 6-2016, AutoCAD občas Stav: Offline Bodů: 296 |
Zasláno: 07.led.2011 v 20:42 |
|
Pokud je studentka z architektonicky zatíženého směru, pak to chápu.
PDF je společné východisko z aplikací, které se používají (min 3 na jeden návrh). Výsledek je kompilát, který se zpravidla upravuje ve Photoshopu aj. AutoCAD (Autodesk) jen jedna z mnoha aplikací, se kterými studenti pracují. Nejde tu tolik o přesnost či předávání dat, spíš se žádá umělecký dojem :))
|
|
![]() |
|
Vladimír Michl
Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Moderátor
ARKANCE Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 22024 |
Zasláno: 07.led.2011 v 20:10 |
|
Ano, pravděpodobně bude fungovat také. Uživatelů takto starého systému ale asi už moc nebude, a fanoušci nových technologií to evidentně nebudou.
|
|
![]() |
|
VlJanecek
TOP uživatel
Přihlášen: 04.říj.2004 Stav: Offline Bodů: 463 |
Zasláno: 07.led.2011 v 19:19 |
|
Nebude to fungovat teda i na Windows 2000 s nainstalovanými .NET Framework?
|
|
![]() |
|
PepaR
Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager
Zasláno: 07.led.2011 v 18:37 |
|
Hmm, děkuju za upřesnění, to je pro mě docela novinka.
Upravil PepaR - 07.led.2011 v 18:44 |
|
![]() |
|
Vladimír Michl
Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Moderátor
Zasláno: 07.led.2011 v 18:31 |
|
Je to od verze Windows XP s nainstalovaným .Net Framework (tedy naprostá většina WinXP počítačů).
|
|
![]() |
|
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět
|
Stránka 12> archiv |
| Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,677 sekund.

Zmena z dwg na pdf alebo jpg

Možnosti tématu

Děkuji. Já už "bubeníkem za DWF" jsem od doby kdy mi jeho možnosti předvedl sám Geoff Zeiss.
Lulinka18 napsal(a):
Co dokáže PDFko, zvládne DWFx hravě, ale s další VELKOU PŘIDANOU HODNOTOU