ARKANCE - globální Platinum partner Autodesk ARKANCE | KONTAKT - CZ | SK | EN | DE
Děkujeme za účast na konferenci CADfórum 2025 - podívejte se na reportáž
Přes 120.000 registrovaných u nás, celkem 1.104.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků. Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor a proměnné prostředí AutoCADu.
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

?
CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Téma uzavřenoZadání textu z Excelu na přesnou polohu

Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
PepaR Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 29.lis.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
ruky a hlavu (občas ;)
Stav: Offline
Bodů: 6218
Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Zadání textu z Excelu na přesnou polohu
    Zasláno: 10.úno.2012 v 11:10
Excel je mnohdy velice dobrým pomocníkem a i když je problém již vyřešen, tak třebas někomu pomůže tento výsek ukázky textových funkcí, jehož autorem je pan Petr Pecháček.

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 20120210_111038_Excel_textove_f.png

Zpět nahoru
Prenosilv Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 07.úno.2012
Lokalita: Germany
Používám:
AutoCAD2010
Bodů: 7
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 07.úno.2012 v 14:15

MOCKRÁT děkuji,

funguje to přesně jak jste popsal. Měl bych vám teď minimálně týden líbat boty... protože přesně tolik času jste mi ušetřil.

díky.
Zpět nahoru
alfred Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 14.říj.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
AutoCad MAP 2011
Bodů: 1676
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 07.úno.2012 v 13:45
Sestavte si v EXCELU prikaz pomoci funkce CONCATENATE. Pak sloupec oznacte CTRL+C a vlozte na prikazovy radek v AutoCadu.

Prikaz muze vypadate napriklad takhle:

(COMMAND "_dtext" "souradniceX,souradniceY" "vyska_textu" "natoceni" "obsah_textu" "")
vcetne zavorek a uvozovek.

Prikaz si na jednom radku odladte. Pred vlozenim si ulozte soubor.

Jinak bych zvazil namisto textu vlozeni bloku s atributem. Pochopitelne prikaz pak bude vypadat jinak, ale princip je stejny.

Zpět nahoru
Prenosilv Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 07.úno.2012
Lokalita: Germany
Používám:
AutoCAD2010
Bodů: 7
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 07.úno.2012 v 13:38
Vázění, mám dotaz do fora ohledně jedné věci, která by mi velmi usnadnila život. Kreslím v AutoCadu lampy pouličního osvětlení. Od kolegy mám Excel soubor s koordináty polohy každé lampy a také její čislo. Na místo udané koordináty jsem schopen jednoduše nakreslit například kružnici, nebo nakopírovat jakýkoli objekt. Ovšem nepovedlo se mi vložit na místo těchto koordinátů text čísla lampy z vedlejšího sloupešku. Protože se jedná o tisíce lamp, nerad bych to dělal ručně po jedné.
Posílám ukázku souboru v Excell.
Prosím o pomoc a doufám, že pro zk
Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 20120207_133736_cisla_lamp.JPG

ušené Cadaře to bude hračka. Díky
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 11762:VIPŘízení polohy komponent sestavy tabulkou v Excelu (iLogic).
Tip 2076:Jak v Inventoru zadávat souřadnice kreslených prvků náčrtu číselně, pomocí klávesnice?
Tip 13368:VIPiLogic pravidlo - výpis hmotností a poloh těžišť všech komponent v sestavě Inventoru do tabulky Excelu
Tip 1285:Jak zjistím přesnou cenu daného výtisku na HP DesignJet 5000?
Tip 3688:Jak do buňky tabulky zadat víceřádkový text?
Tip 13745:Vylepšený panel přesného zadání v Inventoru 2024.

Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel

Stránka byla vygenerována za 0,441 sekund.