ARKANCE - globální Platinum partner Autodesk ARKANCE | KONTAKT - CZ | SK | EN | DE
Již 10.000+ CAD tipů. Přes 118.500 registrovaných u nás, celkem 1.093.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků. Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor. Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

?
CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Téma uzavřenoAxonometrie v AutoCADU 2005

Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Mila128 Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: Czech Republic
Používám:
AutoCad 2024 EN; Inventor 2024 CZ
Stav: Offline
Bodů: 139
Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Axonometrie v AutoCADU 2005
    Zasláno: 12.pro.2005 v 07:26

Toto je celosvetove zazity standard jak kreslit isonometrie, jestlize potrebujete kreslit v jinych uhlech, budete si muset nadefinovat jinak UCS (coz jste, jak jsem vyrozumel, take ucinil). Abychom si rozumeli, jestlize kreslite ve 2D, tak osa z je vzdy kolma na obrazovku (neni videt, kreslite pouze v x,y). Jestli dobre chapu, co myslite, tak si musite nadefinovat ruzne UCS styly, kde budete mit osy nadefinovane pod pozadovanym uhlem a mezi nimi se prepinat.

Na bloky opravdu prikaz Stretch nefunguje. Jedina moznost je, konkretni bloky primo editovat, ci je rozbit.

Zpět nahoru
Dr.Ikebara Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 08.pro.2005
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD2008
Bodů: 3
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 10.pro.2005 v 18:46
ad.3 - jak se dá použít funkce STRETCH na bloky? Mám dojem, že jsem to už dělal, ale nyní, mi to nejde. Po použití funkce na blok se blok pouze posouvá.
- udělal jsem si z půdorysu blok (_B) a narýsoval obys půdorysu objektu v axonometrii (objekt je pravidelný 6.úhelník).  Jde mi o to jak tedy "napasovat" blok půdorysu do axonometrického obrysu?
Děkuji
Zpět nahoru
Nováček
Nováček

Používám:
AutoCAD2008
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.pro.2005 v 15:27
Děkuji, ale pokud tak učíním tak budu mít úhly ("na papíře") mezi osama 120°. Potřebval bych aby byly různé. Povedlo se mi pootočit x,y, ale to pak nebyla osa z svisle:(. Dá se to nějak nastavit?

Zpět nahoru
Mila128 Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: Czech Republic
Používám:
AutoCad 2024 EN; Inventor 2024 CZ
Bodů: 139
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.pro.2005 v 07:05

ad.1 - isometricke kresleni se zapina v Tools > Drafting settings - v tomto dialogu nastavit "Snap type & style" na "Isometric snap". Nebo taktez prikazem "Isoplane". Dale se jiz mezi jednotlivymi typy kresleni prepinate F5.

ad.3 - asi jen rucne vse zkratit a zkosit. O nicem co by to do ISO prevedlo samo nevim.

Zpět nahoru
Nováček
Nováček

Používám:
AutoCAD2008
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.pro.2005 v 16:20
Dobrý den.
Potřebuji v AutoCADu narýsovat axonometrii. Tedy:
1. Otočit USS tak aby osa z byla svisle a osy x a y svírali "ve skutečnosti" 90°, ale ve 2D by se úhel zobrazil větší.
 - USS jsem nějakým způsobem (pokus - omyl) otočil, ale jde to udělat rychleji a přesněji? V tom mém otočení nefunguje funkce ORTO pro osu z (pouze pro asy x a y), jde to nějak nastavi aby fungovala pro všechny osy?
2.  Na každé z os se zkracuje (na každé jinak).  Jde nějak nastavit  konstanta zkracování (pro každou osu zvlášť), abych mohl zadat skutečnou hodnotu, ale na výkrese by se vynesla ta zkrácená?
3. Mám narýsované pohledy a půdorysy. Jde je nějakým způsobem "zdeformovat" (zkrátit velikosti a natočit podle os), abych je mohl použít pro axonometrii?

Děkuji za každou radu

Upravil Dr.Ikebara - 08.pro.2005 v 16:22
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 5369:Jak vytvořit 2D výkresy z 3D těles AutoCADu?
Tip 3903:VIPNedokumentované proměnné AutoCADu 2005.
Tip 3882:VIPProblém tisku z AutoCADu 2005 na DesignJet 105x.
Tip 3690:VIPDalší bezplatný prohlížeč výkresů ve formátu DWG 2004.
Tip 3023:VIPJak v nainstalovaném AutoCADu 2004 či 2005 zakázat funkci ochrany výkresů heslem?
Tip 3861:Existuje Object Enabler pro výkresy Architectural Desktopu 2005?

Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel

Stránka byla vygenerována za 0,348 sekund.